Raceala inseamna ca ai contactat un virus.
Nu are legatura cu apa pe care o bei.
La 35 grade cat sunt afara voi mai credeti ca raciti ca va spalati pe cap inainte sa iesiti din casa? Serios?
Nu neaparat, eu ziceam de ideea ca daca imi scade imunitatea, pot fi mai vulnerabil la acei virusi.
Sau daca imi scade temperatura corpului.
Raceal nu are legatura cu arsurile provocate de soare. Daca dupa ce te ai ars la soare, te ai simtit rau, este posibil sa fi facut o insolatie usoara sau pur si simplu esti un om caruia caldura ii da o stare generala de rau.
Dusurile reci se fac dimineata. Din contra, imbunatatesc sistemul imunitar. Cat despre apa rece, ea in sine nu provoaca raceli. Iti poate provoca durere in gat dar nu raceala. Acuma cu spalatul pe cap eu zic ca nu are nimic. Adica la 25-30 de grade sa iesi cu parul ud e ca si cum ti l ai usca.
Cei mai multi oameni daca nu au racit in anotimpurile reci, racesc vara. Am patit sa nu racesc 2 ani si sa racesc de 5 ori intr-un an, mai les toamna si iarna. Deci in concluzie, poate sistemul tau imunitar a slabit putin, dar nu din cauza acestor obiceiuri pe care le ai. Din contra, astea imbunatatesc sistemul imunitar.
Bună!
O răceală este cauzată de o viroză.
Ceea ce ai făcut tu (dusul cu apa rece, spalatul pe cap inainte de ieșirile in oraș, bautul apei direct din frigider) ți-a scazut imunitatea.
Indicat ar fi să renunți la obiceiurile acestea (Să combini apa din frigider cu apă la temperatura camerei, sa te speli la cap înainte cu cel putin 2-3h înainte să ieși din casă).
Te vor ajuta vitaminele si mineralele, însă trebuie să discuți cu medicul tau de familie despre asta (nici macar vitaminele nu se iau de capul lor): Vitamina C, B, D (De multe ori nu e cazul, mai ales vara).
Vitamina C o poți lua si din fructe, deci mănâncă multe fructe și întărește-ți imunitatea.
Ai grijă de tine și de sănătatea ta!
Sper că te-am ajutat câtuși de puțin cu informatiile oferite!
Și ai grijă cu dusurile reci înainte de a ieși afară ( se poate produce un șoc, tu venind racorit/ă din casă ajungând afară, unde sunt peste 35°).
Unii oameni sunt mai sensibili, mai ales cei slabi care nu au mult tesut adipos si pe care ii afecteaza mai tare apa rece, plus ca nu este corpul calit prin expunere treptata la rece si nu poti sa te apuci asa zdranc de dusuri reci si baut apa de la frigider.
Uite cum zic: cand faci dus nu te speli cu apa rece, te speli cu apa la 30-40 de grade, e suficient. Pe cap nu te speli cu apa rece, trebuie sa ai grija de el ca altul n-ai. Nu pleci de acasa si nu stai in curent dupa ce te speli pe cap.
Poti sa bei apa de la frigider amestecata cu apa din casa 50-50 sau cum ti se pare tolerabil, sau tinuta la frigider putin 5-10 minute.
Fii atent la ce iti transmite corpul tau. Daca simti o raceala in interior, nu e bine, sufera plamanii. Daca simti durere in gat sufera amigdalele, inseamna ca ai consumat ceva prea rece, prea repede si prea mult si deja te paste o raceala. Poti bea sau manca repede ceva cald ca sa incerci sa eviti problemele.
Ca sa te racoresti poti mananca pe indelete putin pepene, salata de tomate scoase de la frigider de vreo 30 de minute, sunt numai bune de reci. Important este sa nu ajunga la plamani si la amigdale mult rece, ca sa faca fata corpul si sa nu faci asta mereu.
De la insolatie din cate imi amintesc am avut dureri de cap ca niste junghiuri si un pic de febra, iti poate da impresia ca esti racit.
Nu recomand dus cu apa rece din mai multe motive enumar doar unul nu am rabdare din cauza diferentei mari de temperatura afara 35c si tu faci dus cu apa 14c e boala curata in oase! Total gresit tot ceea ce faci
+ apa din frigider niciodara NU bea din frigider apa mai ales vara la temperaturi mari stiu pe cineva care a facut comotie cerebrala avc din cauza apei din frigider.
Cristi1305 întreabă: