"Este adevarat ca tratamentul cu antibiotic pentru infectie urinara poate da candida" lal... NU, un antibiotic NU poate genera o boala infectioasa... PUNCT
"Daca antibioticul este dublat de probiotic mai exista acest risc?"
de asemenea... NU, un probiotic ajuta numai, numai si NUMAI sistemul digestiv, prin faptul ca creeaza bacterii folositoare in colon si... ATAT (antibioticele pot distruge flora intestinala, iar probioticele o refac)
As spune că da. Antibioticele pot modifica pH-ul din diferite zone (organe), iar ciupercile care sunt acolo în mod normal sa se "activeze" și să producă boala. Candida este o ciuperca și nu este distrusa de antibiotic (ci de antifungice). Oricum, este bine sa iei probiotice atunci când ai tratament cu antibiotice.
"
Ce sunt probioticele si de ce sunt importante pentru organism
18-06-2017
ce-sunt-probioticele-si-de-ce-sunt-importante-pentru-organism
Probioticele sunt microorganismele care pot ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate si la formarea unui sistem imunitar rezistent in fata virusurilor si a bacteriilor.
Despre avantajele consumului de probiotice se vorbeste mult in ultimii ani, dar se stie mai putin despre pasii pe care trebuie sa-i respecti pentru a obtine maximum de beneficii de pe urma consumului acestora.
Cuprins:
Ce sunt probioticele si cum ajuta ele organismul
Cum ajuta probioticele organismul
Efecte mai putin cunoscute ale probioticelor
Probioticele in tratamentul cu antibiotic
Probioticele naturale versus probioticele in formule farmaceutice
Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii
Probiotice sau prebiotice? Diferente si asemanari
Probioticele, cum il ajuta pe copilul tau?
Probioticele in sarcina
Ce sunt probioticele si cum ajuta ele organismul
Probioticele sunt asa-numitele bacterii bune, care se gasesc in mod natural in organismul nostru si ajuta la asimilarea substantelor nutritive, luptand in acelasi timp impotriva infectiilor. Sunt microorganisme care alcatuiesc flora benefica a organismului, iar in corpul nostru traiesc intre 400 si 500 de astfel de tulpini de bacterii. Aceste microorganisme se regasesc la nivelul pielii, tractului uro-genital, cailor respiratorii superioare, cavitatii bucale si, in mare masura, la nivel intestinal.
Rolul probioticelor este foarte important: creeaza un filtru intestinal protector impotriva microbilor neprietenosi, tin infectiile din organism la distanta, ajuta sistemul imunitar, previn tulburarile gastrointestinale si dezechilibrele care pot conduce la infectii vaginale si urinare recurente, regleaza tranzitul intestinal si limiteaza simptomele de colon iritabil. De asemenea, probioticele sunt implicate in sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic si biotina si ajuta organismul sa se detoxifice de substante nocive precum amoniacul, colesterolul sau excesul de hormoni.
Printre factorii perturbatori ai florei benefice se numara: antibioticele, corticosteroizii, pilulele anticonceptionale, ibuprofenul, aspirina si indometacinul, apa clorinata, precum si unele alimente (zaharul rafinat, grasimile hidrogenate). De aceea, tot mai multe persoane au nevoie de probiotice, mai ales ca literatura de specialitate precizeaza faptul ca 80% din forta sistemului imunitar este localizata la nivelul intestinelor, in flora bacteriana.
Totusi, exista anumite categorii de persoane care trebuie, cu precadere, sa consume probiotice. Este vorba despre persoanele cu probleme la nivelul pielii, despre cele cu alergii respiratorii, cei care au matreata sau care au infectii recurente la nivel genital. De asemenea, probioticele trebuie administrate in timpul calatoriilor, fiindca protejeaza de indigestii si ofera protectie fata de germenii din mancare si din apa si stabilizeaza sistemul imunitar. De asemenea, persoanele care au sindromul de colon iritabil si cele care sufera frecvent de constipatie ar trebui sa ia probiotice.
Efectele pozitive sunt conferite de capacitatea probioticelor de a coloniza mucoasele atunci cand sunt administrate. Exista si situatii particulare, cand valoarea terapeutica rezida strict in efectele conferite de interactiunea probiotic-gazda, fara a se produce colonizarea cu bacterii.
Importanta probioticelor a fost pentru prima data evidentiata in anul 1907, de Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel si angajat al institului Pasteur din Paris. Acesta a observat ca localnicii dintr-o anumita zona rurala a Bulgariei erau deosebit de vigurosi si de longevivi si a asociat acest lucru cu consumul de lactate fermentate, o sursa de probiotice. In 1989 apare pentru prima data denumirea de probiotic, iar in anul 1995 apare notiunea de prebiotic, perioada in care incep sa fie recomandate impreuna cu antibioticele.
Cum ajuta probioticele organismul
Cele mai cunoscute si mai importante efecte benefice ale probioticelor asupra organismului sunt:
Lupta cu infectiile
Rolul antimicrobian al probioticelor se bazeaza pe actiunea duala a acestora. Ele actioneaza atat prin productia proprie de factori cu rol antimicrobian, cat si prin stimularea productiei de peptide, susbtante cu rol antiinfectios produse de organismul pe care probioticele il colonizeaza. Din acest motiv ele joaca un rol important in lupta cu infectiile respiratorii, de pilda.
Probioticele au capacitatea de a produce un spectru larg de substante cu rol antimicrobian (precum acizi grasi cu lant scurt – acetic si lactic, bacteriocine, H2O2), dar si alte substante care ajuta probioticele sa limiteze proliferarea, patogenitatea sau chiar sa induca moartea microorganismelor patogene. In majoritatea cazurilor, efectul de protectie antimicrobiana exercitat de probiotice se datoreaza peptidelor produse de acestea, denumite bacteriocine. Bacteriocinele au proprietati bactericide sau bacteriostatice, deci distrug sau opresc multiplicarea bacteriilor nocive organismului, efectul pozitiv fiind acela ca, desi inhiba dezvoltarea patogenilor, nu afecteaza celelalte tulpini care alcatuiesc microbiomul organismului.
Sustin imunitatea
Probioticele ajuta la stimularea sintezei imunoglobulinelor de tip A, iar acesta reprezinta mecanismul principal prin care probioticele sunt capabile sa sustina imunitatea, adica sa participe la imunomodulare. Studiile documenteaza cresterea productiei generale de Ig A precum si a celei de IgA specifice unui anumit patogen, ca urmare a interactiunii cu probioticele. Aceasta actiune reprezinta un mecanism extrem de important pentru apararea antiinfectioasa.
Studiile tind sa pledeze pentru capacitatea superioara de stimulare a sintezei de imunoglobuline Ig A a formulelor de suplimente cu probiotice, mai ales cand acestea sunt asociate cu prebiotice. Pe langa sustinerea sintezei imunoglobulinelor de tip A, probioticele au dovedit si efecte de modulare a proceselor inflamatorii si a activitatii celulelor natural killer, NK care lupta impotriva celulelor infectate viral si a celor canceroase. De asemenea, probioticele cresc eficienta functiei de bariera pe care o reprezinta mucoasa intestinala, de aceea reduc permeabilitatea indusa de microorganisme patogene, dar si pe cea asociata inflamatiilor.
Asigura o digestie normala
Problemele digestive aparute pe fondul dezechilibrului microbiomului se pot corecta foarte usor prin aport de probiotice. Fie ca este vorba despre dezechilibre temporare, produse de consumul de antibiotice, sau de afectiuni cronice care conduc la dezechilibre ale florei intestinale, digestia poate fi imbunatatita datorita probioticelor.
Efecte mai putin cunoscute ale probioticelor
Probioticele au numeroase efecte pozitive asupra organismului, nu doar cele care tin de digestie. Printre beneficiile probioticelor se numara:
contributia lor la intarirea sistemului imunitar
ajuta la prevenirea si ameliorare simptomelor infectiilor de tract urinar
ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect
pot reduce eczema la copii
ajuta in combaterea racelilor si a gripelor
reduc efectele nocive ale antibioticelor asupra organismului
Un efect mai putin cunoscut, dar studiat, al probioticelor, il reprezinta ajutorul in curele de slabire. Ele ajuta la prelungirea starii de satietate si alungarea senzatiei de foame, contribuind in acelasi timp si la accelerarea arderilor.
Efectele adverse ale probioticelor sunt usoare si de ordin digestiv, scrie WebMD. Dintre acestea, cea mai frecventa este balonarea. Rareori apar reactii alergice grave, insa este indicat sa te adresezi medicului cat mai repede, daca observi simptomele unei alergii, ca mancarimile, iritatiile, inrosirea pielii, umflare (in special in zona fetei, in cavitatea bucala sau la nivelul gatului), ameteli sau dificultati in respiratie.
Probioticele in lupta cu candidoza
Tratamentul conventional al candidozei presupune utilizarea locala a cremelor impotriva iritatiilor si a mancarimilor si utilizarea ovulelor antifungice. Pentru controlul pe termen lung al problemei, probioticele sunt o resursa spre care-si indreapta tot mai mult atentia oamenii de stiinta, arata specialistii citati de Institutul National de Sanatate Publica din SUA.
Candidoza apare pe un fundal al imunitatii scazute si al proliferarii coloniilor de Candida albicans la nivelul florei. Administrarea probioticelor atunci cand exista diagnosticul de candidoza ajuta la restabilirea echilibrului la nivelul microbiomului (totalitatea bacteriilor din corpul uman) si reducerea recurentelor. Un studiu desfasurat de o echipa de cercetatori italieni arata ca utilizarea probioticelor la nivel local, la femeile cu candidoza vaginala, a dus la reducerea cu 87% a riscului de reaparitie al candidozei."
https://www.secom.ro/......-beneficii
Ca răspuns la cealaltă întrebare, multe probiotice conțin cam aceleași culturi. Lynex e ceva mai scump decât celelalte, dar bacteriile sunt aceleași. Eu una am folosit BioSun și a fost foarte ok.
Nu știu în cazul în care nu ai avut până acum. Dar odată ce ai fost diagnosticata cu ciupercuța asta trebuie sa ai grija de fiecare data când iei antibiotic cu sau fara probiotic (bineînțeles și medic recomanda administrarea împreună cu probiotice).
In concluzie eu știu că prezinta un risc mai ales când ai fost diagnosticată in trecut
Am citit undeva despre chestia asta, că nu o inventam eu și altfel nu mai întrebam
Unde să mă caut? Mă duc să mă caut prin alte camere din locuință
Totuși, în ipoteza tratamentului, cu antibiotic, Antibioticul tratează infecția, dar în timp ce o distruge, distruge și bacterii bune din organism. De aceea sunt recomandate probioticele, ca să le refacă
Fără acele bacterii bune, organismul dezvoltă alte afecțiuni, fie ele serioase sau nu. De aceea întrebam, LAL
Multumesc pentru raspuns!
"As spune că da. Antibioticele pot modifica pH-ul din diferite zone (organe), iar ciupercile care sunt acolo în mod normal sa se "activeze" și să producă boala". Exact la asta mă gândeam și eu
Acum iau antibiotice, nu pentru candida bineinteles, dar sunt speriată și îmi fac tot felul de gânduri, totuși sper să fie bine
Nu am ciuperca, am facut prostia sa citesc pe internet si am vazut ca de la antibiotic poti face asa ceva si de atunci m-am panicat
Cu drag. Nu te stresa, sunt persoane care nu au reacții adverse, la fel cum sunt care au (dar se manifesta diferit). Daca ai mai luat antibiotice și a fost ok nu cred că e cazul să îți faci acum gânduri din astea. Va fi bine, important este să treacă infecția bacteriana și să îți crească imunitatea și încet-încet organismul își va reveni la normal din toate punctele de vedere. Totuși, daca simți că ai probleme și este evident (nu sunt doar gânduri), suna la medicul care ți-a prescris antibioticul și te va sfătui mai departe cu ce este de făcut. Oricum daca te stresezi nu te ajuta la nimic
Stai linisitta ca nu iei tu antibiotice sa distruga totu, ma refer la bacteriile folositoare, tu iei antibiotice cateva zile max 15 zile.
Cand spui ca distruge nu stiu ce flora bla bla, acolo este vorba de luni de zile luand antibiotice.
Eu am luat 40 de zile si nu a distrus nimic,dar atat,nu mai stai o luna doua si iar bani si tot asa,atunci da se distrge si ce spuneti voi
Se refera la doze mari si lung timp sau destul de frecvent, nu ca iei tu odata pe an si gata sa distrus peste prajit
De preferat in cazul unei infectii ar fi sa se faca o analiza de lab sa se stie exact ce bacterie ai acolo si sa se administreze un atibiotic exact pentru acea bacterie.
Dar de regula se recomanda anumite antibiotice pentru ca la majoritatea infectiilor se cunosc ce bacterii sunt si doar daca se obsv ca nu sunt rezultate, adupa se face analiza, asta si pentru cost, analizele costa, dar cine vrea si isi permite poate face treaba asa cum trebuie.
Nu e problema rezolva tu problema cu infectia urinara
pentru ca candida se rezolva in 24 ore cea din gat cu palinca si mesteci propolis si bei palinca apoi mai bagi cate o gura de argint coloidal ionic se gaseste la plafar sau la eMAG
apoi mai bagi cate o gura de palinca in care ai pus mult propolis
si cam asta e din 750 mililitri bauti in decurs de 20 de ore de palinca cu propolis in ea si cu argint coloidal ionic ca sa nu uiti sa il iei gata ai scapat de candida
daca vrei sa fii si mai sigur ca scapi iti mai cumperi 3 sticlute cu glicerina boraxata
si 3 sticlute cu glicerina glicerina simpla cu nistatin
glicerina cu stamicin administrare
Si ca sa fii si mai sigur ca iti trece seara inainte de culcare faci garagara cu putin albastru de metilen
apoi cu apa si gata in 24 ore esti scapat de orice chestie de genula sta ciuperci virusi bacterii nebunii stafilococi paraziti si alte tampenii care mai pot creste in gat
( atentie cum se bea palinca aia nu brus direct in stomac ca ne satulul
ci se ia o jumatate de lungurita asa o curita mica cat sa ajunga pana in gat aproape sa ai ce sa inghiti din ea dar nu mai mult de atat apoi se asteapta cu ea in gat cateva secunde sa se evapore alcoolul respectiv si o data ii dai drumu sa se duca aburul respectiv sa iasa afara prin nas
alta data dupa ce sa evaoprat in gat tragi doar parfumul respectiv aburul respectiv nu si palinca inspre plamani sa ajunga acolo doar aburii respectivi de alcool
apoi nu bei apa sau ceva astepti sa isi faca efectul vreo jumatate de ora
dar guritele astea le iei asa cam una la 5 minute in timp ce iti faci trebuirile tale ca sa termini 1 litru de palinca in decurs de 24 ore
asta inseamna sa nu bei en-gros dar nici sa nu te opresti
si atunci nici nu te imbeti pentru ca cantitatea de alcool 1 litru in 24 ore / 100 Kg porc cate ai tu vine foarte putin alcol pe Kg
asa ca tu mai mananci intre timp si mancare mai bei si apa mai si respiri se mai si evapora nu ajunge tot in tine
asa ca este perfect
eu am facut mai multe probe pana cand am ajuns la concluzia asta inteleapta
Uite, imi cer scuze, candida imi suna a boala cu transmitere sexuala, acum am cautat si ai dreptate, e boala a sistemului digestiv, deci intr-adevar antibioticele o pot provoca, iar probioticele ajuta serios, de aia se si recomanda
si, btw, cel mai bun medicament pentru asta nu sunt probioticele ci... enterol care nu e trecut ca probiotic ci ca medicament anti diaree infectioasa, insa la refacerea florei e cel mai bun, stiu pentru ca din cauza de... aaaa, bere, am avut si eu placerea sa raman fara flora, luat un enterol si in 2h mi-a trecut complet
Corect dacă vrea cineva probiotic natural si nu făcut din caca de soldați germani
Recomand BORȘ făcut în casă + bere neagră ne filtrată făcută la mânăstirile din belgia + puțină drojdie de bere paroximativ 2 grame diminața și seara + multe murături muate nu în oțet ci dinalea făcute cu sare : pentru murături trebuie să o ia din crâșmă în crâșmă din țigănie în țigănie din mahala în mahala din bodegă în bodegă și să mănânce cât mai multe murături din cât mai multe locuri ciudate asta va face să se și vaccineze tot o data cu multe tipuri de lucruri interesante.
Eu tot încerc să le spun oamenilor despre argintul coloidal ionic
mie imi place cel mai mult ăsta
Aur, argint, platina, cupru, zinc, magneziu, vanadiu, crom coloidal
https://www.emag.ro/......D46JVCBBM/
pixeltinker întreabă:
anoooonimm77 întreabă: