Salut!
Exista mai multe motive.
1. Corpul tau nu este obisnuit sa intre in stare de repaus in timpul zilei (nu este valabil pentru copii cu varste 0-6 ani).
2. Mediul nu este potrivit pentru somn: lumina prea puternica sau caldura prea mare (caldura scazuta nu influenteaza capacitatea de a dormi).
3. Lipsa de oboseala. Daca nu esti o persoana sportiva sau macar activa, atunci corpul tau nu are nevoie de odihna. Nu poate adormi.
Sper ca am ajutat!
Salutare! Exclud motivele 2 si 3 pentru ca desi mediul in care incercam sa dorm dupa-masa este potrivit pentru somn nu reuseam deloc, indiferent daca nu am dormit bine o noapte sau doua. Prima varianta ar fi cea mai potrivita, cam asa este.
Inchizi draperia sa fie intuneic 100% racoare sau 24° in camera si dopuri in urechi.
Nu vad niciun motiv pentru care ai dormi si ziua daca te odihnesti noaptea, nu de alta dar daca ai dormi ziua s-ar putea (si asta mi se intampla mie si altora) sa numai poti dormi noaptea, ceea ce nu vrei.
Deci e mai bine la tine!
Nici eu nu pot dormi ziua decat daca sunt foarte obosit, gen treaz de pe la 4-5 dimineata. Nu cred ca e ceva neinregula.