| IonutSony a întrebat:

Daca nu te nasti cu un anevrism(o malformatie asa am inteles)cum poti avea un anevrism celebral in timpul vieti ce ar putea produce asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| allynutsa a răspuns:

Pai. din cate stiu eu Anevrismul nu este o malformatie..ci este spargerea unei vene capilare.(anul trecut bunicul mi-a murit de anevrism). Ce ar putea sa cauzeze asa ceva..pai statul in soare de exemplu... tensiunea mult prea mare (bunicul meu a avut 22. 6). Sper ca am ajutatstraight face.

3 răspunsuri:
| AMihai a răspuns:

Anevrismul este o dilataţie a peretelui arterial; ca o umflătură pe o arteră ce îţi irigă creierul; în majoritatea cazurilor acesta este asimptomatic şi trece neobservat; uneori se mai rupe şi duce la hemoragii cerebrale=> accident vascular cerebral;
Cauze:
-arteroscleroza(îngroşarea arterelor); apare odată cu înaintarea în vârstă
- sexul; femeile sunt de două ori mai predispuse la dezvoltarea unui anevrism cerebral faţă de bărbaţi;
-rasa; afroamericanii sunt şi ei de două ori mai predispuşi la anevrisme;
-hipertensiunea arterială; oamenii cu hipertensiune au şanse mai mari să dezvolte anevrisme cerebrale;
-fumatul; pe lângă faptul că este un factor de risc pentru hipertensiiunea arterială, acesta creşte riscul unei rupturi de anevrism;
-persoanele cu antecedente în familie sunt de două ori mai predispuse la apariţia anevrismelor decât cele fără cazuri în familie;

| 23partyboy a răspuns (pentru allynutsa):

Capilarele sunt capilare, venele sunt vene..anevrismul este dilatatia in peretele endotelial si nu spargerea lui iar statul la soare nu cauzeaza anevrismul, decat sa induci oamenii in eroare mai bine te abtii de la comentatwinking

| allynutsa a răspuns (pentru 23partyboy):

Fiecare isi spune parerea lui..Si ceea ce stie. Trebuia sa raspunzi tu inaintehappy..Nu am zis ca e litera de lege..Am specificat ca: "din cate stiu eu anevrismul..."