Si mie initial mi-a fost teama. Ajunsesem sa imi fie frica sa ma duc la culcare.Imi faceam de lucru ca sa aman cat puteam de mult.
A durat cativa ani pentru ca nimeni nu stia sa-mi exlice ce se intampla.De la popa la psiholog, la medicul de familie toti au fost niste incompetenti.
Apoi am gasit niste carti despre calatorii astrale sau vise lucide si am inteles ce se intampla cu adevarat.
Sufletul ramane agatat intre doua lumi.Cea astrala unde trebuie sa iasa in mod natural si cea fizica.Din cauza fricii esti blocat la granita.
Acum profit de acest fenomen pentru a calatori in lumea astrala si a experimenta chestii noi.
Frica este cel mai mare dusman al nostru.
Acum dupa ani de zile pot sa ies la vointa in astral, dar nu mereu.Doar cand am o anumita stare de echilibru si calm.
Referitor la ce spune xerxes1, vreau sa il deprimez prin faptul ca acele chestii sunt niste minciuni la fel de expirate ca cele spuse de martorii lui iehova.
Nu exista lumi astrale, despartire de corp pe timpul noptii si restul bazaconiilor, sunt create doar pentru a tine ocupat omul plictisit intrucat aceste aberatii par destul de logice si satisfac intr-un fel plictiseala omului, insa in realitate nu exista dovezi cum ca aberatiile ar exista.
Iar referitor la problema ta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa ramai calm si sa nu te panichezi.
Din pacate nu exista solutii [reale] pentru aceasta problema.
Eu stau la o bere cu Mos Craciun si Iepurasul de Paste, au zis ca te saluta.
Tot ce trebuie sa faci:
- incepi ziua cu o scurta gimnastica de inviorare, cu geamul deschis sau chiar in fata casei, imediat dupa ce te-ai trezit
- in cursul zilei mai faci de 2-3 ori gimnastica (gat, sold, umeri-brate, picioare), pentru a destinde incordarea muschilor
- in final, la culcare, faci o serie de exercitii de relaxare, in pozitie de culcat pe spate
Daca-ti poti permite, ar trebui sa faci si cateva sedinta de masaj Rainbow, care te regenereaza pentru saptamani.
De ce nu profiti de situatie si nu-l intrebi pe Mos Craciun cum sa te
bărbierești?
https://www.tpu.ro/......nevoie-de/
Ce slab esti, la figurat vorbind.Dar asa este cand argumente solide nu ai.Trezeste-te din lumea viselor copile!
Funda! Nu are inca o denumire stiintifica din cate am vazut!
Cand apare paralizia in timpul somnuluiSus
Paralizia in timpul somnului nu se manifesta de obicei, consecutiv. In cazul in care apare atunci cand o persoana adoarme, poarta numele de paralizie de somn hipnagogica sau predormitala. Daca se manifesta cand o persoana este treaza se numeste paralizie de somn hipnopompa sau postdormitala.
Ce se intampla in cazul paraliziei in timpul somnului hipnogogice?
In timp ce o persoana doarme, corpul se relaxeaza lent. De obicei, va fi mai putin constienta, iar schimbarea va fi dificil de observat. Totusi, daca o persoana ramane sau devine constienta cand adoarme, va observa ca nu poate sa se miste sau sa vorbeasca.
Ce se intampla in timpul paraliziei in timpul somnului hipnopompe?
In timpul somnului corpul trece alternativ din starea de somn REM (miscarea rapida a ochilor) in cea NREM (fara miscare rapida a ochilor). Un ciclu de somn REM si NREM dureaza aproximativ 90 de minute. Somnul NREM apare primul si reprezinta pana la 75% din timpul total de somn.
In timpul somnului NREM corpul se relaxeaza si se reface. La sfarsitul somnului NREM, are loc trecerea catre somnul REM. Ochii incep sa se miste rapid si apar visele, dar restul corpului ramane foarte relaxat. Daca o persoana este constienta inainte de somnul REM este posibil sa observe ca nu se poate misca sau vorbi.
Cine poate manifesta paralizie in timpul somnului?
Patru din zece persoane pot avea paralizie in timpul somnului, iar prima data conditia apare, de obicei, in timpul anilor adolescentei. Paralizia de somn poate fi intalnita mai ales in cadrul aceleiasi familii.
Alti factori care pot fi legati de paralizia de somn includ:
- privarea de somn
- un program de somn care se modfica
- tulburari mentale cum ar fi stresul sau tulburarea bipolara
- dormitul pe spate
- alte probleme de somn cum ar fi crampele musculare sau narcolepsia pe timp de noapte
- utilizarea anumitor medicamente
- abuzul de anumite substante.
Diagnosticul de paralizie in somnSus
Daca va aflati in imposibilitatea de a misca sau vorbi timp de cateva secunde sau minute, atunci atunci cand adormiti sau va treziti, probabil ca suferiti de paralizie in somn recurenta.
Adesea nu este nevoie sa tratati aceasta conditie. Totusi, este indicat sa consultati medicul daca aveti oricare din urmatoarele probleme:
- simptomele dvs. determina anxietate
- in urma manifestarilor va simtiti obositi in timpul zilei
- simptomele persista si pe parcursul noptii.
Pentru ca medicul va dori sa stie cat mai multe informatii legate de obiceiurile dvs. de somn v-ar putea solicita sau recomanda oricare din urmatoarele lucruri:
- sa pastrati un jurnal de somn timp de cateva saptamani si sa va descrieti cat mai amanuntit simptomele
- sa ii prezentati detalii legate de starea dvs. de sanatate, inclusiv orice tulburari de somn cunoscute pe care le manifestati sau care se manifesta in cadrul familiei dvs
- sa consultati un specialist in somnologie pentru o evaluare ulterioara.
Cum este tratata paralizia din timpul somnului?
Majoritatea oamenilor nu au nevoie de nici un tratament pentru paralizia din timpul somnului. Tratarea oricarei conditii de baza, cum ar fi narcolepsia, va poate ajuta daca sunteti anxiosi sau nu va puteti odihni bine.
Paralizia din timpul somnului poate fi un eveniment rar sau chiar singular. In aceste cazuri, nu este necesar tratamentul. Este suficient pentru multi dintre oameni sa inteleaga ce se intampla si sa constientizeze ca nu se poate intampla ceva grav, conditia dispare deseori de la sine.
In timpul unui episod de paralizie in somn, persoana afectata va fi constienta dar paralizata. Sunt rare cazurile in care alte persoane au asistat la acest fenomeni si au intervenit. Episodul se va termina atunci cand persoana va fi capabila sa se miste, foarte incet, intr-o prima faza sau va adormi.
Unii oameni au constatat ca un sunet de avertizare (zgomot care ii trezeste) sau o senzatie tactila poate opri episodul. Atii au observat ca paralizia de somn pur si simplu inceteaza brusc. Aceasta, dureaza, de obicei doar cateva minute.
Uneori cel care sufera de paralizie de somn se poate simti absolut epuizat. Experienta poate fi coplesitoare emotional si unii oameni se vor trezi gafaind ori plangand, cu ritm cardiac rapid, jenati de experienta si deseori evita sa le povesteasca altora despre experienta lor.
Altora le este chiar teama sa mai adoarma. Primul pas pentru tratarea paraliziei in timpul somnului este sa se evite potentialii factori declansatori. In cazul celor care au mai multe episoade de paralizie in timpul somnului si le considera intolerabile, pot fi de ajutor medicamentele cum ar fi inhibitorii selectivi ai receptorilor de serotonina (SSRI).
Ar trebui sa fie tratate, si alte conditii care ar putea perturba somnul. Daca problema devine recurenta, se va consulta medicul pentru a se cunoaste alte optiuni de tratament disponibile.