anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Glumeam la munca cu colegii despre statul pe scaunul si cum o sa luam in timp forma lui pentru ca stam mereu jos. Acum mai in gluma mai in serios am inceput sa ma gandesc daca de la stat atata pot sa ti se deformeze oasele sau forma corpului. Ce ziceti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| GraniniCuPiersica a răspuns:

Normal ca nu -_- cum sa găsești in halul asta nu este posibil așa ceva

| GabiDumitrescu a răspuns:

Desigur ca se poate deforma una-alta, dar ce naiba va opreste sa va miscati la fiecare 50 de minute macar prin birou daca nu un 3-4-5 minute pe afara?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Ne miscam totusi nu se simte suficient. Avem si ture lungi de 12 ore
Totusi zicea unu ca el se simte ciudat in picioare ca parca mereu e nelinistit pana se aseaza de aici a inceput mistoul

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm, paznici de noapte, ce faceti? Mi se pare nasol de tot sa ai ture de 12 in care sa stai jos cam tot timpul...

| darrio2007 a răspuns:

Forma scaunului poate ca nu dar puteti lua forme din cauza ca stati si nu va miscati.

| NLS a răspuns:

Nu iei forma scaunului, insa:
In mod sigur dupa 10-15 ani in care o sa stai zilnic cate 10 ore pe scaun (ca mine si multi altii) o sa apara durerile de spate.

Daca nu esti atent la pozitie, iti deformezi si coloana.

Sportul e indicat, in orice caz, daca vrei sa ramai sanatos si in forma si mai incolo.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Aoleu, mi-ai amintit de cineva, o doamnă distinsă, elegantă, de vreo 40 de ani, care ne învăța pe noi fetele, pe când lucram la un ziar local, sa nu mai stăm jos, pe scaun, fiindcă ni se lățesc coapsele si se aplatizează fesele.
Ea până și cafeaua o bea stând in picioare...hee hee

Probabil, un adevăr tot există în cuvintele ei...
Iar de dureri de spate, oricum ne vom plânge peste ani, fie că stăm prea mult pe scaun, intr-o pozitie incorectă, fie că mergem ușor aplecați etc