| d3javw a întrebat:

Este posibil sa fiu infestat cu virusul hiv daca am facut un vaccin la scoala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Vaccinul este conditionat in flacoane de 5ml, din sticla neutra, incolora, transparenta si se administreaza la 10 elevi.Administrarea se face dupa omogenizarea continutului flaconului, cu alt ac decat cel utilizat la preelevarea vaccinului.Se foloseste seringa si ac de unica folosinta pentru fiecare elev.

12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
NOname
| NOname a răspuns:

Nu e imposibil.

| dracu14 a răspuns (pentru NOname):

Traim in Romania, totul e posibil...

NOname
| NOname a răspuns (pentru dracu14):

Eh, dacă s-ar aplica și în cazul măririi pensiilor și salariilor, cât să se poată trăi decent...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De obicei, aia sterilizeaza acele.

| AquaMarine a răspuns:

Virusul HIV se ia numai dacă doctoriţa respectivă a folosit aceeaşi seringă cu care a fost vaccinat un adolescent cu acest virus.
De obicei nu trebuie folosită aceeaşi seringă/ac. Trebuie sa-l desfacă în faţa ta.

| d3javw explică (pentru AquaMarine):

Daca pacientul sau adolecentul la care i-a facut vaccinul nu avea hiv si mi-a facut mei cu acelasi ac pot sa iau?

| d3javw explică (pentru AquaMarine):

Daca persoana la care i-a facut vaccinul nu are hiv si cu acul la care i-a facut ei vaccinul imi face si mie am sanse sa iau hiv?

| AquaMarine a răspuns:

Nu, bineînţeles.
Dar HIV înseamnă SIDA. E o boală gravă.

NOname
| NOname a răspuns (pentru d3javw):

Nu, decât dacă acel ac a fost folosit și în cazul unui om infectat cu virusul HIV.

Dar totuși, de ce să folosească același ac? Asta ți s-a întâmplat ție?

| d3javw explică (pentru NOname):

Nu m-am uitat dar stiu ca dupa ce il vaccina pe unu arunca si seringa si acul intr-un recipient special dar cand mi-a venit randul nu m-am uitat dar stiu ca din fioal respectiva a luat m-ai multe doze in siringi ca nu ne-a dat o fiola intreaga

NOname
| NOname a răspuns (pentru d3javw):

Stai liniștit. Faptul că a folosit aceeași fiolă nu e nici o problemă (fiola fiind mare, nici nu prea se putea altfel).

În fiola s-a introdus de fiecare dată un ac steril, cu ajutorul căruia doar se scoatea medicamentul, care nu intrase deloc în contact cu sângele pacienților.

Iar seringa și acul probabil le-a aruncat (este obligația medicului), dar în agitația ta nu ai observat.

Eu zic să te liniștești. Nu ai de ce să devii paranoic.