anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fumez tigara dupa tigara si de ceva vreme am observat ca imi sta ceva in gat parca ma jeneaza sti ce e? O s-o las mai moale cu tigarile orisicum

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Caile de respiratie (exp: traheea) contin cili. Acesti cili sunt niste extensii celulare alcatuite din microtubule care ajuta la indepartarea substantelor straine din organe (respiratorii, in acest caz).
Datorita structurii chimice a nicotinei, cand aceasta se depune pe cilii respectivi, in urma fumatului, le blocheaza miscarea de indepartare a particulelor straine. Reflexul ce apare este tusea deasa prin care organismul cauta sa indeparteze acele particule pe care cilii nu le mai pot indeparta. In timp, o sa ti se ingusteze caile respiratorii.

7 răspunsuri:
| gothicbat a răspuns:

E un semn s-o lași mai moalelaughing

| aXy99 a răspuns:

Lasa-le de tot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

Cred ca asa ar trebui da

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru gratargratar):

O sa imi treaca jena ce o simt in gat daca nu mai fumez?

| gratargratar a răspuns (pentru anonim_4396):

O sa treaca, daca nu mai fumezi. Ar trebui sa se amelioreze progresiv (cateva luni). Iar efectele fumatului dispar abia in ani buni, dupa ce plamanii se auto-regenereaza.

Bula
| Bula a răspuns:

Fa o cana de solutie din apa si 2-3 lingurite de bicarbonat (de sodiu) concentrat (pana ce nuse mai dizolva).
Amesteci bine si-ti clatesti indelungat gura cu aceasta solutie, dupa care faci gargara si scuipi.
Repeti aceasta operatie de 4-5 ori.

Daca-ti mai vine sa aprinzi o tigara, repeti operatiile de mai sus: clatire-gargara-scuipare.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, cu siguranta. Gatul tau isi va reveni treptat.