anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este posibil sa imi cada parul din cauza ca nu am calciu in corp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MisFit20 a răspuns:

Da, unghiile, parul, oasele, dintii, au nevoie de calciu pentru a creste si a avea sanatate.

5 răspunsuri:
| Infernia a răspuns:

Exista mai multi factori incriminati pentru caderea parului, iar cauze ale caderii parului ar fi:
1) FACTORII LOCALI- A) afectiunile dermatologgice ale pielii capului(afectiuni tegumentare ale scalpului cum sint fungii,sifilisul secundar,afectari non -infectioase cum sint matreata,psoriazisul,licheni plani,eczeme).
-B) expunerea locala la compusii toxici:abuzul de sampon,sapunul,lotiuni pe baza de substante de sinteza.
-C) lipsa de ingrijire a scalpului: masurile neigenice de ingrijire a pielii scalpului pot duce la caderea parului, spalatul pe cap la intervale mari, supraexpunerea neprotejata la factori de mediu extern cum ar fi raze solare, ploaie zapada, vint.
2) FACTORI GENERALI
-A) nutritia deficitara:carentele nutritionale afecteaza negativ calitatea parului-deficitul de vitam.A,vitam.din complexul B,un aport redus in proteine,fier,calciu,magneziu,zinc.
-B) variatiile hormonale(androgeni,estrogeni, progesterol), pe durata diferitelor perioade ale vietii (menopauza, sarcina, perioada post natala) si hormonii tiroidieni.
-C) perioade de convalescenta
-D) administrarea prelungita de medicamente si droguri (chimioterapie, anticanceroase, steroizi, antibiotice, antipileptice, antihipertensive, anticonceptionale).

| Laura123Laura13 a răspuns:

Am auzit ac daca ai lipsa de calciu, dimineata sa seara sa bei cate o cana cu lapte sau un bol de lapte cu cereale

| OoBunnyoO a răspuns:

Din cate stiu eu, nu cred.

| azd a răspuns (pentru Infernia):

La 1 c) "spalatul pe cap la intervale mari " daca ma slap 1 data la 2 zile este bine? adica luni fac baie la cap si imi mai fac miercuri. Pe corp imi fac in fiecare zi dar la par nu.

| Infernia a răspuns (pentru MisFit20):

Ce raspuns...