Nu te speriaa! E foarte normal
Mentruatia ar trebui sa-ti vina intre varsta de 10-16 ani... Daca nu iti venea pana in 16 ani atunci trebuia sa apelezi la un doctor...
Bravo tie.Esti mai dezvoltata:X
Nu-i bine ca au inceput deja problemele pentru tine...
Dar este normal, adica o fata poate sa aiba primul ciclu la 11-13 ani, dar se intampla sa vina si la 8 sau la 17 ani.
Bea ceai de coada soricelului ca sa ai un ciclu regulat si ca menstruatia sa nu-ti cauzeze mari probleme.
http://www.salvaeco.org/***ed/page/coada_soricelului.php
Buna sa stii ca de obicei menstruatia vine un pic mai tarziu, in teorie acum depinde de fiecare.Eu fiind mai dezvoltata de mica, mi-a venit la 10 jumate/11 si asta e nu ai ce sa faci.Nu e o problema fiecare din noi avem scris cum si cand sa se intample.Stai linistita nu e o problema, repet, parera mea.Se zice ca ce ne-a venit ciclul, nu mai suntem fetite, suntem domnisoare.Succes in viata.
Este destul de devreme, dar in ultimii ani s-a constatat ca s-a micsorat din ce in ce mai mult varsta primei menstruatii. Deocamdata nu iti face griji. Stii sigur ca e menstruatie si nu altceva?
Da.este bine
deoarece sunt fete la care le vin foarte tarziu menstruatia
nu toate suntem la fel
depinde de organismul fiecarei fete
si eu cunosc o fata careia i-a venit la 11 ani
stai linstita
este foarte normal
Nu este nici i problema, daca esti mai dezvoltata asa se intampla vine mai repede.
Da nu e nici o problema ...venirea menstruatiei depinde de fiecare corp si de hormoni
Stai calmă, totul e în regulă. Este în funcție de cât de dezvoltat este organismul tău. Cunosc cazuri în care menstruația le-a venit de la 9-10 ani, și sunt sănătoase așa că n-ai de ce să-ți faci giji. De asemenea există fete cărora le vine după 14 ani, și nu e nimic ciudățel. E în funcție de corpul fiecăreia.
Pai daca ti-a venit la varsta asta inseamna ca esti dezvoltata nu e nimic rau dar varsta potrivita ar fi 13-14 ani zic eu :p
Nu. i nimic in neregula cu organismul tau.
Totul depinde de cat de repede te dezvolti
Stai linistita, totul este ok.:*
Pupicei :*.
Nu e nici o problema!
Unor fete le vine menstruatia mai devreme altora mai tarziu.
Mie mi-a venit la 10 ani.
Ce chestiesi eu am 11 ani si mi-a venit luna trecuta...aceasi intrebare am si eu dar mama zice ca n-avem nimic:-Jte pup fato
Buna
si eu am aceeasi varsta si inca nu mi-a venit.
nu e nimic anormal. am o colega careia i-a vennit acum 2 -3 luni si ea tot 11 ani are.
Da, evident . Fiecare femeie e diferita. Ciclul menstrual poate incepe oricand intre varsta de 10 si 16 ani. Numai organismul tau poate decide cand a sosit momentul primei menstruatii.
:*.
Pai, asta depinde si de cat de dezvoltata esti. daca esti dezvoltata din toate punctere de vedere, atunci este normal
Din cate stiu e cam devreme dar cred ca esti dezvoltata de ti-a venit asa devreme, dar nu e nici o problema ca ti-a venit la anii astia cred ca o sa ti se stopeze mai devreme la 44-45 de anii
ceaw
Da adica o sati diara mai repede si mei mi-a venit la 12 deci nu iti face probleme
Mama lucreaza in domeniul asta, si am vorbit mult cu ea despre asta, mi-a adus si brosuri, si menstruatia poate aparea atat la 10-11 ani, cat si al 16-17(nu am auzit pe nimeni la 16 ani fara menstruatie). Nu e nimic anormal, dar stiam ca e pericol crescut de cancer la fetelecarora le vine inainte de 12 ani. Dar vad ca acum majoritatii ii vine inainte de 12 ani. Mie mi-a venit la 12 ani jumate.
Bibi134 întreabă:
anonim_4396 întreabă: