| Aly1Mus a întrebat:

Hei buna buna :* eu cred ca am racit la ovare pentru ca ma doare foarte tare jos, mai mult seara. Asa si m.am gandit sa ma duc la ginecolog sa ma consulte. Trebuie sa merg neaparat cu un parinte?(sunt minora) adica nu pot sa merg cu prietenul meu care e major sau singura? Multumescc :**

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Prietenul tău vine degeaba cu tine deoarece NU poate intra în cabinet.

Toate cele bune.

7 răspunsuri:
| Faηta a răspuns:

Dacă nu eşti majoră trebuie să te duci cu un părinte sau tutore. happy

| geohandmade a răspuns:

Poti sa te interesezi exact la cabinetul la care doresti sa te duci. Poti da un telefon daca nu doresti sa intrebi personal. Nu trebuie sa te sperie mersul la ginecolog. Este un lucru firesc ce trebuie facut cel putin o data pe an.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Da,trebuie sa fii insotita de un parinte daca esti minora.
Te pup!

| Aly1Mus explică (pentru bursuc001):

Am 15 ani. De trimitere fac rost usor... sper sa ma primeasca

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Aly1Mus):

La cabinete "de stat" ai nevoie de acea Trimitere, dar controlul e GRATUIT.

La cabinete "private" NU ai nevoie de Trimitere, dar se plăteşte controlul ( între 50-100 lei ).

Nici la unul, nici la altul, nu-i prea interesează dacă eşti singură ( sau cu un părinte )!

De părinte ai NEVOIE atunci când este necesară o intervenţie chirurgicală, un avort, etc.
Dar la consult simplu NU este nevoie de părinte însoţitor.

O zi frumoasă.

| Aly1Mus explică (pentru bursuc001):

Multumesc big grin

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Aly1Mus):

Cu plăcere!

O seară frumoasă.