| adea100 a întrebat:

Hei ieri am alergat ca o nebuna cu gura deschisa afara. Cand am venit mi-am dat camasa hos si curgea apa din ea. Parul era un si l-am uscat cu uscatorul. Mi-a venit ameteala pe moment. Si tin sa mentionez ca tuseam si deoarece am alergat tusesc si mai rau. Noi avem calda in casa dar mie seara mi-a fost foarte frig. Ce se intampla? E posibil sa am pneumonie? P.s mami nu vrea sa ma duca la doctor de aceea va intreb pe voi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Probabil ca ai racit. Daca tusesti nu inseamna ca ai pneumonie, inseamna ca ti-ai iritat gatul cu aerul rece de afara. Si senzatia de rece de aseara tot din cauza asta se datoreaza.
Cat despre ameteala este perfect normala. Dupa ce ai alergat afara in aerul rece (si ti s-a ridicat tensiunea din cauza efortului fizic) ai intrat in casa unde era cald si te-ai oprit brusc din alergat. Ameteala sau starea de lesin este perfect normala in astfel de momente deoarece corpul are nevoie de cateva minute pentru a se obisnui cu trecerea de la rece la cald si de la efort la repaus. De aceea nu este niciodata indicat sa incepem brusc sa facem exercitii fizice fara incalzire si sa ne oprim din exercitiile brusc fara sa facem niste exercitii usoare. Corpul are nevoie de niste exercitii intermediare pentru a-si regla pulsul si tensiunea. Asta nu inseamna ca ai probleme cu sanatatea ori iti vor cauza probleme cu sanatatea (cel putin nu la varsta asta) dar iti vor cauza un anumit discomfort.
Oricum, ca sa te faci bine, bea ceaiuri fierbinti cu lamaie si miere, poti lua paracetamol daca ai varsta necesara si stai in pat linistita la caldura. In cateva zile ar trebui sa iti treaca.

4 răspunsuri:
| DelphhiN a răspuns:

Tu copila cum sa alergi cu gura deschisa pe vremea asta? nu ai toate piulitele? pune mana si fa o baie calda, bea un ceai caldut cu putina miere, imbracate bine si bagate in pat, puneti un film interesant si ia un paracetamol... si ne tii la curent cum te mai simti

| adea100 explică (pentru DelphhiN):

Eu sunt la colegiu, care e departe de casa mea si de aceea vin cu un coleg cu masina dar in ziua aceea nu m-a asteptat si am alergat tot drumul ca sa ajung repede acasa sa nu se sperie mami si sa raman pe afara. laughing Dar acum ma simt bine si tusesc foarte putin o data la 30min-1 ora

| DelphhiN a răspuns (pentru adea100):

Ok, pe viitor sa ti anunti mama daca se mai intampla....si sa nu mai faci prostia de a fugi pe vremea asta

| Dzeko7 a răspuns:

Mai incearca sa o convingi sau intra pe www.sfatulmedicului.ro si intreaba acolo.