anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei buna, am nevoie de un pic de ajutor, recent m-am cântărit si datele arată cam așa, vreau sa stiu ce ar trebui să fac în legătură cu această situație și unde este problema, multumesc mult.
Greutate: 46, 6 kg
Greutate ținta: 20, 6 fata de greutatea ideală
Procent grăsime corporala: 5%
IMC: 14, 7
Metabolism bazal: 1.289 kg/d
Nivel grăsime viscerala: 1.0
Masa musculara: 43.3 kg
Continut minerale din oase: 1, 0 kg
Proteina: 30%
Procentaj de napă din corp: 62.9%

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iChristiaN47 a răspuns:

1. IMC = Indice de masă corporală, trebuie să fie între 18, 5 și 24, 9, după cum poți vedea al tău este scăzut. IMC sau BMI este un indicator statei al raportului masă / înalțime. Depinde și de vârstă deoarece IMC nu se potrivește copiilor sau persoanelor în vârstă.
IMC este o măsură care poate indica dacă o persoană are o greutate sanatoasă pentru înălțimea sa. Practic nu contează neapărat forma corpului deoarece greutatea optimă este calculată pentru o înălțime în mod particular.

Depinde foarte mult și de vârstă și înalțime, altfel nu ți-as putea spune cât de bune sunt rezultatele, îți voi lăsa mai jos câteva metode de calcul:

Formula procentului de grăsime corporală pentru sexul masculin (adult):
1, 20 × IMC + 0, 23 × Vârstă - 16, 2

Formula procentului de grăsime corporală pentru copii (masculin):
1, 51 × IMC - 0, 70 × Vârstă - 2, 2

Formula procentului de grăsime corporală pentru copii (feminin):
1, 51 × IMC - 0, 70 × Vârstă + 1,

Formula procentului de grăsime corporală pentru sexul feminin (adult):
1, 20 × IMC + 0, 23 × Vârstă - 5, 4

IMC = greutatea (kg) împărțit la înălțimea la pătrat (metri)
Aici ai un link pentru calculator metabolism bazal: https://fixlafix.com/calculator-de-calorii/

Conținutul de proteină și minerale din oase, nu se face doar printr-o simplă cântărire.
Sper că te-am ajutat!

3 răspunsuri:
| iChristiaN47 a răspuns (pentru iChristiaN47):

Rectific: Formula procentului de grăsime corporală pentru copii (feminin):
1, 51 × IMC - 0, 70 × Vârstă + 1, 4*

Dacă nu te descurci cu calculele, te rog să-mi lași sexul (feminin / masculin, vârsta și înălțime).

| millar a răspuns:

Ce inaltime ai?

| AnonymousCadrar a răspuns (pentru millar):

1.78