În primul rând ți-aş sugera să-ți iei un supliment de proteine. Încearcă să depăşeşti numărul de proteine pe care trebuie să le ai ca să te menții ( trebuie în jur de 2g proteine/ kg). Poți lua proteine făcute din zer de lapte, care au la 30 g cel puțin 20-25 g proteine. Şi bineînțeles, continuă în a face sală. Aşa câştigi şi masă musculară (creştere în greutate) şi vei avea corpul tonifiat. Poți, dacă nu eşti "fan" proteine să intri pe un regim anume, adică să consumi carne bogată în proteine ( cea recomandată este de vită), şi în general încearcă să eviți grăsimile! Cu cât mai puține grăsimi şi mai multe proteine, cu atât mai bine. Spor!
1. Grasimile sunt cam la fel de importante ca ceilalti macronutrienti cand vine vorba de cresterea in masa musculara...de ce le-ar evita?
2. Poate sa-si depaseasca el cat vrea necesarul de proteine, surplusul o sa se duca fix in wc...iar daca face excese mai pune si un stres inutil pe ficat/rinichi/colon. Sper ca voiai sa zici sa-si depaseasca necesarul caloric, iar asta e cu totul altceva.
3. Nu cred ca e cazul de suplimente la incepatori, mai ales la 62kg, daca poate foarte usor sa se descurce cu alimentatia.
1.Da, să evite grăsinimie, NU AM ZIS ÎN TOTALITATE.
2. Cred că nu ştii despre procesul chimic al proteinelor din fibrele musculare, pentru că muşchii consumă energie, aşadar, ca să aibă de unde să facă energia asta îi trebuie un aport de proteine. De unde dacă nu suplimentezi?
3. Dacă are 62 kg nu am zis sa manance 500 de gr de proteine, ci am zis că, pe zi, ar trebui în jur de 2g proteine pe kg. La kg lui, ar fi ok dacă ar lua 140g pe zi, şi în plus, depasindu-ti nr de calorii e cu totul altceva, depinde de cat arzi, ca poti sa consumi si 3000-4000 kcal, degeaba, daca tu arzi doar 2500, nu faci altceva decat sa te ingrasi, nu sa cresti masa musculara