Cafeaua nu are niste proprietati miraculoase fara de care omul sa nu poata sa traiasca. Pe de alta parte ceaiul in functie de plantele din care il prepari, poate aduce multe beneficii.
Depinde de organism. Oamenii cu tensiunea scazuta de exemplu, le este chiar recomandat sa bea o ceasca de cafea dimineata dupa masa.
Contrar recomandarii ar fi pentru cei cu tensiunea ridicata.
Mai sunt totusi oameni cu probleme psihice sau neurologice ce nu prea au voie cafea, pentru ca le accentueaza starile.
In rest, daca te stii om normal, e la alegerea ta. Totusi e recomandat sa o bei doar daca chiar ai nevoie.
Cafeaua contine cofeina, iar (unele) ceaiuri contin tearina.
Cofeina si earina au efecte asemanatoare.
Consumate cu masura, ambele sunt benefice organismului.
Nu mi-am pus niciodata problema asta. Imi plac si ceaiurile dar imi place mai mult cafeaua...astfel am ales cafeaua si deocamdata n-am mierlit-o si nici nu ma simt rau.
Ambele pot aduce si beneficii dar si dezavantaje.Eu de exemplu, mi s-a recomandat sa beau ceai verde timp de o saptamana in fiecare dimineata iar a 3a zi am ajuns la UPU.
Toate pot fi consumate, dar cu moderatie
Bună! Fiecare persoană are consumă aceste băuturi, organismul le aceptă sau refuză diferit! Depinde de foarte multe lucruri! Dacă le consumi fară a face abuz, nu au cum să dăuneze! Asta în cazul în care nu ai vreo afectiune(și aici mă refer strict la cafea sau ceaiul verde). Cu moderatie, fac bine, ambele!
Daca ai implinit 20 ani, poti bea cafea. Nu e buna pentru adolescenti.
Iar "teina" este alt nume pentru cafeina. A bea excesiv ceai negru sau verde poate afecta absorbtia unor minerale.
A, da, la cafea trebuie folosita hartie de filtru, altfel va creste mult colesterolul. Cafeaua nefiltrata contine cafestol si kahweol.
E permis un consum de pana la 400 mg cafeina/zi si se considera ca e in ordine. O ceasca de cafea de 200 ml ar avea cam 175 g cafeina.
Daca e dupa astia ar ramane sa bem apa si sa nu mai mancam si sa bem nimic.
Daca bei dimineata te va agita putin, daca bei ceai, nu, depinde si cum vrea omul si de om cu reactioneaza, altii de ex beau cola si ii ia somnul in loc sa ii agite.
100 ml cola au 10 mg cafeina.
A baut lumea la cafele, ceaiuri si nu au mai avut nimic si acum 100 de ani.
Sigur, e de evitat pentru cei cu probleme gen cu tensiune, cei pe tratament psihiatric, adica acolo unde se necesita, dar nu la oricine care nu are nimic.
Cafeaua este otravă sigură! pentru sănătatea noastră! Cele mai recent studiu reale! Adevărate demonstrează cum afectează, mintea noastră, creierul nostru! Sănătate noastră devine grav! de afectată din cauza la cafea!
Ceiaul cel mai bun! Și cel mai sănătoase este cel cu lămâie!, simplul fără zahăr și chimicale! La pliculețe!
Cafeaua nu este ce trebuie deloc! Nam suportat în viața mea cafeaua! De niciun fel...