| anonimus1223 a întrebat:

Frateee, am o problema enorm de mare! ieri am aflat ca prietena mea are SIDA ( mi-a spus vara-sa) si sunt sigur ca are ( mi-am dat seama vorbind cu ea despre aceasta tema! am citit pe wikipedia ca se ia prin saliva, se ia chiar si daca faci sex cu prezervativ si aici pe TPU am vazut persoane care spuneau ca nu se ia decat prin sange! SUNT DISPERAAT! si chiar e incurabil, si chiar se poate murii din asta? crying(( stiu ca ia niste pastile, dar nu sunt 100 % sigur! oricum nu o las orice ar fi! sfaturi serioase va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
| AlCoLiKdEnIsA a răspuns:

Dupa parerea mea ar trebui sa o lasi... dar eu daca as fii in locul ei... cred ca mas sinucide fiindca cu fiiecare baiat cu care am fost m-a lasat fiindca aveam sida. mda asta-i partea naspa, fa un test sa vezi daca inca nu ai luat si tu. si intreaba medicul. cezi cu ce te poate ajuta fiindca el stie cel mai binewinking

| anonimus1223 explică (pentru AlCoLiKdEnIsA):

Nu am sarutat-o coaieeee, acum am inteles de ce nu m-a lasat sa fac asta! crying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Suporti consecintele... daca ai fost un animal care nu s-a putut abtine!

| anonimus1223 explică (pentru anonim_4396):

Animal e mama ta, esti prost? nu am facut nimic cu ea, nu ma lasaaa! voia si apoi odata se razgandea si spunea ca e ciudat sau chestii de genu'!

| anonimus1223 explică (pentru AlCoLiKdEnIsA):

Si inca ceva, in cat tmp poti sa mori din asta? crying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimus1223):

My bad am citit doar sfarsitullaughing))...si fara mama ca ne suparam!
SIDA nu e chiar incurabila dar exista sansa de 0. 000001% sa se vindece

| Mirunelu a răspuns:

Virusul hiv care duce la boala sida se poate lua prin contact sexual neprotejat sau prin contact direct cu sangele. Saliva contine o cantitate mica de microbi incat nu te poate infecta. Ca sa fi sigur poti face un test, dar acesta se poate face doar la 6 luni dupa presupusa infectare si chiar daca iese negativ il repeti la cateva luni sa fii sigur. Medicina a avansat destul de mult incat sa poti tine boala sub control si sa duci o viata normala cat mai lunga, dar din paate este incurabila. Este frumoasa gandirea ta si ca nu vrei o parasesti. Ceea ce pot sa-ti spun este nu faceti sex neprotejat niciodata si fereste-te sa iei contact cu sangele ei.

Scuze ma, dar sunt chiar disperaaat crying

| AlexanderAdrian a răspuns:

SIDA se ia foarte rar prin sarut. E adevarat ce ai citit, se ia prin sange. Si atunci se ia prin sarut cand persoana infectata are sangerari gingivale constante, o carie care sangereaza etc.

| Exedron a răspuns (pentru anonimus1223):

Stai ma lin ca sunt tratamente care tin boala in loc din asa ceva se moare mai greu dar din pacate la un moment dat... te cam duci. sad

| anonimus1223 explică (pentru Mirunelu):

Dar am citit ca se ia si daca faci protejat maaaaa crying((
si stie cineva dupa cat timp mori daca esti infectat? 1 an sau mai mult sau cum?
si cu cat stiti mai multe cu atat e mai bine daca-mi spuneti! straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimus1223):

E ok...am cunoscut si eu o data o fata(n-am apucat sa fiu cu ea) care era incredibil de frumoasa.jur! si am aflat ca avea SIDA...parca a cazut lumea cu tot!

crying(((

| Mirunelu a răspuns (pentru anonimus1223):

Folosirea corectă a prezervativului de fiecare dată când ai un contact sexual este singura cale de te proteja împotriva infecţiei cu HIV.
Nu mori intr-un an. Cu medicatie poti trai o viata lunga si normala. Linisteste-te putin pentru ca inca nu stii daca ai fost infectat. Prietena ta stie care sunt riscurile si cum se transmite boala, sunt sigura ca a facut tot posibilul sa te protejeze.

| anonimus1223 explică (pentru Exedron):

Are 16 ani ma crying
inainte sa fie cu mine, " i-a placut viata " cam mult!
problema e ca am ajuns sa o iubesc rau :'(

Deci ceea ce-mi spui tu e ca. daca as face sex protejat sau as saruta-o nu as patii nimic? thinking
si sper sa o duca mult si bine

| Mirunelu a răspuns (pentru anonimus1223):

Da, putei face sex dar neaparat protejat, sa nu ei contact niciodata cu secretiile ei si da puteti sa va sarutati. Uite citeste aici mai multe http://www.baylor-romania.ro/admin/uploads/tuhivsexul.pdf

Multumesc mult! big hug straight face

| AlCoLiKdEnIsA a răspuns (pentru anonimus1223):

1Sunt fata deci... nu am ****... laughing
2.Nu stiu in cat timp... imi. pare ra u pentru tine, dar poti vorbi cu ea sa-i spui ca stii ca ea are sida, presup un ca e informata... poate gasiti o solutie, trebuie!winking sper ca te-am ajutat intr-un fel sau altul big grin

| DDoctorita a răspuns:

SIDA... offf... nu stii despre ce vorbesti.

Lasa plangacelile si intreab-o direct, iti va raspunde si daca raspunsul ei va fi afirmativ fugi la doctor... of!

| anonimus1223 explică (pentru DDoctorita):

Eu nu am nimic, singurul lucru pe care l-am facut a fost sa beau putin suc dintr-un pahar din care bause si ia si am luat-o in brate, atat! straight face|||||

| anonimus1223 explică (pentru DDoctorita):

Coaieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

| PentruCaAutomobile a răspuns:

Cu cat de gandesti mai mult ca ai acea boala, cu atat ai sanse mai mari sa o primesti; totul trece prin creier!

| anonimus1223 explică (pentru PentruCaAutomobile):

Asta stiu si de la Levi, mersi :3
oricum a fost decat un test, asa ca multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari :* >big grin