| ALEXICAmarketing a întrebat:

Este adevarat ca sucul de mere si lamaie cu sare amara te poate scapa de piatra la fiere? Cura trebuie sa tina 30 de zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Am auzit și eu de tratamentul acesta; dar auzisem de la 2 persoane care l-au făcut că este pentru piatra de la rinichi.
Trebuie consumat sucul de mere timp de 7 zile pentru ca să se înmoaie pietrele; iar la sfârșitul acestor zile se consumă sarea amară pentru eliminarea acestora. Nu știu tratamentul cu exactitate, și nici nu mai pot da de persoanele acestea ca să le mai întreb.
Dar despre piatra de la fiere nu am auzit.

| IoanWild a răspuns:

Ceai din cozi de cirese pentru pietre.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu te baza prea mult pe tratamentul naturist, fiindcă, până la urmă, tot la operație ajungi, dacă e vorba de pietre la colecist.
Dacă e să se întâmple, nu trebuie să îți fie teamă. Alegi să faci operatie laparoscopică, iar peste o zi/două, te poți duce acasă, vindecat(ă). Chirurgia laparoscopică nu se prea compară cu chirurgia clasică. Adevărul e că, și cea din urmă are importanța ei, în unele situații.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te scapă.
Dar trebuie să faci și rugăciuni, să nu ajungi la cuțit.
Cu toate că laparoscopic bagă numai un ac în tine.

Bula
| Bula a răspuns:

Sarea amara este un purgativ cunoscut: iti face diaree "sanatoasa".
Luata timp de o luna (!?) vei slabi cu luna descrescatoare. big grin

Piatra de fiere se poate elimina incet prin dizolvare si presupune:
- dieta (regim) minutios, foarte bine pus la punct, pe tot parcursul tratamentului
- tratament indelungat, timp de luni- sau chiar ani de zile, in functie de marimea pietrii.

Daca piatra este mare, atunci trebuie intervenit chirurgical. Daca este incaa mica, atunci se poate elimina laparoscopic, doar piatra.
In cazuri severe, rezolvarea este posibila doar prin eliminarea pietrei impreuna cu fierea, ceea ce va presupune dieta alimentara pe tot restul vietii.

| ALEXICAmarketing explică (pentru Bula):

Piatra mea are doar 1 cm happy
Exista o procedura descoperita si de mine tot joi cand am aflat de piatra nenorocita care costa aproximativ 5000 lei dar in regim privat (nu am incredere la stat-sa nu ies mort de la ei)>
Cum se realizeaza ERCP?

Procedura presupune introducerea unui endoscop special, cu vedere laterala, la nivelul duodenului (prima parte a intestinului subtire). Astfel, medicul are posibilitatea de a realiza abordul direct al cailor biliare. Aparatul este introdus prin cavitatea bucala, coborand in esofag si stomac, pana la nivelul papilei duodenale. Cu ajutorul unor instrumente speciale, este introdus, sub control radiologic, substanta de contrast, care permite vizualizarea cailor biliare si identificarea patologiei (pietre, tumori, stenoze benigne sau maligne). Urmatorul pas consta în incizarea papilei duodenale, prin care se pot introduce intrumentele cu ajutorul carora se extrag calculii sau se trateaza tumorile obstructive (care astupa varsarea bilei).

| ALEXICAmarketing explică (pentru sadrian46):

Poate scap fara interventie daca tin regim draconic dar sunt si riscuri (sunt constient ca piatra poate migra oricand).Nu o sa apelez la interventie laparoscopica.O asa fac ERCP (se scoate piatra cu un endoscop dar si aici sunt riscuri).A fost mare soc cand am aflat ca am piatra la fierea, mi-a trecut toata viata prin fata ochilor.Pana joi nu am avut pb de sanatate si am 40 de ani.
Probabil ca nimic nu este intamplator in viata.

Bula
| Bula a răspuns (pentru ALEXICAmarketing):

Daq, asta am scris si eu.
Laparoscopul este un dispozitiv ca un furtun lung, la varful caruia este o mini camera si un dispozitiv de actionare mecanica ("mana robotica") cu care se prind si se indeparteaza partile (ne)dorite.
Si endoscopul este un fel de laparoscop, care se introduce prin gura.

Daca la clinica respectiva se poate rezolva, atunci apuca-te.
Poate au contract si cu Casa de Asigurari pentru a suporta (macar partial) costul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru ALEXICAmarketing):

Nimeni nu moare de sănătos ce este, de când ne naștem apar mici boli și probleme.
Dar nu se moare din asta azi, din pietre la rinichi când sunt atâtea mijloace și procedee medicale și ceaiuri naturiste.
Nimic nu este întâmplător este un adevăr parțial.
Alt adevăr parțial sună așa,
Nimic nu este întâmplător dar putem să folosim orice întâmplare în folosul nostru.
Uite aici ai niște explicații.
http://ziarullumina.ro/......32014.html
Și asta.
https://prodieta.ro/......-colecist/
Și ce mai fac eu.
Se pare că eu nu am încă pietre la fiere dar sunt într-o fază preliminară, căci dacă nu mă tratez o să am.
Astfel, fac o cură de post terapeutic astfel.
Mănânc seara.
A doua zi pauză completă de calorii, doar apă și ceai fără zahăr, sau numai apă.
A treia zi dimineață, mănânc normal dar încep fiecare masă cu o salată cu ulei cât mai bun, măsline de exemplu.
Să îți spun povestea unui om care a trăit cu eschimoșii canadieni, cei tradiționali din iglu, căsuțe din zăpadă.
Ei nu mănâncă legume că nu au de unde. Când prind o focă, îi consumă conținutul stomacului, care este plin de alge nedigerate încă. Nu fac foc, că nu există lemne deloc acolo pe zăpezi și ghețuri. Mănâncă carne crudă a animalului sau peștelui gata prins crud și îi beau sângele. A trăit acolo cu ei luni de zile. Când s-a întors în Franța, și a trecut pe mâncare gătită, imediat s-a îmbolnăvit.
Acolo ei nu au medici și medicamente, care e bolnav se duce.
Dar nu suferă de stomac, ficat, fiere ca noi, de dureri de dinți.
Cum se mută în barăci obișnuite cu sobe, aragaz și mâncare gătită imediat dau de toate bolile noastre.
Sunt regimuri, diete de vindecare de cancer care constă doar în asta, hrană crudă, dar mai ales legume, fructe, salate. cu foarte puțină carne dau lactate, sau deloc.
Dacă aveți 40 de ani eu vă doresc dubla. Omul trăiește și este cu atât mai sănătos cu cât are un motiv mai mare ca să trăiască mai mult, pentru el și pentru alții de o potrivă.