| Paulinovici a întrebat:

Este normal ca iarna sa racesc des? Adica numai ce am fost racit, acum 3 saptamani, dar acum iarasi ma ia raceala, cateva sfaturi? E ok sa fiu asa sensibil iarna? Conteaza varsta? daca da, am 15 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Scaderea sistemului imunitar are legatura cu expunerea la frig simplu, asta e motivul, zincul ajuta impotriva raceli

Răspuns utilizator avertizat
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mie nu mi se pare normal pentru ca eu racesc extrem de rar, probabil ai imunitatea scazuta

| AC4S4 a răspuns:

Dupa cum a spus si @supadeceapa, ai imunitatea scazuta.
Mananca mai multe fructe, ia ceva suplimente de vitamine in sezonul rece, eventual intreaba la farmacie ce ai putea lua pentru cresterea imunitatii. Nu ma refer neaparat la pastile, ci la produse naturale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-ar trebuie ceva vitamine sa iei( bine nu acum cand esti, ci cand te faci bine), eu stiu ca imi dadea mama un sirop de intarire a imunitatii si stiu ca iarna nu aveam probleme cu raceala.
Tine de sistemul imunitar, iti trebuie ceva sa intareasca sistemul imunitar

| UnTipObisnuit a răspuns:

Eu ma imbolnavesc exact in zilele in care am teste happy

| Nelly15 a răspuns:

Nu stiu cat conteaza varsta, te poti inbolnavii la orice varsta dintr-un simplu motiv. E oarecum normal, temperaturile au scazut fata de cele de care eram obisnuiti si oarecum inca nu ne-am "adaptat" cu totul, inca mai umblam in tricou si chestii. Sa stii ca am avut si eu problema asta, fix la inceputul scolii, in fiecare weekend eram racit cu 39 febra, cand credeam ca in sfarsit mi-a trecut, nu, saptamana viitoare iar, si iar, si iar. Nu ma imbracam prea bine. Iti recomand sa nu dormi seara cu geamul deschis, la scoala sa mergi cu geaca, si daca o faci si tot te racesti, ia-ti haine mai groase pe tine. Sa bei si multe lichide si cand te racesti ia-ti medicamentele chiar daca consideri ca deja ti-a trecut. Succes!

| 20Hertz a răspuns:

Imunitatea scazuta, igiena conteaza foarte mult.

| MELISAnarcisa a răspuns:

Se poate sa fi mai sensibil. Ai grija sa nh stai in curent, de la asta multi racesc. ca sa nu mai racesti ai putea sa ai mereu si o esarfa la gât. Ia vitamina c si propolis. Nu iesi ompe afara dezbracat. Linge o lamâie, sau fa suc fin ea apoi bea. Bea ceai de menta, musețel si gălbenele. acesre remedii sunt mult mai bune decat pastilele. insanatosire grabnica!

| Ferari2001 a răspuns:

Dacă fumezi lasă fumatul. mănâncă vitamine si va fi bine...eu tot am observat că racesc acum tare....si m.am lasat de fumat