Clar, fără diete.
Formează-ți un program sănătos de mese, pe tot parcursul vieții, astfel încăt să nu te privezi de nimic. Fructe, legume și multă apă. Ai nevoie de 3 mese pe zi și 2 gustări. Renunță la prăjeli, uleiuri hidrogenate, sare, pâine nesănătoasă, sucuri și zahăr. După părerea mea, veganismul trebuie promovat. Fiind vegană, vei observa cum starea de sănătate se îmbunătățește, însă nu uita nici de animăluțe...renunță la tot ce înseamnă rănirea lor. Ai grijă să renunți treptat la brânzeturi și carne. Brusc, poți suferi dezechilibre hormonale. Îți recomand să-ți iei doza potrivită de b12. Nu te oblig, doar te sfătuiesc.
Natura mai inseamna si plante nu doar animale. O sa murim din lispa de oxigen pentru ca o sa incepeti sa mancati si copaci mai devreme sau mai tarziu.
Totusi sa fim realisti, nu suntem termite ca sa digeram lemnul . Si din cate stiam eu, noi mancam mai mult fructe si legume, nu mancam frunze, ca sa ramana planeta fara oxigen, ca nu fructul/leguma produce oxigenul, ci planta care produce leguma, doar acum nu ne apucam sa mancam frunze de castravete (planta) si nu mancam castravetii (legumele). Si pentru cei care o sa spuna ca si plantele au viata, spun ca au dreptate, dar noi nu mancam planta, mancam rodul ei, deci nu facem nici un rau, ca rodul oricum o sa cada si o sa se strice. Comentariul asta nu a fost menit sa fie rautacios la adresa carnivorilor, dar asta este parerea mea.
Veganismul e ca religia pentru mine. Ma doare in dos. Si eu mananc sanatos de cam 4 ani dar nu ma dau mare cu asta. Cand ii vad pe unii " sunt vegan, ma simt foaaaarte bine, am niste senzatiii, valeu" mi se face greata. Cum am spus, ca religia. Numai idiotii aia se cred superior ca il au pe barbos ca prieten imaginar. Asta e "problema" mea cu veganismul sau chestii de genul.
Ar fi frumoasa, dar cat inca mai exista oameni fara inima si se indura sa chinuie animale, planeta o sa ramana la fel. Planeta se poate schimba, in bine, doar cu ajutorul veganilor, si vegetarienilor, care protejeaza animalele. Daca toti vegetarienii, veganii si oamenii carora le pasa de animale s-ar pune sa atace braconierii care vaneaza animalele pe cale de disparitie, noi i-am face pe ei sa fie pe cale de disparitie, si lumea ar fi mai frumoasa fara braconieri.
Eu doar imi expuneam punctul de vedere, nu ma dadeam mare, ca daca era sa ma dau mare, actionam altfel, crede-ma
Ok, o fac și pe asta.
Ai zis o mare tâmpenie. Știi ce înseamnă asta? Că nu ești destul de documentat în legătură cu veganismul și beneficiul adus pentru omenirea în care trăim.
O să-ți zic. Cererea mondială de carne este imensă. În momentul de față, răspândite prin fermele de pe tot globul, există mai mult de 20 de miliarde de găini, 1.5 miliarde de vaci, 1 miliard de oi și apoape un miliard de porci. Dacă nimeni nu ar mai consuma carne, aceste animale nu ar mai fi crescute. Acest lucru ar elibera o suprafață imensă de pământ, care acum este utilizat în scopul creșterii animalelor. În momentul de față, aproximativ 33 de milioane de km pătrați sunt folosiți pentru a crește animalele (arie aproximativ de dimensiunea continentului African). În această suprafață nu intră pământul utilizat pentru cultivarea cerealelor folosite exclusiv în hrana animalelor. Dacă nimeni nu ar mai consuma carne, peste 33 de milioane de km pătrați ar putea redeveni suprafață împădurită, care ar putea lupta împotriva încălzirii globale, absorbind dioxid de carbon. Încălzirea globală mai e afectată în proporție mare și de metanul (CH4) produs de miliardele de animale domestice. Metanul are potențial de 25 de ori mai mare decât dioxidul de carbon de a contribui la încălzirea globală, provocând efectul de seră. Emisia de gaze ale animalelor domestice, împreună cu defrișarea pădurilor pentru a genera spațiu pentru creșterea animalelor, contribuie la mai mult de 15% din efectul actual de seră pe plan mondial. Prin comparație, toate emisiile mijloacelor de transport adunate (printre care mașini, camioane, autobuze, trenuri, vapoare sau avioane) emit 13, 5% din CO2-ul prezent în atmosferă. Ca și urmare, mulți cercetători cred că reducerea porțiilor de carne consumată, e cea mai bună metodă de a reduce efectul global de seră și implicit, încălzirea globală. Desigur, 1 kg de carne are mai multe calorii decât 1 kg de fructe, dar chiar dacă am calcula cantitatea de apă folosită pentru a obține produsul, raportată la numărul de calorii din produs, carnea de vită consumă de 5 ori mai multă apă decât fructele, de 7 ori mai multă decât legumele și de 20 de ori mai multă decât cerealele. Ai idee despre câți litri de apă sunt consumați? Creșterea animalelor are nevoie de spațiu mare, apa, energie și are implicații dramatice asupra mediului datorită defrișărilor pădurilor, efectului de seră, eroziunii solului, acidificarea și poluarea apelor, eutrofizarii și diparitiei anumitor soiuri de plante. Carnea este cu mult mai puțin eficientă în hrănirea omenirii decât produsele vegetale. Această deoarece nutrienții din hrană animalelor nu se regăsesc în carnea pe care omul o consumă. Nutrienții și energia din hrană animalelor sunt folosite de către acestea pentru mișcare și menținerea temperaturii corpului. Pentru 1 kg de proteină animală sunt necesare 5 kg de proteină vegetală. Peste 40% din grâne au ca destinație hrana animalelor. Acestea pot fi folosite mai eficient pentru a hrăni oamenii din zonele sărace.
Multe păduri sunt defrișate pentru a se crea teren agricol. În general acestea sunt folosite ca pășuni pentru păscut sau pentru a se produce hrană destinată animalelor. 70 % din totalul defrișărilor este făcută pentru animale. Zilnic dispar suprafețe de păduri echivalente cu 5000 de terenuri de fotbal. Deci 3500 sunt pentru animalele din ferme. În America Centrală și de Sud numărul animalelor a crescut din 1950 de la 4, 2 milioane la 9, 6 milioane. Totalul pajiștilor pentru animale a crescut în 40 de ani de la 3, 9 la 13, 4 milioane hectare. Jumătate din aceste terenuri sunt secătuite din cauză că solul conține foarte puțini nutrienți iar iarba nu mai crește, astfel ele fiind abandonate. Cantități foarte mari de hrana pentru animalele din Europa provine din America Centrală și de Sud. Deci și Europa se face vinovată pentru aceste defrișări. Și asta nu-i tot... Defrișarea are urmări catastrofale asupra mediului din zonă respectivă. Odată cu copacii dispare și biodiversitatea din regiune. Această înseamnă ca dispar animale și plante. De asemenea are loc și eroziunea solului deoarece acesta nu mai este susținut de rădăcinile copacilor. Astfel pământul se împrăștie și au loc alunecări de teren. Mai departe, defrișările au impact și asupra climei deoarece copacii și plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen fiind astfel eliminate mai puține gaze cu efect de seră. Dacă pădurile sunt defrișate clima va fi afectată, se încălzește din ce în ce mai mult cu toate urmările sale.
Mai vrei să afli ceva? :')
Sa stii ca imi pare rau pentru tine daca ai scris tot tu. In afara de Ai zis o mare tâmpenie si Mai vrei să afli ceva? nu am citit. Era doar o gluma adresata tie. Esti cam mica, vad ca nu stii inca ce inseamna asa ceva.
Nu vreau să te contrazic aiurea. Vreau doar să-ți deschid ochii. Realizezi ceea ce mănânci?
https://www.facebook.com/Vegarchiv/videos/914373448677470/?hc_location=ufi
https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg
Daca tu ai o anumita constitutie e putin probabil sa o poti schimba. Si si daca ai reusi sa slabesti din zonele alea (cel mai sigur ar trebui sa slabesti de peste tot) iar atunci cand te-ai ingrasa sau ai lua cateva kg, prima data s-ar pune exact in zonele alea.
Sincer, eu prefer sa nu cred anumite persoane care spun ca "nu pot", mai ales ca pentru mine nu prea exista nu pot, mai ales ca eu sunt genul acela de persoana caruia daca ii spui ca nu poate o va face doar ca sa demonstreze ) dar multumesc foarte mult de sfat, m-a ajutat, apreciez mult
Nu am spus-o in nume de rau, dar e ca si cum ai vrea sa-ti schimbi ADN-ul, de fapt e chiar aia. Nu e posibil. Pentru ca constitutia ta e in ADN. Dar poti sa incerci, nu te opreste nimeni.