| StrongHeart a întrebat:

Este bine sa mananci carne?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Carnea roșie provoacă cancerul?
Probabil sunteți familiarizați cu avertismentele nutriționiștilor despre consumarea prea multă carne roșie. Acestea includ carne de vită, miel, carne de porc și capră.

Acest lucru se spune ca creste riscul pentru mai multe conditii de sanatate pe termen lung, inclusiv probleme cardiovasculare, dar este nevoie de mai multe cercetari in acest domeniu.

Dar ce presupune că carnea roșie provoacă cancer? Experții încă analizează problema, dar au identificat câteva legături potențiale.

Diferența dintre carnea roșie neprelucrată și cea prelucrată
Înainte de a scufunda în cercetare în jurul legăturii dintre carnea roșie și cancer, este important să înțelegem diferitele tipuri de carne roșie.

neprocesat
Carnea roșie neprelucrată este cea care nu a fost modificată sau modificată. Exemplele includ:

friptură
carne de porc
carne de miel
cotlet de berbec
Ca atare, carnea roșie neprelucrată poate fi nutritivă. Este adesea ambalat cu proteine, vitamine, minerale și alți nutrienți importanți.

Carnea roșie își pierde o parte din valoarea tradițională atunci când este procesată.

prelucrate
Carnea procesată se referă la carnea care a fost modificată într-un fel, adesea pentru gust, textura sau termenul de valabilitate. Acest lucru se poate face prin sărare, vindecare sau fumat carne.

Exemple de carne roșie prelucrată includ:

câini calzi
pepperoni și salam
slănină și șuncă
masa de prânz
cârnat
bologna
sacadat
conserve de carne
În comparație cu carnea roșie neprelucrată, carnea roșie procesată este, în general, mai scăzută în substanțele nutritive benefice și mai ridicată în sare și grăsime.

Experții au clasificat carnea roșie drept o cauză probabilă a cancerului atunci când este consumată în cantități mari. Există o legătură mai puternică între riscul de carne procesat și cancer.

Experții au clasificat carnea prelucrată ca fiind cancerigenă. Aceasta înseamnă că acum este cunoscută cauza cancerului.

Ce spune cercetarea
De-a lungul anilor, numeroase studii au analizat efectele asupra sănătății consumând atât carne roșie neprelucrată, cât și carne roșie prelucrată.

Până acum, rezultatele au fost amestecate, dar există unele dovezi că consumul multor carne roșie poate crește riscul pentru anumite tipuri de cancer.

Procesul IARC
Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC) face parte din Organizația Mondială a Sănătății. Este alcătuită din experți internaționali care lucrează pentru a clasifica posibilele agenți cancerigeni (agenți cancerigeni).

Cand exista multe dovezi care sugereaza ca ceva poate provoca cancer, membrii IARC petrec cateva zile de revizuire a studiilor stiintifice despre posibilele cancerigene.

Ei iau în considerare mai mulți factori din dovezi, inclusiv modul în care animalele răspund la un posibil cancerigen, modul în care oamenii răspund la acesta și cum se poate dezvolta cancerul după expunere.

O parte din acest proces implică clasificarea potențialului cancerigen pe baza potențialului său de a provoca cancer la om.

Agenții din grupa 1 sunt cei determinați să provoace cancer la om. Agenții din grupul 4, pe de altă parte, includ agenți care probabil nu provoacă cancer.

Rețineți că această clasificare nu identifică riscul asociat unui cancerigen. Ea indică doar cantitatea de dovezi care susțin legătura dintre cancerigeni specifici și cancer.

Concluziile IARC
În 2015, 22 de experți din 10 țări s-au întâlnit pentru a evalua cercetările existente despre legătura dintre carnea roșie și cancer.

Ei au analizat mai mult de 800 de studii din ultimii 20 de ani. Unele studii au analizat numai carnea roșie prelucrată sau neprelucrată. Alții se uită la amândoi.

VEZI CHEIE
Constatările IARC indică faptul că:

Consumul de carne rosie probabil creste probabil riscul de cancer colorectal.
Consumul de carne procesata in mod regulat va creste riscul de cancer colorectal.
Ei au găsit, de asemenea, unele dovezi care sugerează o legătură între consumul de carne roșie și cancerul de prostată și cancerul pancreatic, dar este nevoie de mai multe cercetări.

Pentru a reduce riscul de cancer, evitați carnea procesată
Dacă căutați să reduceți riscul de apariție a cancerului colorectal și a altor tipuri de cancer, evitați consumul de carne prelucrată.

IARC clasifică carnea prelucrată ca o substanță carcinogenă din grupa 1. Cu alte cuvinte, există suficiente cercetări pentru a arăta că provoacă cancer la om. Pentru a vă oferi un anumit context, iată câteva alte carcinogene ale Grupului 1:

tutun
Radiații UV
alcool
Din nou, această clasificare se bazează pe dovezile care susțin legătura dintre cancer și un anumit agent.

Deși există dovezi puternice care sugerează că toți agenții din grupul 1 provoacă cancer la om, ele nu prezintă neapărat toate aceleași riscuri.

De exemplu, mâncarea unui câine fierbinte nu este neapărat același lucru cu fumatul unei țigări atunci când vine vorba de riscul de cancer.

Raportul IARC a concluzionat că consumarea a 50 de grame de carne procesată în fiecare zi crește riscul de cancer cu 18%. Potrivit Societatii Americane de Cancer, acest lucru poate ridica riscul de viata pentru cancerul de colon de la 5 la suta la 6 la suta.

Pentru referință, 50 de grame de carne procesată se traduc la aproximativ un câine fierbinte sau câteva felii de carne deli.

Experții sugerează că mănâncă aceste feluri de carne din când în când. Luați în considerare posibilitatea de a vă bucura de ocazii speciale și nu de a le face parte din dieta zilnică.

Fiți atenți la consumul de carne roșie
Carnea roșie neprelucrată face parte dintr-o dietă echilibrată pentru mulți oameni. Acesta oferă buncantități de:

proteină
vitamine, cum ar fi B-6 și B-12
minerale, inclusiv fier, zinc și seleniu
Cu toate acestea, raportul IARC a concluzionat că consumul regulat de carne roșie crește probabil riscul pentru anumite tipuri de cancer.

Nu este nevoie să tăiați complet roșu întâlni din dieta ta, totuși. Acordați atenție modului în care o pregătiți și cât de mult consumați.

Metode de gătit
Experții IARC au remarcat, de asemenea, în raportul lor că modul în care gătiți carnea roșie poate avea un impact asupra riscului de cancer.

Grătare, ardere, fumat sau gătit carne la temperaturi foarte ridicate pare să crească riscul. Cu toate acestea, experții IARC au explicat că nu există suficiente dovezi pentru a face recomandări oficiale.

Iată ce ne facem despre cum să facem carnea cât mai sănătoasă.

Recomandarea de recomandare
Autorii raportului IARC au remarcat că nu este necesar să renunți complet la carnea roșie neprelucrată. Dar este mai bine să vă limitați porțiile la trei pe săptămână.

Ce este în servire?
O singură porție de carne roșie este de aproximativ 3 până la 4 uncii (85 până la 113 grame). Aceasta arată:

un mic hamburger
o cotletă de porc de mărime medie
o friptură mică
Adăugați alternative de carne roșie la dieta dumneavoastră
Dacă carnea roșie sau prelucrată reprezintă o mare parte din dieta dvs., luați în considerare efectuarea unor schimburi de swap.

Iată câteva idei pentru reducerea consumului de carne roșie:

În sosul de paste, înlocuiți jumătate din carnea pe care o utilizați în mod obișnuit cu morcovii tăiați fin, telina, ciupercile, tofu sau o combinație.
Când faceți burgeri, utilizați curcan de masă sau pui în loc de carne de vită. Pentru un burger fără carne, utilizați fasole neagră sau tempeh.
Adăugați fasole și linte la supe și tocană pentru textura și proteine.
Privind să renunți la carnea procesată? Aceste sfaturi vă pot ajuta:

Schimbați tăieturile la rece în sandwich pentru felii de pui prăjit sau curcan.
Alegeți toppinguri de pui sau legume pe pizza în loc de pepperoni sau șuncă.
Încercați carne vegană. De exemplu, folosiți corioza de soia în burritos sau seitan în cartofi prajiti. Adăugați legume pentru culoare, textura și nutrienți adăugați.
Schimbați ouăle și iaurtul pentru preparatele de mic dejun prelucrate, cum ar fi bacon sau cârnați.
În loc să grăbiți câinii calzi, puneți-l în legume proaspete sau fără conservanți sau legături cu cârnați.
Linia de jos
Carnea roșie a fost sub control pentru potențialele sale legături cu mai multe probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Experții cred că consumarea regulată de carne roșie poate crește riscul de cancer colorectal.

Experții sunt, de asemenea, de acord că există suficiente dovezi suficiente pentru a spune că consumarea multor carne prelucrate crește riscul de cancer.

Dar nu este nevoie să tăiați carnea roșie din dieta dvs. în întregime. Doar încercați să vă lipiți de carnea roșie neprelucrată de înaltă calitate și să vă limitați consumul la doar câteva porții în fiecare săptămână.
https://www.healthline.com/health/does-red-meat-cause-cancer#takeaway

31 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns:

Crezi ca in comunism parintii nostri se mai intrebau asta? La ce ratie mica primeau, era buna de halit.

| StrongHeart explică (pentru laSoledad):

Eu prefer sa cred ca am trecut de faza comunismului si ca generatia noastra poate mai mult de atat.

| gabicoo a răspuns:

Am auzit că scrie prin tratatele de medicină că vegetarienii trăiesc mai mult!
Eu unul nu știu să citesc!
laughing

| laSoledad a răspuns (pentru StrongHeart):

Si pe mine m-ar fi incantat ideea asta, dar atata timp cat importam carne si multe alte alimente de calitate slaba comparativ cu ce consuma europenii, generatia noastra e ramasa-n urma timpurilor sale.

| MPersephone a răspuns:

Eu sunt vegetariana de cativa ani. Dar sunt persoane in jurul meu care nu-mi permit sa nu mananc carne, de aceea anul asta au fost cateva exceptii. In general, niciodata nu am fost fana a carnii, nu neaparat din motive morale, ci din cauza ca eu consider ca e mai sanatos sa nu mananc carne. Toate vitaminele le gasesti si in alte produse. Mie imi convine, nu sunt pasiva, nu am lipsa de energie. In primele saptamani din contra am avut multa energie. Dar incerc sa nu fac un principiu din asta. Daca voi decide sa mananc carne, voi manca.

| aXy99 a răspuns (pentru gabicoo):

Este fals.

| Dalmore a răspuns:

Da.

| aXy99 a răspuns (pentru MPersephone):

Toate vitaminele le gasesti in alte produse. Zau?! B12, Calciu, Zinc unde gasesti?

| aXy99 a răspuns (pentru MPersephone):

Ah, esti vegetariana, nu vegana. Sa zicem ca daca consumi multe oua vei reusi sa iti iei aportul zilnic necesar.

| aXy99 a răspuns:

Da!

| RAY a răspuns:

Revin cu un studiu stiintific imediat

| alma200033 a răspuns:

Da,dar cu masura

| Redsunshine33 a răspuns:

Fiecare persoană are propriile convingeri.
Eu de exemplu nu am probleme când vine vorba să consum carne, deși consum destul de rar, mai ales pe timp de vară. Cum spunea și laSoledad, au fost timpuri când oamenii mâncau alimentele pe care azi noi le refuzăm cu orice chip pe diverse motive, studii științifice, promovare negativă a unui anumit aliment făcută de eu știu ce vedetă.
Multe din afecţiunile cu care se confruntă oamenii azi sunt cauzate mai mult de procesarea alimentelor, la care se adaugă stilul de viată sedentar, stresant, plin de agitaţie.
Într-adevăr nu trebuie să faci exces, orice aliment consumat în mod abuziv poate face rău organismului nostru.
Consider, că totul ţine de echilibru. Și vorba aceea ce îmi face mie bine, s-ar putea ca ţie să-ţi facă rău.
Totul se rezumă la a asculta nevoile organismului nostru, dacă un aliment nu îmi face bine și resimt și eu asta, atunci clar încerc să-l exclud din alimentație sau să-l consum cât mai rar.
De pildă, eu am fost o mare iubitoare de dulciuri, dar văzând că zahărul creează dependentă și te face să mănânci din ce în ce mai mult, am încercat să le consum mai rar și să fiu mai prudentă în alegerile pe care le fac. Consum și acum dulciuri, dar încerc să creez un echilibru.
Sper că răspunsul meu nu a fost prea mult pe lângă subiectlaughing
În concluzie, nu există o regulă generală, tu ești cel care decizi ce, cum și cât mănânci.
Bine, în cazul în care ai boli (cronice) unde excluderea anumitor alimente sau grupuri de alimente este obligatorie pentru a tine boala sub control.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă vrei sa dezvolți masa musculară, da. Nu prea ai din ce legume sa iei proteina. Zic nu prea, ca sunt, dar faci mai treaba cu carnea

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru aXy99):

Vitamina B12 se găsește in Fulgii de drojdie la fel si celelalte B-uri plus minerale inclusiv zinc.Eu nu mănânc carne de 22 de ani si am renunțat la lapte si oua de 12 ani si nu iau suplimente de B12 decât Fulgii de drojdie pe care ii folosesc la salate.Adevărul este ca sunt radical mai sănătoasă acum decât înainte când consumam proteina animala.

| aXy99 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

De unde stii asta?

| RAY a răspuns:

Desi sa vedem ce spune stiinta
vom examina niste studii stiintifice
in primul rand sa vedem rata cancerului pe tarii
https://www.wcrf.org/......cy-country
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_meat_consumption
https://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism_by_country
https://www.healthline.com/nutrition/is-red-meat-bad-for-you-or-good
O revizuire masivă a 20 de studii, incluzând 1 218 380 persoane, a constatat că carnea procesată a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă și de diabet. Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio asociere pentru carnea roșie neprelucrată (sursa de încredere 10).

În studiul EPIC, un studiu observațional foarte amplu, cuprinzând 448.568 persoane, carnea prelucrată a crescut riscul de deces, în timp ce nici un efect nu a fost observat pentru carnea roșie neprelucrată (11 sursă de încredere).

Când este vorba despre un risc crescut de boli de inimă, diabet și deces, este crucial să se facă distincția între carnea procesată și cea neprelucrată, deoarece cele două pot avea efecte foarte diferite.

Studiile observaționale par să fie de acord că carnea procesată (nu carnea roșie neprelucrată) este asociată cu un risc crescut de deces timpuriu și multe boli.

Dar chiar și așa, este important să rețineți că aceste studii au limitări. Este imposibil să se tragă concluzii puternice din studiile observaționale.

Singura modalitate de a stabili cauza și efectul este de a efectua studii randomizate controlate.

REZUMAT
Unele studii observaționale arată o legătură între aportul de carne, diabetul, bolile cardiace și moartea. Alte studii sugerează că acest lucru se aplică doar la carnea prelucrată, nu la carnea roșie neprelucrată.
Carnea roșie mărește riscul de cancer?
Multe studii observaționale arată că consumul de carne roșie este asociat cu un risc crescut de cancer (12 sursă de încredere, 13 sursă de încredere, 14 sursă de încredere).

Principalul tip de cancer pe care se crede că provoacă carnea roșie este cancerul colorectal, al patrulea cel mai frecvent diagnosticat cancer din lume.

O problemă recurentă în aceste studii este că ele par să strângă împreună carne prelucrată și carne roșie neprelucrată.

Meta-analizele în care cercetătorii analizează date din mai multe studii arată că riscul crescut de cancer colorectal este foarte scăzut. O meta-analiză a constatat un efect slab pentru bărbați, dar nu are niciun efect asupra femeilor (15 Sursa de încredere, 16 Sursă de încredere).

Alte studii sugerează că nu este vorba de carnea însăși, ci de compușii dăunători care se formează atunci când carnea este gătită, ceea ce contribuie la creșterea riscului (17 Sursa de încredere, 18 Sursa de încredere).

Prin urmare, metoda de gătit poate fi un determinant major al efectelor finale asupra sănătății carnii.

REZUMAT
Mai multe studii observaționale arată că consumatorii de carne roșie prezintă un risc mai mare de cancer, însă analizele mai ample privind dovezile în ansamblu arată că efectul este slab și inconsecvent.
Corelația nu este egală cu o cauzalitate
Când te uiți atent, practic toate studiile despre care se presupune că dovedește că carnea roșie cauzează rău sunt studiile observaționale.

Aceste tipuri de studii pot demonstra doar corelație sau că sunt asociate două variabile.

Ei ne pot spune că persoanele care mănâncă o grămadă de carne roșie sunt mai susceptibile de a se îmbolnăvi, dar nu pot dovedi că carnea roșie este cauza.

Una dintre principalele probleme cu astfel de studii este că acestea sunt afectate de diverși factori de confuzie.

De exemplu, persoanele care mănâncă carne roșie sunt mai puțin conștiente de sănătate și sunt mai predispuse să fumeze, să bea excesiv, să mănânce mai multă zahăr, să-și exercite mai puțin, etc.

Oamenii care sunt conștienți de sănătate se comportă foarte diferit decât cei care nu sunt și este imposibil să se corecteze pentru toți acești factori.

O altă problemă cu studiile observaționale este că acestea se bazează, de obicei, pe chestionarele privind frecvența alimentelor, în care se așteaptă ca oamenii să-și amintească ce au mâncat în trecut.

Este întotdeauna o idee proastă de a lua decizii de sănătate doar pe baza studiilor observaționale. Există numeroase cazuri în istorie în care trialurile controlate prin randomizare au ajuns să arate exact efectul opus.

De exemplu, studiul privind sănătatea asistenților medicali a demonstrat odată că terapia de substituție estrogen a contribuit la reducerea bolilor de inimă la femei. Ulterior, un studiu controlat randomizat a descoperit că acesta crește riscul (19).

REZUMAT
Studiile de observație nu pot fi folosite pentru a determina cauza și efectul. Există multe confuzii în astfel de studii, iar studii de calitate superioară ajung uneori să arate exact efectul opus.
O privire la unele studii controlate randomizate
Studiile controlate randomizate sunt standardul de aur al științei.

În aceste studii, oamenii sunt randomizați în grupuri. De exemplu, un grup mănâncă o dietă A, în timp ce cealaltă grupă mănâncă dieta B.

Apoi, cercetătorii urmăresc oamenii și văd ce dietă este mult mai probabil să ducă la un anumit rezultat.

Mai multe studii controlate randomizate au examinat direct efectele asupra sănătății carnii roșii.

Câteva studii au investigat efectele cărnii roșii asupra factorilor de risc pentru bolile de inimă.

O revizuire a studiilor controlate a concluzionat că consumul de jumătate de servit sau mai mult de carne roșie zilnic nu afectează în mod nefavorabil factorii de risc pentru boli de inimă, cum ar fi lipidele sanguine și tensiunea arterială (20 Source of Trust).

O altă analiză a arătat că carnea de vită slabă, neprelucrată nu afectează în mod negativ lipidele de sânge ale oamenilor, comparativ cu păsările de curte sau cu peștii (21 Sursa de încredere).

Ca o sursă bogată de proteine, carnea roșie poate beneficia, de asemenea, de creșterea musculară la persoanele care fac exerciții de rezistență.

Un studiu efectuat la femei în vârstă a arătat că consumul a 160 grame
carne de sase zile din saptamana timp de patru luni cresterea musculare sporita rezultata din formarea de rezistenta, comparativ cu pastele sau orezul (22 Sursa de incredere).

Carnea roșie a scăzut, de asemenea, nivelurile markerului inflamator IL-6 (22 Sursa de încredere).

Rețineți că toate aceste studii au examinat carnea roșie slabă. Până în prezent, niciun studiu nu a examinat efectele asupra sănătății carnii roșii bogate în grăsimi.

Cu toate acestea, există o mulțime de studii care compară dietă bogată în grăsimi cu diete cu conținut scăzut de grăsimi.

Aceste studii au scopul principal de a reduce grăsimea saturată, ceea ce înseamnă că oamenii din ele trebuie să mănânce mai puțin carne roșie și prelucrată, care se întâmplă să aibă un conținut ridicat de grăsimi saturate.

Inițiativa pentru sănătatea femeii a fost un studiu efectuat la peste 46 000 de femei. Un grup a fost instruit să mănânce o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, în timp ce cealaltă grupă a continuat să mănânce dieta standard occidentală.

După o perioadă de 7, 5 ani, nu a existat aproape nicio diferență (doar 1 lb / 0, 4 kg) în greutate între grupuri. Nu a existat, de asemenea, nici o diferență în rata de boli de inimă sau de cancer (23Trusted Source, 24Trusted Source, 25Trusted Source, 26Trusted Source).

Un studiu controlat randomizat a comparat dieta Atkins (bogată în carne roșie) cu dieta Ornish (o dietă vegetariană fără grăsimi fără carne roșie). Se numește studiul de pierdere în greutate de la A la Z (27 Sursă de încredere).

După un an, grupul Atkins a pierdut mai multă greutate și a avut îmbunătățiri mai mari în ceea ce privește câțiva dintre cei mai importanți factori de risc pentru boală.

Multe studii au comparat dietele cu conținut scăzut de carbohidrați (bogate în carne roșie) și cu conținut scăzut de grăsimi (cu conținut redus de carne roșie). În aceste studii, dietele cu conținut scăzut de carbohidrați conduc la rezultate mai bune în domeniul sănătății (28 Source Trusted, 29, 30).

Luate împreună, aceste studii sugerează că carnea roșie neprelucrată nu afectează în mod negativ sănătatea și poate avea chiar beneficii.

Cu toate acestea, mai multe studii trebuie să examineze dacă afectează obiective finale cum ar fi boala cardiacă și cancerul. Rolele metodelor de gătit și ale tehnicilor de procesare trebuie, de asemenea, să fie studiate în continuare.

REZUMAT
Mai multe studii controlate randomizate indică faptul că aportul de carne roșie neprelucrată nu are efecte negative asupra sănătății. Poate chiar să aibă beneficii.
Optimizarea cărnii roșii 101
Atunci când carnea este gătită la o temperatură ridicată, ea poate forma compuși nocivi.

Acestea includ aminele heterociclice (HA), hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) și produsele finale de glicare avansate (AGE).

Aceste substanțe pot provoca cancer la animale.

Dacă carnea generează cu adevărat riscul de cancer, care nu trebuie încă dovedit, acesta poate fi motivul (31 Sursa de încredere, 32 Sursa de încredere, 33).

Dar acest lucru nu se aplică numai la carne, alte alimente pot forma, de asemenea, compuși dăunători atunci când sunt încălzite excesiv.

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că carnea nu formează aceste substanțe nocive:

Folosiți metode de gătit mai ușoare, cum ar fi gătitul și aburul, în loc de grătare și prăjire.
Minimizați gătirea la temperaturi înalte și nu expuneți niciodată carnea la flacără.
Nu mâncați alimente arse și / sau afumate. Dacă carnea ta este arsă, tăiați bucățile de cărbune.
Dacă vă marinați carnea în usturoi, vin roșu, suc de lămâie sau ulei de măsline, acesta poate reduce HA în mod semnificativ.
Dacă trebuie să gătiți la o temperatură ridicată, întoarceți frecvent carnea pentru a preveni arderea.
Mulți oameni iubesc gustul de carne prăjită și la grătar. Dar dacă doriți să vă bucurați de carne și să beneficiați de toate avantajele fără consecințe potențial dăunătoare, utilizați metode de gătit mai delicate și evitați carnea arsă.

REZUMAT
Pentru a preveni formarea de substanțe nocive la prepararea cărnii, alegeți metode mai gente de gătit și evitați arderea cărnii.
Linia de fund
Când privești dincolo de tacticile speriate și de titlurile senzationale, îți dai seama că nu există dovezi puternice care să lege carnea roșie de boala la om.

Există numai studii observaționale, care adesea nu disting între carnea roșie și carnea prelucrată.

Ei se bazează, de asemenea, pe chestionarele privind frecvența alimentelor și pur și simplu nu pot explica factori de confuzie complicați cum ar fi conștiința de sănătate.

Studiile observaționale oferă indicii și sunt utile pentru generarea de teorii, dar ele nu le pot testa.

Atâta timp cât alegeți carne roșie neprelucrată și, de preferință, hrănitoare cu iarbă, asigurați-vă că utilizați metode mai gente de gătit și evitați piese arse / arse, probabil că nu este nimic de îngrijorat.

Carnea roșie bine gătită este probabil foarte sănătoasă.

Este extrem de hrănitoare și încărcată cu proteine ​​sănătoase, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, împreună cu alți nutrienți cunoscuți că afectează pozitiv funcția atât a corpului cât și a creierului.

PARERE:
 Scris de Kris Gunnars, BSc pe 22 mai 2018
legate de povestiri
Carne: Bine sau rău?
Cum sa faci carnea ta cat mai sanatoasa posibil
Care este cea mai sănătoasă cale de a găti carne?
Sunt organele de carne sănătoase?
Carne de vită 101: Fapte nutriționale și efecte asupra sănătății
De ce ar trebui să începeți dimineața cu ghimbir
50 de alimente care sunt foarte sănătoase
Top 11 superfoods care vă pot salva viața

| aXy99 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Fulgii aia de drojdie au de abia 0, 015 mg B12 per 100g. Asta inseamna 1, 5% din doza zilnica recomandata, ceea ce e extrem de putin. Mananci 6, 6 kg de fulgi de drojdie zilnic? laughing

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15927927
Mesajul general de sănătate către public referitor la consumul de carne este atât confuz cât și înșelător. Se afirmă că carnea nu este bună pentru sănătate, deoarece carnea este bogată în grăsimi și colesterol, iar aporturile ridicate sunt asociate cu creșterea nivelului de colesterol din sânge și a bolilor coronariene (CHD). Acest studiu a analizat 54 de studii din literatura de specialitate referitoare la consumul de carne rosie și la factorii de risc de CHD. Dovezi substanțiale din studiile recente arată că carnea roșie slabă tăiată din grăsime vizibilă nu crește nivelul total al colesterolului din sânge și al nivelului de LDL-colesterol. Consumul dietetic de grăsimi totale și saturate provine în principal din alimentele rapide, alimentele gustoase, uleiurile, alcoolul, alte alimente prelucrate și grăsimea vizibilă a cărnii, mai degrabă decât carnea săracă. De fapt, carnea roșie slabă are un conținut scăzut de grăsimi saturate și dacă este consumată într-o dietă scăzută în SFA este asociată cu reducerea colesterolului LDL atât la subiecții sănătoși, cât și la cei cu hipercolesterolemie. Consumul de carne roșie consumată nu are nici un efect asupra producției in vivo și ex vivo a tromboxanului și a prostacyclinei sau asupra activității factorilor hemostatici. Carnea roșie slabă este, de asemenea, o sursă bună de proteine, acizi grași omega-3, vitamina B12, niacină, zinc și fier. În concluzie, carnea slabă roșie, curățată de grăsime vizibilă, consumată într-o dietă scăzută în grăsimi saturate, nu crește factorii de risc cardiovascular (nivelurile de colesterol din plasmă sau factorii de risc trombotic).

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.pcrm.org/good-nutrition/nutrition-information/processed-meat
Carnea procesată - de la câini calzi la șuncă - crește riscul de cancer colorectal, boli cardiovasculare și chiar moarte precoce.
Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că carnea procesată este o contribuție majoră la cancerul colorectal, clasându-l drept "cancerigen pentru oameni". Doar un hot dog sau câteva fâșii de bacon consumate zilnic crește riscul de cancer cu 18%. Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului (WCRF) și Institutul American pentru Cercetare a Cancerului (AIRC) au constatat, de asemenea, că "dovezile privind carnea prelucrată și cancerul sunt clare".

"Carnea prelucrată se referă la carne care a fost transformată prin saltare, întărire, fermentare, fumat sau alte procese pentru a îmbunătăți aroma sau a îmbunătăți conservarea. Cele mai multe carne prelucrate conțin carne de porc sau carne de vită, dar carnea prelucrată poate să conțină și alte carne roșie, carne de pasăre, organe comestibile sau subproduse din carne, cum ar fi sânge. Exemple de carne prelucrată includ câini calzi, șuncă, cârnați, carne de vită cornată, biltong sau carne de vită, precum și conserve de carne și preparate pe bază de carne și sosuri ".

- Organizatia Mondiala a Sanatatii

Cancerul colorectal nu este singurul risc de cancer care provine din consumul de carne procesată. Consumul zilnic de 50 de grame de carne procesată crește și riscul de cancer de prostată, cancer pancreatic și mortalitate generală la cancer. Un studiu al mai mult de 200.000 de femei a constatat că mâncarea a aproximativ 20 de grame de carne procesată în fiecare zi - mai puțin de jumătate din cantitatea unui cald fierbinte - a crescut riscul de cancer mamar cu 21%.

Cei care consumă carnea cea mai prelucrată au, de asemenea, un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu al Institutului Național de Sănătate al mai mult de o jumătate de milion de persoane. Un studiu publicat în JAMA a constatat că consumul de carne prelucrat a fost legat de 57.766 de decese cauzate de bolile cardiometabolice în 2012.
Știați că consumul de mai mult de 700 de grame de carne roșie pe săptămână mărește riscul de cancer intestinal? Sau că riscul de a dezvolta cancer intestinal crește de 1, 18 ori pentru fiecare 50 de grame de carne procesată consumată pe zi?

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea prelucrată, inclusiv șunca, baconul, salamul și frankfurturile, ca un carcinogen din grupa 1 (cunoscut ca provoacă cancer), ceea ce înseamnă că există dovezi puternice că carnea procesată cauzează cancer. Consumul de carne procesată mărește riscul de cancer intestinal și de stomac. Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, mielul și carnea de porc, a fost clasificată drept o substanță carcinogenă de grup 2A, ceea ce înseamnă că provoacă, probabil, cancer.

Știați dacă ați avut cancer, menținerea unei alimentații sănătoase vă poate împiedica să vă întoarceți?

Modul în care carnea roșie și prelucrată crește riscul de cancer
Studiile curente arată că există anumite substanțe chimice în roșu și în carnea prelucrată - atât adăugată, cât și naturală - care provoacă carcinogenitatea acestor alimente. De exemplu, atunci când o substanță chimică în carne roșie numită hem este defalcată în intestin, se formează N-nitroso chimicale și s-a descoperit că acestea dăunează celulelor care aliniază intestinul, ceea ce poate duce la cancerul intestinal. Aceleași substanțe chimice se formează și atunci când carnea procesată este digerată. În plus, conservanții nitriți și nitrați utilizați pentru conservarea cărnii procesate produc aceste substanțe N-nitroso și pot duce la cancer intestinal.

Pentru a afla riscul de cancer, luați Testul de risc pentru cancer.

Recomandările Consiliului Cancer
Pentru a reduce riscul de cancer, Consiliul de Cancer recomandă să nu mănânci mai mult de 1 servit de carne roșie slabă pe zi sau 2 servește de 3-4 ori pe săptămână. Carnea roșie include carne de vită, miel și carne de porc.

Tăiați complet carnea prelucrată sau păstrați-o la un minim absolut. Carnea prelucrată include bacon, șuncă, devon, frankfurts, chorizo, cabanossi și kransky.

Reducerea numărului de carne roșie și prelucrate vă va reduce riscul de cancer.

Aflați mai multe despre carnea roșie, carnea prelucrată și prevenirea cancerului aici.

Dieta vegetariană poate fi sănătoasă și echilibrată. Cu toate acestea, dacă nu mâncați carne sau alte alimente pentru animale, este important să vă asigurați că aveți suficientă proteină, vitamine B12, fier, zinc, calciu și acizi grași omega 3.

Citiți mai multe la https://www.cancercouncil.com.au/......nd-cancer/

Dacă sunteți un iubitor de carne, probabil ați auzit de știri până acum: Un raport publicat în The Lancet Oncology spune că carnea prelucrată, cum ar fi câini calzi, șuncă și cârnați, provoacă cancer de colon și că carnea roșie provoacă probabil boala.

Clinica Cleveland este un centru medical non-profit. Publicitatea pe site-ul nostru ne ajută să ne sprijinim misiunea. Nu acceptăm produse sau servicii non-Cleveland Clinic. Politică

Legătura dintre anumite tipuri de carne și unele forme de cancer, în special cancerul de colon, nu este nouă. Dovezi științifice s-au acumulat de zeci de ani că cancerul de colon este mai frecvent în rândul persoanelor care mănâncă cea mai roșie carne și carne procesată.

Carnea roșie include carne de vită, carne de vită, carne de porc, miel, carne de oaie, cal și capră. Carnea procesată este carnea conservată prin fumat, întărire, sărare sau adăugarea de conservanți chimici. Exemple de carne procesată includ slănină, șuncă, cârnați și câini calzi.

Ceea ce face acum titlurile este că declarația vine de la Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC), o agenție bine-cunoscută și respectată a Organizației Mondiale a Sănătății. IARC a evaluat mai mult de 800 de studii care au examinat asocierea cancerului cu consumul de carne procesată sau carne roșie. Studiile au analizat mai mult de o duzină de tipuri de cancer în populațiile cu diete diverse în ultimii 20 de ani.

Legate de: Cel mai bun Dieta pentru a reduce riscul de cancer de colon

Carnea prelucrată este definită
IARC a clasificat carnea prelucrată ca o cauză "definită" a cancerului sau a unui carcinogen din grupa 1 - același grup care include fumatul și alcoolul.

Agenția nu a făcut recomandări dietetice specifice și a spus că nu dispune de date suficiente pentru a defini cât de mult carne prelucrată este prea periculoasă. Dar se spune ca riscul creste odata cu cantitatea consumata - fiecare portie de 50 de grame de carne procesata consumata zilnic creste riscul de cancer colorectal cu 18 procente.

Experții avertizează de mult timp asupra pericolelor anumitor produse chimice utilizate pentru a vindeca carne, cum ar fi nitriții și nitrații, pe care organismul le transformă în compuși care cauzează cancer.

Dovezile de până acum sugerează că este probabil prelucrarea cărnii sau a substanțelor chimice prezente în mod natural în ea, care sporesc riscul de cancer, spune Alok Khorana, MD, Director al Programului de Cancer Gastro-intestinal la Clinica Cleveland.

"Carnea prelucrata se incadreaza in aceeasi categorie ca si fumatul cu cancer pulmonar", spune dr. Khorana. "Cu alte cuvinte, este un produs care provoacă cancer la un moment dat în viitor, dacă consumați cantități mari".

RELATED: Cum de a reduce riscul de cancer de colon inainte de varsta de 50 (Infographic)

Nivel de încredere
Este important de stiut ca aceasta clasificare arata doar nivelul de incredere pe care IARC il are in crezul ca carnea procesata cauzeaza cancer, spune dr. Khorana - nu cat de mult cancer cauzeaza carnea sau cat de puternic este carcinogenul. Astfel, câinii calzi nu sunt la fel de periculoși ca țigările - cei doi au doar o legătură confirmată cu cancer, în opinia IARC.

IARC clasifică carnea roșie ca fiind "probabil" carcinogenă sau cauzatoare de cancer. Aceasta sa bazat pe dovezi limitate că consumul de carne roșie provoacă cancer la om și dovezi puternice care susțin un efect cancerigen, spune dr. Khorana. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că carnea de gătit sau de fumat poate crea substanțe cancerigene suspecte.

În timp ce IARC a spus că carnea roșie conține câteva substanțe nutritive importante, a mai notat că carnea roșie are o legătură stabilă cu cancerul de colon, prostată și pancreatic.

RELATED: Cum poți lupta împotriva cancerului de colon (Infographic)

Ce sa fac
Cercetările au arătat că ceea ce mâncați poate juca un rol important în riscul de apariție a cancerului colorectal. De exemplu, un studiu recent a arătat că o dietă de fructe, legume și o cantitate moderată de pește pare să ofere cea mai mare protecție împotriva dezvoltării cancerului colorectal.

Studiul a arătat că o dietă pesco-vegetariană - dominată de fructe și legume și care include o cantitate moderată de pește - este asociată cu un risc redus de 45% pentru cancerele colorectale comparativ cu persoanele ale căror diete includ carne. Un bun exemplu de dieta pesco-vegetariană este dieta mediteraneană, spune dr. Khorana.

"O dietă sănătoasă este bună pentru rezultatele dvs. generale și sănătatea dumneavoastră cardiovasculară. Se pare ca este bine si pentru prevenirea cancerului ", spune dr. Khorana.

| gigimondialuuuu a răspuns:

Aici opiniile sunt împărtite. Fiecare cu parerea lui, fiecare mănâncă ce îi place
Eu mănânc carne

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru aXy99):

Vitamina B12 este produsa si de organism in intestinul subțire si in gura. De fapt Vitamina B12 sunt bacterii, cea care se găsește in farmacii se extrage din fecale de animale si din găinaț de pasare.Vitamina B12 nu se elimina din organism așa încât sa fie nevoie de a o înlocui zilnic, ea se elimina in ani de zile de aceea nu e neapărat nevoie sa o luam zilnic prin alimentație.Citește cărți scrise de medici nutriționiști pentru informații mai amănunțite si de specialitate.

| Alina1322 a răspuns:

Da, însă cu moderație. Acum nu trebuie sa mananci zilnic. Încercă să ai o alimentație cat mai diversificată.

| AC4S4 a răspuns:

Da. Mai ales daca esti o persoana activa.
O persoana care are un loc de munca ce nu necesita efort fizic se descurca si mancand doar verdeturi, fructe, seminte si mai stiu eu ce.
O persoana care are un loc de munca ce necesita efort fizic nu se poate descurca doar cu acestea. Are nevoie de carne. Bine... mai sunt unii care au tot felul de inlocuitori artificiali, pastile-vitamine -- carnea e naturala pana la urma. Sau mai este varianta observata de @aXy99, sa mananci kilograme intregi de seminte, legume, fructe pentru a acumula necesarul. Cine are timp sa stea cu orele sa manance e liber sa o faca.

| mitzok a răspuns:

Te ajuta sa iei mai multe calorii decat celalalte alimente, parerea mea

| StrongHeart explică (pentru RAY):

Ti-am dat funda pentru caini calzi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea asta e biased rau.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Nu ne gandeam la asta, tocmai pentru ca nu puteam face exces. La doua kg. de carne pe luna, cat iti poate dauna? Iar aici in Bucuresti, scosesera carnea complet din mezeluri, faini de oase, faini de produse secundare, faina de soia, coloranti... greu sa abuzezi si de carnea procesata.

| laSoledad a răspuns (pentru minrest):

Pai tocmai.

| StrongHeart explică (pentru anonim_4396):

Poate suna, dar nu e biased, doream sa aud ambele parti, si cei care spun ca dauneaza in general carnea si cei care spun ca nu, pana la urma raspunsu cred ca e sa mananci moderat si mai putina mancare procesata chimic.