E o poveste foarte lungă și greu de procesat, dar pe scurt da, mănânci mai puțin decât rata ta metabolică, iar acea parte pe care nu o ai sub formă de glucoză, corpul va lua din trigliceride(grăsime) și va face din ele corpi cetonici, acizi grași, și acetoacetyl coA, iar astea 3 fiecare vor hrănii o parte specifică din corp.
Este recomandată o dietă bogată în legume proaspete și 2 litrii de apă pe zi când ești în deficit caloric, legumele vor ajuta la digestie, iar apa va dilua acidul rezultat.
Pai la mine prin muncă și alerga mult am reușit și nu am ținut regim și acum mănânc cips și suc -_-
Dac nu mănâncă deloc Doamne ferește poți sa riști sate îmbolnăvești de sănătatea nu face asa ceva nu te juca cu sănătatea în halul ăsta
Nu conteaza cand consumi, de cate ori consumi, degeaba faci foamete 16 ore apoi consumi mult e egal cu zero,o alimentatie bogata in proteine duce la inhibitia foametei, carbo creste glicemia si te mentine infometat non stop, desi din experiemente toate spun la fel, la foamete subiecti erau mai atenti, inteligenti, faceau efort mai mult, desi da recomand doua, trei zile de foamete se poate
Nu in tusele grosiere pe care care omul le impune.
Lipoliza e actionata natural si niciodata accelerata prin infometare.
"Exercise intensity – One of the most important factors that determines the rate of fat oxidation during exercise is the intensity. Although several studies have described the relationship between exercise intensity and fat oxidation, only recently was this relationship studied over a wide range of intensities"
Plus ca lipoliza e actionata mai mult hormonal decat prin lipsa de energie.
Ba da, infometarea creste rata metabolica, Deși înfometarea totală prelungită este asociată cu o reducere absolută a ratei metabolice bazale (BMR), în primele 2 zile de foamete există adesea o mică creștere absolută a BMR în raport cu valorile obținute după un post peste noapte ( Figura 1 ). Deoarece această schimbare are loc în timp ce există o pierdere a greutății corporale și a țesutului slab ( � 2%), creșterea este mai mare atunci când este exprimată în raport cu greutatea corporală sau masa corporală slabă. Încă din 1907, VAN NOORDEN scria „în primele zile de foamete acută, metabolismul general al organismului nu suferă nicio diminuare". Cu toate acestea, o creștere tranzitorie a ratei metabolice poate să fi fost omisă, deoarece rezultatele au fost adesea comparate cu măsurătorile efectuate la sfârșitul primei zile de foame (36 de ore de la ultima masă).
În alte studii, s-ar putea să fi omis deoarece prima dintr-o serie de măsurători au fost făcute după masă, ca în cazul lui Cetti care a fost studiat pentru prima dată la o oră după micul dejun (LEHMANN et al., 1983). Postul clasic raportat de BENEDICT în 1915 a fost asociat cu o creștere mică a ratei metabolice în comparație cu valorile obținute după un post peste noapte ( Figura 1 ), la fel și o serie de alte studii clasice privind foametea la subiecți individuali. Patru dintre cei cinci subiecți slabi studiati de TAKAHIRA (1925) (neprezentate în Figura 1 ) au arătat, de asemenea, o creștere de până la 6 %în BMR în timpul foametei timpurii. Subiectul care nu a prezentat o creștere nu a avut o măsurare făcută în ziua 2 de foame. Studii mai recente pe grupuri de indivizi au confirmat o creștere precoce tranzitorie a BMR ( Figura 1 ). Creșterea BMR s-ar putea datora fie unei creșteri a echivalentului energetic al ATP câștigat pe măsură ce organismul reduce proporția de energie derivată din glicogen (73, 3 kJ/mol ATP câștigat) și crește proporția derivată din grăsime (79, 2 kJ/mol ATP). dobândite) scăderi (ELIA și LIVESEY, 1988; 1992) sau o creștere a necesarului de ATP.
O cerință crescută poate apărea ca urmare a creșterii gluconeogenezei (ERIKSSON și colab., 1988; FELIG și colab., 1969), creșterea ciclului trigliceridelor-acizi grași (ELIA și colab., 1987; KLEIN și colab., 1989), care se consideră că reprezintă 1-2% din BMR în timpul înfometării timpurii, ciclul proteine-amino crescut, care s-a raportat că crește în primele 3 zile de foame (NAIR și colab., 1987) și a crescut ciclul acetil-CoA-cetone al corpului. Acest ultim ciclu are loc deoarece ficatul sintetizează corpi cetonici din acetil Coa (AcCoA), în timp ce alte țesuturi, cum ar fi creierul și mușchii, convertesc corpii cetonici înapoi în AcCoA înainte de oxidarea finală. Acest ciclu (de la AcCoA la corpi cetonici și înapoi la AcCoA) are un cost energetic de 1 ATP. Pe baza ratei producției și utilizării corpului cetonic în timpul înfometării timpurii (ELIA, 1991) și a echivalentului energetic al ATP (ELIA și LIVESEY, 1988; 1992), se estimează că o astfel de ciclizare ar putea contribui la aproximativ 1-2% din BMR în timpul foametei timpurii.
https://archive.unu.edu/......D07E11.HTM
Ce se întâmplă cu rata metabolică în timpul postului?
Posturile pe termen scurt stimulează metabolismul cu până la 14%
Cu toate acestea, unele studii mai vechi au arătat că postul pentru perioade scurte poate de fapt crește metabolismul, nu îl încetinește ( 30, 31 ). Un studiu mai vechi pe 11 bărbați sănătoși a constatat că un post de 3 zile le-a crescut efectiv metabolismul cu 14% (32).
interesanta chestie, dar gresita, nu cred ca arzi ceva prin miscare.Eu din experienta iti zic ca staind numa in pat si mincind f f putin grasimea a disparut ca prin minune deci unde e miscarea aia de care spui?
Prin miscare doara elimini apa, daca transpiri nu inseamna ca elimini grasime sau arzi.
Raspuns bun a dat ala ce i s-a dat ca si cistigator, cam asa se intampla, fara sa te misti deloc, stai in pat si dormi sin grasimea se poate duce ca vintu
Metabolismul si procentele sunt infime pentru situatia data, si e deja clar daca recitesti intrebarea si prinzi nuanta ca "daca nu mananc, slabesc un kg pe zi?". Omul vrea rezultate imediate, nu post prelungit sau magareli de mers la sala, asta-i deja evident.
Plus ca la metabolism se adauga si proteoliza: si proteinele sunt descompuse cam in egala masura cu lipidele, si inca astea din sange, ca daca ne mutam pe tesutul adipos si muschi, deja vorbim de implicatii hormonale. Tot ce zic vine din orele de anatomie dintr-a 12-a, si ce sa mai c-am dat si bac la bio, deci nu stiu ce confrunti cand eviti atat de multe aspecte.
Se elimina odata cu muschii, fiindca infometandu-te se "consuma " nu doar grasimea ci si munschii, de aceea NU este indicat sa faci foame, ci sa manaci sanatos hrana sanataosa, fara porcarii, ca sa topesti numai grasimile si muschii sa nu pateasca nimic.
Repet in cazul in care n-ai sesizat nuantele: "si e deja clar daca recitesti intrebarea si prinzi nuanta ca "daca nu mananc, slabesc un kg pe zi?". Omul vrea rezultate imediate, nu post prelungit sau magareli de mers la sala, asta-i deja evident."
De aici indemnarea la miscare... ca presupun si eu ca nu-l bagi pe curiosul care a pus intrebarea in lagar ca sa slabeasca. [Ca paranteza, eu mi-amintesc ca aia din lagare erau destul de munciti, deci nu stiu despre ce lagare vorbim.]
[Si bine punctat, nu aveau nici muschi, ca fapt ce confirma ce zicea si RAY legat de metabolism si completat de mine: ca in lipsa hranei nu numai depozitele de grasime sunt atacate, ci si muschii ca rezultat al proteolizei.]
Omul a cerut un raspuns pentru o intrebare eventuala si de nisa, nu generala ca spectru al nutritiei si bunastarii; nu pricep de ce ma atacati cand nimeni nu prinde nuanta evidenta: omul vrea sa slabeasca x kg NUMAI printr-o zi de infometare, ceea ce este absurd si inuman... sper ca la capitolul asta ma intelegi si tu.
Se elimina si asa, si repede, insa pierzi repede si masa musculara si nu e bine, plus ca nu mai ai vitamine, minerale, calciu, fibre, lucru daunator.
Ideea e sa mananci sanatos dar sa ai mai putina calorii decat arzi, de ex 1200 kcal in loc de 2200 cat probabil cam arzi, si asa slabesti 4 Kg lunar.
Deci nu sa nu mananci deloc.
Deci legume, fructe (maxim 2 pe zi), mancare de legume, supe de legume, carne slaba fripta, lactate degresate, 2-3 oua pe saptamana, paine integrala, cam astea in mare.
Miscare poti sa nu faci, nu e problema, cum ti-am zis eu dai jos 4 kile lunar.
Sigur ca miscare e sanatoasa daca poti face, dar la slabirea dieta e baza.
Iarasi o instanta in care sunt de acord cu Violleta2022, credeam ca voi fi fost de acord cu dansa o data in mileniu.
Nu e arsa doar prin miscare, e arsa prin deficit caloric si daca nu faci miscare, eu am slabit fiind f sedentar avand cu 700 kcal pe zi mai putin dacat ardeam, si slabeam 3 Kg lunar stand 95 % in casa.
Si prin miscare ca arzi mai multe calorii iar cu dieta grasimea se duce mai repede, asta e altceva, dar nu doar prin miscare.
Se mai duce si prin miscare ca arde mai multe kcal, dar sportul este cea mai nerentabila metoda de slabire, muncesti f mult pentru putin slabit.
Nu elimina doar apa, arde si din grasime, ca daca arzi de ex 600 kcal o ora pe zi alergare, asta inseamna 85 g slabite din grasime, e buna pentru sanatate dar nu e baza slabirii.
Dieta e baza la slabire. Experienta ta este corecta, si la mine a fost la fel.
Cheia e deficitul caloric, mananci sanatos dar sa ai kcal mai putine decat arzi, si se duce grasimea, in functie de cate kile vrea sa dea jos si in cat timp, stabilieze deficitul caloric.
De ex alergi ca dispertul o ora ca sa dai jos o ciocolata, mai bine n-o mai mananci, de aia am zis ca e f nerentabila metoda de a slabi.
Eu am stat in casa, abia ies la cumparaturi cam 15-20 min de doua ori pe saptamana si asta pe langa bloc, si am slabit fara probleme.
Si nici n-am facut foamea, mai mananc si dulciuri.
Grasimea de pe corp sun depozitul natural (rezerva) a corpului de energie, pentru "remuri grele de foamete" (cum este si hibernarea la animale).
Aceste depozite se formeaza din surplusul mancat si se indeparteaza (scad) dac consumi mai putine mancaruri cu multe calorii, mai putine decat cele necesare corpului.
Slabirea se face astfel prin deficienta calorica si se consuma rezerva de grasime de pe corp.
Totul depinde de viteza de scadere al rezervei!
Daca faci dieta drastica, intensiva, atunci greutatea scade repede, dar pielea va ramane flescaita, goala dedesubt. Cu prima ocazie cand vei manca normal, golurile se vor re-umple rapid, riscand sa se faca un depozit de gasime (si greutate corporala) MAI MARE ca anterior curei de slabire!
Din acest motiv, slabirea trebuie facuta cat mai incet, maxim 1 kg saptamanal! Astfel, pielea va avea timp sa se re-aseze pe muschi si sa se intinda frumos. Trebuie ajutat cu consum de multe vitamine, consumand multe fructe si legume proaspete (pentru vitaminizare), respectiv si apa suficienta (2-3 litrii pe zi).
Omul ala vorbea de înfometare, va slabi omule și dacă nu face nimic și în coma slăbești, legumele nu țin de foamete, o sa moara de foame proteina e baza
Din păcate, nu fără exerciții la sala gen cardio, greutăți și altele. Trebuie o alimentație corectă dar și sport prin efort fizic.
anonim_4396 întreabă:
anoooonimm77 întreabă: