| InsertName a întrebat:

Hei. Am o problema. Eu acum 2 ani era matura (fizic vorbind) si de atunci eu am impresia ca nu mai cresc. Vad copii de 10 ani care arata ca mine,adica au inaltimea mea,corpul meu, sanii chiar mai mari.Eu am 14 si nu stiu de ce nu mai cresc si nici nu vreau sa raman asa pentru ca arat ca un copil de clasa a 6-a. Ce pot sa fac?happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| kteichd a răspuns:

Vitaminele conteaza foarte mult in crestrea corpului la fel si o alimentatie buna dar eu zic ca ar trebui sa mai astepti unele persoane cresc brus intre 17-20 de ani chiar si cu 20 cm in unele cazuri

| InsertName explică (pentru kteichd):

Nu ma refer la inaltime.Ma refer la aspect, adica pune tu unu de 10 ani pe langa unu de 16-18 ani.E diferenta.

| CorneliaC a răspuns (pentru InsertName):

Ai incercat sa tii diete vreodata?

| Sevill a răspuns:

Eu nu cred ca tu ai probleme de sanatate pentru ca si eu am o vecina care este clasa a-7-a si este chiar mai mica decat mine care eu am 11 ani ..Stai linistita nu ai nicio problema asa esti tu ori semeni cu niste rude care sunt mici de inaltime sau poate chiar cu parintii. Sper ca te-am ajutat!
Funda?

| kteichd a răspuns (pentru InsertName):

Si eu am fost asa dar m-am dezvoltat destul de bine zic... acum recent am inceput sa iau niste proteine doar ca sa ma dezvolt mai bine dar dureaza cam 3 luni daca vrei sa te dezvolti. poti face fitness acasa in camera zilnic timp de 3 luni + proteine(sau o alimentatie bogata in proteine ) si cu ceva munca bineinteles o sa te desvolti fizic si o sa se vada din prima luna doar daca faci regulat ...iti pot recomanda daca vrei un "program"

| Λndrei a răspuns (pentru InsertName):

Pai are dreptate, inaltimea este poate primul lucru pe care il percepi ca diferente fizice.
Ideea este ca nu toti ne dezvoltam in acelasi ritm.La 14 ani daca ma bagai printre cei de clasa a 12-a ma pierdeai laughingAcum, unii dintre cei ce erau cu mine in clasa atunci sunt cat mine de inalti, poate chiar mai inalti.
Nu trebuie sa te ingrijoreze asta pentru ca toate vin la timpul lor...si daca nu vin exista solutii,(implanturi).
Sa stii ca marimea sanilor se mosteneste, daca toate femeile din familia ta au sanii mici atunci nu e de mirare ca si tu ii ai.

| InsertName explică (pentru CorneliaC):

Nu vreau sa slabesc, sunt deja slaba.

| CorneliaC a răspuns (pentru InsertName):

Ma gandeam ca poate tii vreo dieta, de obicei ele impiedica cresterea. Dar eu cred ca nu trebuie sa-ti faci mari griji, doar trebuie sa te ocupi cu sportul, sa mananci bine si tot ce ai nevoie si eu cred ca o sa fie totul ok!