Transpiraţia este o măsură a organismului de a scădea temperatura internă prin intermediul evaporării sudorii de pe piele. Există cauze multiple pentru aceste creşteri ale temperaturii interne care declanşează transpiraţia: temperatura externă, infecţii, dezechilibre hormonale etc.
Caută să tratezi cauza, nu simptomele. Tratarea cauzei va dura mai mult, dar va rezolva mai multe probleme.
In esenta, se folosesc putine tipuri de tratamente:
• anti-perspirantele locale (deseori inadecvate, au durata de actiune scurta si efectul este limitat de volumul de transpiratie ce trebuie controlat; se folosesc de obicei pentru zona subsuorilor, nedovedindu-si eficacitatea in cazul hiperhidrozei plantare sau palmare);
• tratamentele generale impotriva transpiratiei (putin folosite, din cauza efectelor secundare importante, astfel ca medicul trebuie sa-si asume personal raspunderea pentru toate riscurile);
• toxina botulinica (necesita injectii locale foarte dureroase sau anestezie de profunzime, durata de actiune fiind limitata la câteva luni; se foloseste doar in hiperhidrozele axilare severe, in mediu spitalicesc, costul fiind foarte ridicat);
• ionofereza (se recomanda drept prima metoda de incercat, ca tratament de referinta in hiperhidrozele rezistente la tratamentele locale);
• simpatectomia chirurgicala (este o operatie ireversibila, cu o anumita doza de eficacitate, dar e si controversata, din cauza posibilelor complicatii ulterioare si a efectelor secundare - peste 60% din cazuri). http://www.i-medic.ro/boli/hiperhidroza-sau-transpiratia-excesiva
Http://remediu-natural.ro/cauta.php?caut_termen=transpiratie&caut_locatie=4
aici gasesti cateva produse naturiste care sunt pentru transpiratie
Si eu am avut ceasta problema ani de zile si ma gandeam ca nu o sa mai scap niciodata de ea. Transpiram foarte mult la axila, cumparatul hainelor era o adevarata problema pentru mine, nu puteam purta camasi sau bluze strimte, colorate. Sora mea care are aceeasi problema a descoperit un antiperspirant/tratament care a fost miraculos.
Ma gandeam sa imi fac operatie cu toxina botulinica dar e destul de scumpa si efectul dureaza cam 6 luni. De cand folosesc acest produs viata mea s-a schimbat complet, pot purta orice gen de bluza si problema transpiratiei a disparut complet. Produsul se numeste Perspirex si poate fii comandat dupa ocazii.ro costa 55ron dar dureaza 3 luni, in cazul meu mai mult pentru ca deja il folosesc de cateva luni si nu trebuie sa aplic decat o data pe saptamana.
il recomand din toata inima si sunt sigura va ajute si pe voi
http://www.okazii.ro/......irant.html
MeMonaIoana întreabă: