anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei. Am 16 ani si de cateva zile am o problema : respir cam greu uneori, mai ales seara. Ies des, am o viata activa, zic eu si seara respir greu. Adica simt ca nu trag suficient aer in piept. Nu am probleme cu plamanii sau inima, stiu de la analize. Ce poate fi?
Recunosc ca is impresionata de moartea unui actor si poate din cauza asta? Adica ma uit la poze cu el, etc...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Emmett a răspuns:

Este vorba de Paul Walker? Daca da saracul a murit de tanar si a provocat multa suferinta. Oricum, n-are nicio treaba ca ai iubit un actor cu respiratia ta. Du-te la un doctor destul de urgent! Este vorba, parca, de plamani, cea ce nu e bine. Nu mai posta mesaje ca e clar ca TREBUIE SA TE DUCI LA DOCTOR. Nu conta mereu pe analize.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Emmett):

M-am dus de mai multe ori pentru analize si nu am NIMIC! Si e vorba despre Cory Monteith care a murit de supradoza.

| kurinkita a răspuns:

1. Deviatie de sept. Foarte multa lume are problema asta, nu e o problema mare, dar mai afecteaca cateodata cantitatea de aer care o inhalezi. Incerca sa-ti astupti cate o nara si sa expiri tare prin nas sa vezi daca ai acealasi debit de aer. Daca nu, e deviatie de sept, sau poate doar o nara (semi)infundata
2. Schimbarea brusc a vremii. Da, cu cat inaintezi in varsta va fi mai evidenta. Organismul uman e foarte sensibil la schimbarile bruste de atmosfera si poate fi influentat prin dureri intercostale, spate, respiratie mai grea, ameteala, stare de somnolenta. Si cum in ultimele zile vremea a fost data peste cap in ultimul hal, se poate de cele mai multe ori sa fie din cauza asta.
3. Consulta un pneumolog. Sa nu fie de la o raceala sau ceva care ti-a afectat intr-un fel sau altul plamanii. Mai mult ca sigur nu e, dar e recomandat ca macar o data pe an sa faci un control complet.