Migdalele se consumă în stare crudă. Asta înseamnă că, dacă nu sunt procesate termic (prăjite sau fierte), ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele şi enzimele. Însă modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamnă că, de fiecare dată când dorim să pregătim ceva cu migdale, trebuie să le lăsăm la hidratat cu cel puţin 8h înainte.
Asta nu înseamnă că daca nu le hidratăm înainte, ele nu sunt bune de consum însă, prin hidratare, le "trezim". Pentru că migdalele, la fel ca şi nucile, sunt uscate. Şi prin hidratare ele se trezesc. Asta înseamnă că şi nutrienţii şi vitaminele din ele "se trezesc". Şi devin mult mai uşor de digerat.
Prin prajire, ca majoritatea produselor, isi pierd o parte din proprietati. Sunt mult mai bune si naturale mancate crud, si e preferabil sa alegi aceasta varianta.