Acum sunt în clasa a VIII-a, iar anul trecut eu nu am făcut nici un vaccin, şi nici ceilalţi.
Nu se mai face vaccinarea antirubeolica la fete, nu mai este necesara de cand s-a introdus in Programul National de vaccinari vaccinarea ROR la toti copiii (incepand din 2004). Tu ai prins acest vaccin in clasa I.
Intreaba toti medici(desigur, necorupti) si o sa-ti spuna sa nu te atingi de astfel de vaccinuri care pot avea reactii adverse foarte periculoase(mai ales datorita continutului lor)
... nu mai pune botul la tot ce circula pe internet. Nu ai cultura medicala necesara ca sa distingi adevarul de aparenta. Nu spun asta ca sa te jignesc. Exista si destui medici care nu au cunostinte adecvate in domeniu, dar isi dau cu parerea. Primesc destul de des de la pacientii mei mailuri cu diverse chestii anti-vaccinare, dar n-am gasit niciun argument sustinut de dovezi stiintifice in ele. La o privire atenta iti poti da seama unde e buba, intr-o argumentatie care pentru un profan pare beton.
Eu,am gasit si inca foarte relevant, de ce sa nu facem vaccinuri! Daca vrei, este la indemana oricui sa iasa din tiparele maselor si sa se informeze cu adevarat1
P.S: oricum poporul roman(care fata de alte popoare chiar afost protejat de marile boli) e inca foarte reticient impotriva vaccinului(vezi cazul vaccinului Gardasil impotriva cancerului de col uterin)
Asa cum am spus, arumentatia de pe net poate parea relevanta pentru un profan, fara ca asta sa-i confere vreo valoare reala. Iar poporul roman nu a fost deloc reticent impotriva vaccinurilor. Practica o forma primitiva de vaccinare antivariolica cu mult inainte de cea descoperita de Edward Jenner. In secolele 17-18, sub denumirea de ultuire sau oltuire, se practica scaldarea copiilor in lapte muls de la vaci bolnave de variola. Iar Pulheria, nevasta lui Nicolae Mavrocordat, a fost prima personalitate europeana care si-a variolizat copiii, aplicand o metoda practicata in Asia de peste 2000 de ani (desi pe net ai sa gasesti ca nevastei unui ambasador britanic in Turcia i se atribuie acest merit, pentru ca aceea a facut multa valva pe acest subiect in epoca, desi cronologic la cativa ani dupa Pulheria). Deci traditie pro-vaccinare la romani exista de secole. E drept, sarmanii de ei n-aveau Internet la acea vreme.