| wolder a întrebat:

Este a 5a zi de cand mi-am dat piercingul in limba si mi-a aparut candida mai mult in spre gat in spatele piercingului, mai putin pe langa acesta. Si iubitul meu a avut candida dupa ce si l-a dat insa foarte putina, el zicea ca a curatat-o cu spatele periutei de dinti.
Nu stiu ce sa fac pentru ca nu vreau sa il dau jos, stiam ca trebuie sa te speli pe limba cu BICARBONAT DE SODIU si se curata, dar nu stiu daca bicarbonatul imi afecteaza rana din limba.
Exista vreo pastila sau vreun remediu sa scap de candida?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Hace a răspuns:

Poti lua medicamente antifungice cum ar fi Fluconazol. Un bun remediu este si uleiul de Oregano (gasesti instructiuni pe ambalaj).

| K0sti a răspuns:

Ti-ai dat piercing-ul in limba? Cum drac vine aia? Credeam ca te afecteaza doar la vorbit, da vad ca te afecteaza si la scris!

| wolder explică (pentru K0sti):

Vai, vai ce interesant te crezi. Shut the fhappy up! wave

| wolder explică (pentru Hace):

Exista mai multe feluri de fluconazol:
https://www.google.ro/......ps?/search
Il pot lua si fara prescriptie medicala? Oricum vreau sa intreb farmacistul poate imi da un sfat.

| Hace a răspuns (pentru wolder):

Nu conteaza firma careia apartine medicamentul in sine sau cum se numeste, important este ca substanta activa sa fie fluconazol. Stiu ca se elibera si fara prescriptie medicala.

| wolder explică (pentru Hace):

Multumesc mult. nu cred ca are ce rau sa faca

mariana
| mariana a răspuns:

Candida este molipsitoare, daca prietenul tau a avut si v-ati sarutat, atunci ai "primit" si tu candida.
Ai putut sa fii infectata si atunci cand ti-au facut piercing-ul, daca instrumentul respectiv nu a fost bine sterilizat.
Pentru tratare se poate folosi si badijonajul cu nistatin ori cu glicerina boraxata, care se gasesc la farmacie.
Poti sa-ti clatesti gura cu ceai concentrat de musetel ori de coada soricelului, dupa fiecare masa si apoi, la cca 15-20 de minute sa faci badijonarea cavitatii bucale.
Un gand bun si multa sanatate.

| wolder explică (pentru mariana):

Iubitul meu a avut candida acum 6 luni cand si-a dat piercingul si nu ne-am sarutat!
Piercingul a fost sterilizat cu solutie speciala la salon.

Cat costa badijonajul ala?

mariana
| mariana a răspuns (pentru wolder):

Nu stiu pretul, intreaba la farmacie, oricum cred ca nu costa mult.