Termenul de menstruatie vine de la cuvantul latin mensis, care inseamna luna.El defineste scurgerea de sange din cavitatea uterina care se elimina prin vagin si se produce lunar.Este un fenomen biologic specific modului de functionare a aparatului genital feminin si este determinat de un complex de factori neuro-endocrini si metabolici.
Prima menstruatie apare la fete in jurul varstei de 13 ani, dar exista o mare variabilitate individuala a momentului de aparitie, limitele normale fiind intre 10 ani si 6 luni si 15 ani... funda?
Esti mica, mai ai si pana la pubertate
poate numai pe la 13-14 ani o sa iti vina
nu e nevoie sa mergi la medic
Ce medic? Ce ciclu? Fetita ai rabdare. Cine a zis ca este o regula sa iti vina la varsta asta. Ocupa-te tu de altele ca asta va veni de la sine.
Doamneeeee, nu inteleg ce e cu graba asta pe capu' vostru. De ce ai vrea sa ai ciclu? (De fapt, inteleg, pentru ca nu stii cum e.) Ai 10 ani, aproape 11, nu 18 si nu ti-a venit ciclul. Ciclul poate sa iti vina intre 8 si 16 ani (de obicei pe la 12-13) si sa fie perfect normal. N-ai niciun motiv sa mergi la medic si nici n-ar trebui sa iti doresti sa iti vina ciclul xD. Cand credeai tu ca iti vine, de acum te ingrijorezi? La 7 ani? Sau nici nu ti-ai pus intrebarile astea, te-ai gandit doar ca prietenele tale au ciclu si vaiii, de ce tu nu ai? Fiecare se dezvolta in ritmul lui, pana acum nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi, de fapt, bucura-te ca inca nu ti-a venit.
Heiii inca mai ai timp destul, mie mi-a venit la 13, cand vei ajunje la 16 ani si nu iti va veni, atunci poti sa te ingrijorezi. Si ce anume zici ca ai 1, 32?
Buna!
In primul rand nu te speria. Sunt multe fete carora le vin destul de tarziu. Conteaza si constructia corpului, adica cat de dezvoltata esti, ce mananci...Mai multe lucruri. Eu am 14 ani si sincera sa fiu mi-a venit pe la 13. Deci mai ai de asteptat.
Sper ca te-am ajutat.:*
Esti prea mica ca sa-ti vina ciclul deseori vine pe la 12 jum, dar exista si cazuri in are iti poate veni la 10 ani. Nu ai de ce sa-ti faci griji la varsta asta! Vezi-ti de copilarie. Te pupikeshc :*!
Este mult prea devreme sa iti faci griji. Mai bine bucura-te de perioada asta cat inca mai poti
Buna! Gasesti orice informatie despre menstruatie aici: http://www.i-medic.ro/sanatate-feminina/menstruatia/ce-este-menstruatia
Corect.In loc sa se bucure de copilarie se gandeste la ciclu.Nu stie ca practic chestia asta iti ruineaza copilaria...
E ok ca ai intrebat, dar bucura-te cat nu ti-a venit, ca dupa, va fi mult mai rau!
Silvia78 întreabă: