| DarkShina5566 a întrebat:

Exista vreo crema, unguent, pentru transpiratie? Ce produse farmaceutice (ex: plafar) imi recomandati pentru a nu mai transpira atat de tare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poți folosi piatra de alaun.
Pa, pa.

| doctoressa a răspuns:

In esenta, se folosesc putine tipuri de tratamente:
• anti-perspirantele locale (deseori inadecvate, au durata de actiune scurta si efectul este limitat de volumul de transpiratie ce trebuie controlat; se folosesc de obicei pentru zona subsuorilor, nedovedindu-si eficacitatea in cazul hiperhidrozei plantare sau palmare);
• tratamentele generale impotriva transpiratiei (putin folosite, din cauza efectelor secundare importante, astfel ca medicul trebuie sa-si asume personal raspunderea pentru toate riscurile);
• toxina botulinica (necesita injectii locale foarte dureroase sau anestezie de profunzime, durata de actiune fiind limitata la câteva luni; se foloseste doar in hiperhidrozele axilare severe, in mediu spitalicesc, costul fiind foarte ridicat);
• ionofereza (se recomanda drept prima metoda de incercat, ca tratament de referinta in hiperhidrozele rezistente la tratamentele locale);
• simpatectomia chirurgicala (este o operatie ireversibila, cu o anumita doza de eficacitate, dar e si controversata, din cauza posibilelor complicatii ulterioare si a efectelor secundare - peste 60% din cazuri). http://www.i-medic.ro/boli/hiperhidroza-sau-transpiratia-excesiva

| soupflood123 a răspuns:

Transpiraţia este o măsură a organismului de a scădea temperatura internă prin intermediul evaporării sudorii de pe piele. Există cauze multiple pentru aceste creşteri ale temperaturii interne care declanşează transpiraţia: temperatura externă, infecţii, dezechilibre hormonale etc.
Caută să tratezi cauza, nu simptomele. Tratarea cauzei va dura mai mult, dar va rezolva mai multe probleme.

| idcatalin a răspuns:

Http://remediu-natural.ro/cauta.php?caut_termen=transpiratie&caut_locatie=4

aici gasesti cateva produse naturiste care sunt pentru transpiratie

| Miky85 a răspuns:

Si eu am avut ceasta problema ani de zile si ma gandeam ca nu o sa mai scap niciodata de ea. Transpiram foarte mult la axila, cumparatul hainelor era o adevarata problema pentru mine, nu puteam purta camasi sau bluze strimte, colorate. Sora mea care are aceeasi problema a descoperit un antiperspirant/tratament care a fost miraculos.
Ma gandeam sa imi fac operatie cu toxina botulinica dar e destul de scumpa si efectul dureaza cam 6 luni. De cand folosesc acest produs viata mea s-a schimbat complet, pot purta orice gen de bluza si problema transpiratiei a disparut complet. Produsul se numeste Perspirex si poate fii comandat dupa ocazii.ro costa 55ron dar dureaza 3 luni, in cazul meu mai mult pentru ca deja il folosesc de cateva luni si nu trebuie sa aplic decat o data pe saptamana.
il recomand din toata inima si sunt sigura va ajute si pe voi
http://www.okazii.ro/......irant.html