De fapt problema ta este una foarte-foarte mica! Dioptriile de -0.25 sunt cele mai mici posibile (mai mici de atat nu exista) si se dau ca sa-ti protejeze ochiul si sa-ti corecteze vederea.
Nu exagera ca nu sunt nici pe departe dioptrii mari, nici lentile fund de sifon nu sunt, alea incep de pe la numarul 6-7 in sus!
fata pritenilor nostri a fost nascuta cu o problema grava la ochii, practic cu ochii turtiti si i s-a spus ca la 14 ani va fi oarba total. Un miracol s-a intamplat si diopria ei s-a oprit din crestere la -16 (da, vezi corect: este minus saisprezece).
Deci, ai nevoie de 1 pereche de ocheari cu rame foarte simple si ieftine cu cel mai mic numar posibil 0.25, pentru departare, adica cu minus.
Daca la doua clinici ti-au dat doua diagnostice diferite, iar cu ochelarii recomandati nu vezi bine, atunci te sfatuiesc sa faci inca o verificare, la o a treia clinica, dar serioasa si bine dotata!
In copilarie am avut si eu problema cu vederea, mi-au facut trei(3!) ochelari in cateva luni, dar fiecare m-a deranjat. La urma, un medic mai in varsta m-a invatat niste exercitii simple de gimnastica pentru ochi, cu care vederea mi-a revenit la 0 dioptrii in circa jumat de an.
-0, 25 dioptrii nu sunt periculoase, cum inaintezi in varsta dioptriile se maresc spre +, iar in cazul tau ai sanse sa ai dioptrii 0 peste cativa ani. Asta atunci daca n-ai si alte probleme cu ochii.
Ce conceptii idioate! Cum adica vei arata "ca un tocilar"? Sa cred ca esti o? Nu vezi oameni distinsi care poarta mereu ochelari? Sau nu vrei sa faci parte din acea categorie. Indiferent ce vrei sa fii, gindeste-te intii la sanatatea ta. Cu un deget rupt mai poti trai, dar fara vedere, e greu!
Chiar esti "bula". Cum poti spune ca dioptriile merg spre +?
Mie nu mi-a dat sa probez ochelari. Sunt acei ochelari speciali pentru control si le tot schimba lentilele pana ceva se potriveste. Si nu ma intelege gresit. La prima clinica mi-a recomandat lentile cu care vedeam bine. Ma relaxau si nu mai aveam dureri de cap.
Am fost la a doua clinica, alt diagnostic, alte lentile si alt pret la ochelari.
Looool, sa vezi cum e sa porti -2.75 ca mine si daca iti dai ochelarii jos ajungi in alta realitate... una in ceata totala.
de pierdut vederea nu cred ca e cazul dar diptriile vor creste in continuu pana pe la vreo 20 si ceva de ani.
nu vad in schimb problema ta, in afara de frustrati de adolescent care se crede cool dar in realitate e doar un penibil. Toata lumea poarta ochelari zilele astea... unii nici nu au nevoie.
Daca n-ai sti, asta se intampla cu inaintarea in varsta.
De acea se maresc dioptriile (+) spre batranete.
Am specificat: "daca nu sunt si alte probleme cu ochii", care fac alta categorie (miopie accentuata), dar care se manifesta chiar si la varsta prescolara, cu dioptrii "-" mult mai mari.
...da, e ingrozitor ce se intampla! Tragedie!
In primul rand la -0, 25 chiar nu e cazul sa faci atata drama... Apoi ai putea sa incerci sa porti ochelarii aia cat timp ai asa dioptrie mica pentru ca poate totusi se rezolva in timp.
Exista n tipuri de ochelari si de rame, asa ca sigur gasesti ceva cu care sa arati ok. Chiar nu e asta cea mai grava chestie...