anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, catelusa mea shih tzu cred ca are raie se scarpina intr una si a facut multe bube pe ea si se ia parul dupa ea si am citit pe net si exact aceleasi simptome si tot are, maine ma duc cu ea la veterinar
Ar trebuie sa ma feresc de ea?
Se trasmite raia de la caini la om?
VA ROG

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felys a răspuns:

Raia se transmite la om din pacate asa ca nu o mai atinge decat cu manusi de plastic, vei merge la veterinar si iti va da o solutie in care se imbaiaza, probabil si ceva alifii dar fereste-te sa o atingi direct ca sa nu faci si tu tratamentul dupa aia

5 răspunsuri:
| Hexcore a răspuns:

Nu se transmite din cate stiu

| Pabibabum09 a răspuns:

Cu siguranța ca se transmite! Cu grija, incearca sa nu te mai apropii te ea pana ce nu-i găsești un tratament!
Însănătoșire grabnica!

| Popa434535454656444 a răspuns (pentru Felys):

Pai si eu inainte sa aflu i am facut baie si i am pus mana pe acolo unde are bube, oare am luat si eu? :*(

| Rubyynu a răspuns:

Mai bine pana o duci la Veterinar, nu o mai atinge.

| Felys a răspuns:

Leziunile apar la 2—3 zile după contactul cu animalul bolnav şi au la început aspectul nodulilor şi papulelor. Ele se vor transforma în vezicule, uneori cu aspect de urticarie, perlate, înconjurate de leziuni provocate prin scărpinare. Deseori se pot observa şanţuri specifice lăsate de acarieni, dar mult mai puţin evidente, comparativ cu scabia proprie umană.
Bolnavii se plâng de prurit în special noaptea şi la căldură. Prin scărpinat îşi fac leziuni sângerînde care se pot infecta dând foliculite şi uneori furuncule. Starea generală este puţin alterată dar sunt prezente tulburările nervoase ca insomnie, iritabilitate, agitaţie. Formele de scabie contractate de la animale pot sa evolueze şi cu unele particularităţi. Astfel, scabia sarcoptică a câinelui este foarte contagioasă, se transmite cu multă uşurinţa în special la copii şi dă leziuni ale mâinilor şi între degete.