Date de deshidratezi ma gandesc ca tocmai simti nevoia sa bei apa. Daca apa care o bei e buna ar trebui sa iti faca placere sa o bei, tocmai mi-e sete si beau mult apa tocmai ca stiu ca imi face bine si ii trebuie organismului. Mult succes...
Cand te deshidratezi simti nevoia sa bei mai multa apa. Daca vrei sa incepi sa bei mai multa apa i-a o sticla cu apa langa tine si de fiecare data cand o vezi bea. Cu cat mai mult cu atat mai bine.
Daca te deshidratezi simti nevoia sa bei apa, dar multi oameni sunt invatati sa bea cantitati insuficiente de apa si nu sesizeaza deshidratarea din cauza obisnuintei.
Eu am invatat in adolescenta sa beau suficienta apa, astfel (sfat dat de un medic): in fiecare seara, la ora 20.00 puneam o sticla de apa de 2, 5 litri intr-un loc accesibil (pe biroul meu). Si de cate ori mi-era sete beam din apa aceea (imi luam si la scoala intr-o sticla de jumatate de litru). pe langa asta, obligatoriu in fiecare zi beam o cana de lapte, una de ceai si mancam o ciorba si trei fructe sau legume proaspete (contin apa). Daca seara, la 20.00, dupa 24 de ore mai era apa in sticla, ma asezam langa ea si o beam toata in interval scurt (cat sa nu vomit). Asta ducea la doua chestii: o senzatie de disconfort abdominal care dura toata seara si necesitatea de a urina de 2-3 ori in timpul noptii (trezitul era neplacut si obositor). Asa ca de frica acestor evenimente, aveam tot mai multa grija sa beau apa respectiva in timpul zilei, fractionat, ca sa nu fiu nevoita sa o beau seara (este un reflex conditionat, precum cel al catelului lui Pavlov). Dupa mai putin de o luna nu a mai fost necesar sa-mi pun apa in sticla, fiindca beam fara probleme cantitatea respectiva si seara de seara era goala (se sisteaza cand o gasesti cel putin 10 zile consecutiv goala). Au trecut 20 de ani si eu beau in continuare apa suficienta
Incearca sa iubesti apa, chiar apa de pe salata, sa iti speli fata cu apa si sa bei apa, spune-ti ca ai nevoie de apa
daca mi-ar turna cineva apa in pahar dintr-un vas langa rahat turcesc ador rahatul turcesc, m-as indragosti de el
apoi poti sa vezi cat de luminoasa ti-e pielea si te vei simti obosit fara ea
Daca pui o sticla langa laptop/PC in timp ce "navighezi" sigur o sa bei mai multa
Amintirea insasi e prea fragila si niciodata nu va fi destul de calma incat sa o descriu.*isi aminteste de tipul cu clanta* am senzatia ca slabesc incontinuu si nu mai pot face nimic tot ce vreau este sa dorm intr-un loc sigur