| Usefulaid a întrebat:

Hei buna! Vin cu o intrebare inainte de a ajunge la doctor. Va rog nu incepeti, nu intreba aici si du-te la doctor intai. Pana la urma aceasta platforma este pentru o parere. In urma cu 15 ani cred de la o perfuzie in vena pe mana, s-a format bubita in locul respectiv, iar eu o rupeam mereu si curgea mult sange, apoi s-a facut alunita in acel loc, iar odata cu mine a crescut si ea, insa nu e chiar f f rotunda are asa o parte putin mai ridicata. Este maro, iar alunita nu depaseste mai mult de 6 mm. Imi puteti spune cum e posibil sa se formeze alunita acolo? Am verificat o cand era mult mai mica si mi s-a spus ca e ok, insa acum s-a dublat aproape si din profil se vede ca si cum e formata din doua …

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| BumiWolfie15 a răspuns:

Dumnezeule! Orice ar fi nu ți-o rupe.Nu știu exact ce ar putea fi, dar sună foarte dubios "odată cu mine a crescut și ea ", în mod normal nu ar trebui să crească și doar să se regenereze din momentul în care era doar o bubiță rămânând o cicatrice. Adică, după perfuzie nu ar trebui să apară așa ceva. Posibil o infecție, probabil acul acela nu a fost igienizat corespunzător înaintea perfuziei.

| Usefulaid explică (pentru BumiWolfie15):

Este alunita in toate firea laughing ce infectie laughing … rupeam mereu bubita care ramasese pentru ca eram mica si voiam sa ma dau in spectacol ca vai ce sange curge. ce sa gandesc pe atunci. Ma refer ca a crescut odata cu mine gen ca nu a ramas f mica. Cum am zis, mai mult de 6 mm nu are, deci imagineaza ti. Si totusi au trecut 15 ani, si clar ca nu o voi rupe

| BumiWolfie15 a răspuns (pentru Usefulaid):

Scuze,sunt eu genul ăla de om exagerat de îngrijorat de orice mică leziune a corpului laughing Adică,bunică'miu a avut cancer de piele,își rupea alunitele de pe spate și până la urmă i-au crescut o bube cu mult puroi unde și le-a rupt, nu are nicio legătură cu tine, dar voiam să explic de ce am exagerat. Dar, totuși nu e normal așa ceva.Am înțeles ce ai zis, dar nu ar trebui să crească orice ar fi. La ce reacți te aștepți de la copii pe TPU, n-am terminat medicina.

| Usefulaid explică (pentru BumiWolfie15):

Si eu sunt la fel de panicata. Lasa mi te rog un insta ceva sa ti arat poza pls

| BumiWolfie15 a răspuns (pentru Usefulaid):

Ok,insta: yoyo. 2300

| Bogdim0t a răspuns:

E aluniță stai calm/ă, dar nu e ok să rupi bubițe. Alunițele cresc și este normal, doar că nu cred că este neapărat ok zona în care s-a făcut alunița, oricum îți vă explica doctorul mai bine dacă mergi.

| cristi202 a răspuns:

Din ce spui, e ca la o fotografie. Daca maresti cu zoom fotografia, un obiect din ea va creste proportional cu ea. Tu ai crescut, a crescut si alunita. Problema adevarata incepe cand vezi ca se dubleaza ca marime dupa doar cateva saptamini, doua-trei. atunci chiar e indicat sa te vada un medic, caci cele mai muylte probleme serioase ale pielii pot incepe de la o biata alunita.

| haileewatson a răspuns:

Alunitele care cresc in timp si nu au forma rotunda sunt cancer de piele. Du-te la doctor si nu mai intreba pe aici