anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

FUNDA**********Tatal meu s-a lovit la degetul mare, sau i-a intrat o aschie in deget nu stie nici el foarte bine, si a inceput sa ii apara puroi.Acum se extinde si il doare ff tare.Este asa in mai multe culori si rosu si galben creka si mov straight face dar mi-e foarte mila de el ce pot sa fac? Niste medicamente, tratamente sau ceva macar sa calmeze durerea, medicii au zis sa astepte pana coace puroiul, ah si cand ma gandesc mereu il doare se plimba prin camere tine comprese la deget il doare foarte rau si e doar sub unghie, si deja a inceput sa se desprinda umpik.Va rog ajutati-ma nu vreau sa-l mai vad asa.Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
evenso
| evenso a răspuns:

Nu, trebuie sa te duci cu el la urgente chirurgie pentru a curata si a scoate corpul strain si sa i se faca pansament corespunzator, nu e voie sa asteptati mult cu asta pentru ca infectia se extinde repede.

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Să pună comprese îmbibate în tinctură de iod sub formă de pansament care să cuprindă tot degetul și pe care să le schimbe la 12-24 de ore, coace mai repede și sparge.
Un calmant, Tador, Algocalmin, etc.
Sănătate.
Pa, pa.

| Raniia a răspuns:

Toate aceste infectii necesita tratament de urgenta. Puroiul daca este prezent trebuie drenat si obligatoriu un antibiotic pe cale orala si antiinflamator(diclofenac) pentru durere.Trebuie o incizie mica cu un bisturiu pentru colectarea puroiului care se poate la un serviciu de urgente.

evenso
| evenso a răspuns:

Dar medicul a scos ce avea acolo aschia sau altceva? Sa faci un ceai de musetel ( fara zafar ) si dupa ce se raceste sa tina in el degetul ( are efect calmant, antiinflamator si antiseptic )

| KentuckyF a răspuns (pentru evenso):

Tatal meu fusese la radiografie sa vada daca are ceva rupt, deoarece se lovise si cu ciocanul, din fericire nu are nimic la oase, dar doctorii au zis ca trebuie sa coaca si apoi sa vina la ei......il doare fff rau

| KentuckyF a răspuns (pentru evenso):

Da multumeschappy deocamdata doarme dar am incercat sa-mi fac o idee si o sa-i arat maine.Desigur,stie ca se ajunge la operatie sai scoata puroiul dar asa a zis si el, o sa se duca ca sa scape odata de durere, este foarte nasol ca il doare f tare mereu se plange la mine si nu-l vad niciodata sa se planga de ceva, chiar il doare f rau

| evenso a răspuns (pentru KentuckyF):

Nu e sigur ca va fi operatie, depinde cat de adanc a intrat si cum se poate aborda.

| evenso a răspuns (pentru KentuckyF):

Nu, trebuie sa te duci cu el la urgente chirurgie pentru a curata si a scoate corpul strain si sa i se faca pansament corespunzator, nu e voie sa asteptati mult cu asta pentru ca infectia se extinde repede.

| 23partyboy a răspuns:

Tatal tau are nevoie de un consult chirurgical, situatia se incardreaza la urgente minore a. i consultul s-ar efectua rapid si gratis, mergeti la o unitate upu

| Georgyyyyyyy a răspuns:

Buna. spune-i sa ia antibiotic, amoxicilina si sa isi dea cu alifie de propolis sau cv de plante...

| AleXzpm a răspuns:

Control, doctor nu e normal, o rana care se vindeca greu poate indica cancer mare GRIJA

| KentuckyF a răspuns (pentru AleXzpm):

Cancer sub unghie? nu am auzit pana acum de asa ceva laughing

| AleXzpm a răspuns (pentru KentuckyF):

Nu sub unghie lol, ziceam ca o rana care se vindeca foarte greu si nu este asa grava poate indica cancer, cancerul este o tumora care afecteaza organismul, sistemul imunitar etc nu mai functioneaza corect si nu se mai vindeca asa cum ar trebui.aici e vorba de luni de zile in care rana nu se vindeca nu stiu in cazul tau, poate fi o simpla lovitura, cel mai bine e sa se duca la medic.