| ionalglanetasuluiii a întrebat:

Hei! Ar putea o persoana cu boli psihice, cum ar fi depresia sau tulburarea obsesiv-compulsiva, sa facă față facultății de medicina, cu toate ca se afla sub control medical?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| împreunăfacembine a răspuns:

Hei,

Dacă problema de sănătate a respectivei persoane este în curs de vindecare, de tratare, de ce nu?
Se poate, dar cel mai bine știe respectiva persoană dacă nu va fi prea multă presiune asupra sa, dar dacă asta își dorește cu siguranță va reuși.

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Studentii la medicina (si medicii) se sinucid mai des ca restul lumii.

| Raducons a răspuns:

Poate face fata, chiar iar prinde bine.

| doctorandus a răspuns (pentru Raducons):

Facultatea de medicina este extenuanta: trebuie sa citesti tomuri intregi, pe care de fapt nu ai nicio sansa de a le retine complet. Asta e secretul facultatii de medicina: informatia pe care trebuie s-o inveti nu poate fi retinuta, nici macar pana la examen.

| Sonia822 a răspuns:

Nu. E cu risc pentru viitoarii pacienti. mai ales ca boala se poate agrava. Cunosc un caz, unde copilul avea probleme si a intrat cu pilele mamei, care era doctor si vroia ca si copilul sa ajunga la fel. Si dupa primul am n-au trecut-o profesorii, pentru ca au depistat-o ca nefind in regula.

| Sonia822 a răspuns (pentru doctorandus):

Gresit. Daca descopera vreun antidot sau vreo cura pentru cancer, sunt ajutati sa se... O populatie sanatoasa nu e o pupulatie profitabila. Doctorii au minti stralucite, o pozitie verticala, capul limpedeala cu ganduri sinucidale nu e facut pentru asa ceva, si-a gresit meseria. Si daca ai ganduri sinucidale, ai dezvoltat alte probleme si ar fi bine sa ai grija cu ele, vad ca ti-ai ales si mumele ``doctorandus`` happy

| RoCkKiD a răspuns:

Depinde de cat de accentuate sunt tulburarile si daca te simti pregatita.

Cred ca ar trebui in primul rand sa vorbesti cu terapeutul/psihiatrul tau pentru a vede daca medicatia/starea ta permite o activitate atat de stresanta.

Din pacate nu prea te poate ajuta nimeni de aici.

| Donsavas a răspuns:

Da,dar depinde de personalitatea celui care studiază.

| doctorandus a răspuns (pentru Sonia822):

Ca fapt divers: nu am afirmat niciodata ca as fi doctor si nici ca as fi medic. Si daca te intrebi: nu ma cheama Andus.

| Raducons a răspuns:

Asa sunt toate facultatile, nu doar in cazul asta, dar un depresiv daca intra la medicina ii creste increderea in el si totodata si motivatia