Salut!
Exista mai multe motive.
1. Corpul tau nu este obisnuit sa intre in stare de repaus in timpul zilei (nu este valabil pentru copii cu varste 0-6 ani).
2. Mediul nu este potrivit pentru somn: lumina prea puternica sau caldura prea mare (caldura scazuta nu influenteaza capacitatea de a dormi).
3. Lipsa de oboseala. Daca nu esti o persoana sportiva sau macar activa, atunci corpul tau nu are nevoie de odihna. Nu poate adormi.
Sper ca am ajutat!
Inchizi draperia sa fie intuneic 100% racoare sau 24° in camera si dopuri in urechi.
Salutare! Exclud motivele 2 si 3 pentru ca desi mediul in care incercam sa dorm dupa-masa este potrivit pentru somn nu reuseam deloc, indiferent daca nu am dormit bine o noapte sau doua. Prima varianta ar fi cea mai potrivita, cam asa este.
Nu vad niciun motiv pentru care ai dormi si ziua daca te odihnesti noaptea, nu de alta dar daca ai dormi ziua s-ar putea (si asta mi se intampla mie si altora) sa numai poti dormi noaptea, ceea ce nu vrei.
Deci e mai bine la tine!
Nici eu nu pot dormi ziua decat daca sunt foarte obosit, gen treaz de pe la 4-5 dimineata. Nu cred ca e ceva neinregula.