| mb1996b a întrebat:

Hei,bună fetelor! )
Ajutorr!
De 3 luni nu-mi veni ciclu, am mers la medic și mi-a prescris Duphaston 10mg - pentru reglarea menstruatiei intirziate sau absente; Le-am luat 10 zile și acum in mai ar fi trebuit sa-mi vină ciclu, si nu mi-a venit ca e 31 deja '(((
Ce mă faccc!?
Nu vreau să o dau iarăși pe pastile.
Cind am mers prima data la medic cu problema mi-a zis ca e de la stres, nervi, stil de viaţă tensionat și că ar trebui să iau calmante și să stau departe de stres, dar odată ce sunt o persoană panicabilă și mereu cu probleme nu pot să o fac '(((
Dar nu aș zice că am fost foarte stresată in ultimul timp sau ceva de genul., deci ce ma facc!? Ajutor va rog tare mult!
Poate sunt remedii naturiste! Cine s-a confruntat cu această problemă, aștept sfaturile voastre! Mulțumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Random123456 a răspuns:

După tratamentul cu duphaston, mentruatia ar trebui sa vina in 3-4 zile. A trecut acest interval?

| minrest a răspuns:

Ca sa ai ciclu menstrual mai e nevoie de un mic amanunt: Sa mananci suficient. Daca te infometezi, corpul intra in regim de avarie si renunta la tot ce nu e strict necesar supravietuirii: Pierzi ciclul menstrual, pierzi grupe intregi de muschi, nu mai poti gandi bine, pentru ca creierul e cel mai mare consumator de energie din corp, nici un organ nu mai functioneaza bine. Sfarsitul nu ti-l mai spun, ca e prea trist.

| mb1996b explică (pentru Random123456):

Au trecut 30 zile :///

| mb1996b explică (pentru minrest):

Dar nu mă infometez des si nu stau pe diete deloc. Incerc sa maninc mereu cand mi-e foame., nu prea respect uneori mesele, pentru ca lucrez zilnic si nu intotdeauna se intampla sa maninc imediat cand mi-e foame si sa iau 5 mese pe zi., dar oricum respect regimul cum pot.
Mentionez ca inainte să-mi vina problema cu absenta ciclului timp de trei luni, am avut acelasi stil de viaţă dar am avut ciclul. ((

Multumesc de raspuns!

| minrest a răspuns (pentru mb1996b):

Inseamna ca nu e asta. Ma mira asa pauza mare, continua sa mergi la doctor, cauta cauza. Succes.

| LoredanaTM a răspuns:

Iti recomand sa citesti ghidul menstruatiei creat de cei de la chilotis.
https://chilotis.com/