Nu prea cred, si in coma creierul practic e mort...de aia se numeste moarte cerebrala
Moarte cerebrala- creierul isi ia un fel de pauza ( dar practic el e inconstient), dar in moartea cerebrala el isi poate reveni.
Coma nu este chiar o moarte, dar in coma creierul este constient.
Coma sau moarte cerebrala, dar daca ai niste rude in aceasta situatie sau prietenii vreau sa iti spun sa nu te sperii, este ca si cum ti-ai pierde memoria si nu te mai poti trezii oricum sper ca te-am ajutat nu sunt dactor asa ca nu prea stiu. FUNDITA?
Pai, nu nu exista. In moarte cerebrala si in coma, creierul este practic - asa cum a spus "Tavy100" - in pauza, sau este inconstient. Cred ca singura modalitate ar fi un transplant de creier, dar atunci persoana care a donat creierul ar trai prin prisma celui care l-a primit, transplant care nu este posibil, deci, stiintific, nici moartea fara moarte creierului nu e posibila (mai ales pentru ca, daca s-a oprit creierul din functiune, nimic altceva din corp nu mai functioneaza).
Moartea apare atunci cand moare creierul, si nu inima asa cum cred unii. Practic, inima o poti inlocui ca pe oricare alt organ, dar creierul nu pentru ca el este ceea ce ne defineste ca si fiinte, acolo avem toate amintirile, modul de a gandi caracterul, etc.
Din momentul in care i s-a intrerupt oxigenarea, celulele creierului incep sa se distruga si astfel se pierde informatia, deci, nu cel putin la acest moment nu este posibil asa ceva.
Moarte cerebrala.Am avut un vecin care a fost in moarte cerebrala si a sta o zi sau 2, din aceasta cauza mortul nu se ingroapa mai devreme de 3 zile
Dupa ce ti se taie capu timp de cateva minute inca mai esti constient...
vrei so omori pe profa de mate si ii pui creieru intr-un borcan?
Chiar daca exista, nu cred ca e de dorit pentru nimeni sa fie o leguma. Mai interesant mi s-ar parea daca amintirile, impresiile, trairile se pot stoca fara creier.
) Doamne fereste, nu am. eram curios sa fac un experiment, sau daca ar putea fi posibil... sa fie luat creierul unui om aflat in coma si, acesta sa fie conectat la un pc deoarece creierul functioneaza pe stimuli electrici la fel e si calculatorul...