| anonimforlife a întrebat:

Hei Bună TPU, vin cu o întrebare și sper sa mi dați un sfat util.
de vreo 2 luni mă doare gâtul, am roșu în gât mai exact, am fost la medicul de familie care inițial mi. a dat să iau antibiotic dar precum eu sunt ‘intolerantă’ la ele, am făcut diaree și am întrerupt..am fost din nou și mi. a dat o apă de gură antibacteriană..vu care mi. a trecut cat de cat
de când am terminat o iar mă doare rău de tot!
cerul gurii e puțin spre gălbui și am pete albe pe gât, mă doare foarte foarte rău gâtul și puțin mi se ameliorează cu pastile, mă doare și urechea. săptămâna viitoare o să merg din nou la medic să văd ce îmi recomandă să fac. îmi este foarte frică
voi ce considerați să fac până atunci? am încercat cu ceai, pastile..sub limbă venele sunt albastre sadmă doare groaznic

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| samiZiciPompier a răspuns:

Mergi la orl, ii ceri trimitere.
Medicii de familie sunt si afoni.
Cu pastile de supt cu anti-inflamator ai incercat?

| 1onurSimion a răspuns:

Mergi la medicul tău de familie. Poate că ești alergică la unele medicamente și îți facă toate simptomele astea adverse pe care le ai. Discută cu medicul tău de familie tot ce țise întâmplă cu sănătate ta.

| anonimforlife explică (pentru samiZiciPompier):

Am încercat cu decasept, spray de gât, nu prea m au ajutat.apa aia de gură antibacteriană parcă puțin da, cu pastile la fel îmi trece pe moment.mi e foarte frică ca cineva mi-a spus ca as putea avea cancersad

| anonimforlife explică (pentru 1onurSimion):

O să merg..nu știu chiar sper de data asta să mă ajutesad

| 1onurSimion a răspuns (pentru anonimforlife):

Trebuie săi spui la medicul tău de familie cu sănătatea nu ești bine boss...nu face prostia să-ți iei după mintea ta alte produse câți faci rău la sănătatea ta.

| samiZiciPompier a răspuns (pentru anonimforlife):

Intreaba de Trachisan, Faringo Intensiv astea au antiinflamator. Daca iei, trebuie sa stai fara sa mananci si sa bei vreo 30 minute dupa.

Cel mai bine sa mergi la ORL sa te consulte un medic de specialitate.

Păi eu nu am luat după capul meu..am mers la ea și i-am spus cum mă simt..acum vedem când voi merge doar ca până luni sau marți când e la cabinet nu știu ce să mai fac, îmi este foarte frică sunt o persoană anxioasa. mi-au zis unele persoane ca poate am cancersad

Doamne Dumnezeule ferește sa nu ai așa ceva nu mai vorbi așa frate nu-i de glumit cu sănătatea...

De asta am cerut părerea aici, până voi merge la medic.mă simt panicata

Calmează-te mergi la medicul tău de familie o sa fi bine așa cu sănătatea ta dacă mergi la medicul tău de familie.

| ioana748 a răspuns:

Vitamina C orodispersabila (de supt) cateva odata.
Eu iau 5 odata, de doua trei ori pe zi, a doua zi nu mai am nimic.
Ceai de musetel cu miere, multa miere.
Gargara cu o linguriță de sare dizolvat in apa.
Un unguent cu antibiotic pentru ochi, poate fi folosit si in gura si are efect.
Sa eviti bauturi sau alimente reci.
Multa sanatate ❤️

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să faci diaree de la antibiotic este un efect advers. Şocul anafilactic înseamnă intoleranță.

| Elisabeta35 a răspuns:

Eu când am probleme așa cu gâtul iau antiinflamator neaparat, ma fac cu albastru de metinel si ceva medicament pentru gât. Dar sfatul meu este sa mergi la un control ORL, mai ales dacă ai problema asta de 2 luni. Poți merge cu bilet de trimitere de la doctorul de familie. Multă sănătate!