| AleexaIoana a întrebat:

Este posibil sa ne provocam singuri anumite dureri?
Adica medicii sa iti spuna ca nu suferi de nici o afectiune grava dar tu totusi simti niste dureri si iti imaginezi ca ai o boala incurabila.
Stiu suna a ipohondrie, dar totusi vreau niste pareri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu este ipohondrie.Lipseste logica in intrebarea ta.

| lascuiulian92 a răspuns:

Se rezolva la un psiholog. happy

| AleexaIoana explică (pentru darrio2007):

Daca ii lipseste logica intrebarii de ce mai raspunzi pentru puncte?

| azaleeaalina a răspuns:

Eu cred ca e posibil. daca te gandesti obsesiv la acea durere pe care nu o ai iti da senzatia ca o ai.eu de exemplu daca am senzatia ca ma doare capul dupa chiar ma doare si chiar ma doare.

| darrio2007 a răspuns (pentru AleexaIoana):

Doar raspund. Daca se dau si puncte este alta problema. Poti vedea ca am destule.Chiar nu stii cum sa iti provoci dureri? Numai ca nu vad legatura cu ce ar spune medicii.Iar tu sa-ti inchipui ca ai o boala incurabila. Unde e logica?

Ai anumite dureri, consideri ca suferi de o boala, te duci la mai multi medici iti faci analize si tot ce este necesar iar acestia iti spun ca nu ai nimic, iar tu continui sa crezi ca suferi de o anumita boala. Probabil acele dureri ti le provoci tu gandindu-te obsesiv la asta.
Ce nu ti se pare logic, ca nu pricep?
Ca nu vrei tu sa vezi logica si cauti nod in papura cum se zice, asta e partea a doua.
Oricum iti multumesc ca ti-ai rapit din timpul tau pretios pentru a-mi raspunde mie la aceasta intrebare lipsita total de logica.
O zi frumoasa!

| RAY a răspuns:

Nu,nu cred asta, daca te doare ceva in mod clar orgaismul te alerteaza de aia e foarte important ca ls primele siptome sa te prezinti la medic si sa faci toate anaizele sa nu renunti la ce medici sunt in Romania nu-i de mirare aia vor doar banii nici nu te baga in seama dar ceva ai aia e clar, nepasarea costa, acuma desigur daca te gandesti obsesiv la moarte inima bate puternic si ai siptome specifice unei spamofili dar repet nu mereu

Ai cerut pareri si ti-am spus-o pe a mea. Daca nu a fost cea la care te-ai fi asteptat tu, este strict problema ta.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Nu e neaparat ipohondire, de obicei durerea cronica a carei cauze nu este patologica reprezinta o somatizare si se trateaza cu inhibatori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Tu raspunzi ca sa te afli in treaba, nu ca sa ajuti cu ceva!

Nu am facut-o deloc in acesti 4 ani de Tpu.Bine ca nu ti-am raportat-o ca irelevanta.

Întrebări similare