| Buca1 a întrebat:

Hei, ma confrunt cu o problema foarte mare, inițial, am crezut ca e vorba de timiditate, dar cred ca e ceva mai mult de atât, azi vorbeam cu niște fete și mi-am dat seama ca mi e foarte greu sa comunic cu oamenii, simt cum îmi tremura corpul, ma inrosesc, dacă se uita mai lung la mine ma pierd, sunt prinsa în gânduri, nu știu cum sa reacționez, rămân blocata. Am observat ca se intampla asta și cu persoanele cunoscute, apropiate mie. Știu ca ar putea fi vorba de anxietate sociala și mi e groaza, nu cred ca pot sa ameliorez chestia asta. Aveam planuri mari pentru mine, aceste planuri implica relațiile cu oamenii, expunere socială, comunicare, dar nu sunt în stare, nu am nicio stralucire, sunt o prezenta anonima pe un fundal anonim. Sincer as vrea sa mor, nu vad rostul în a trai cu frică.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Ba da, poți ameliora, dar trebuie să întâlnești și persoane cu să te simți în largul tău, să aibă ceva în comun cu tine.

| Cartofprajit20 a răspuns:

Cu o astfel de gândire, crede-mă ca nu ajungi nicăieri. Și nu o spun in semn rău, e un adevar care ar trebui sa te faca pe tine sa realizezi ceva. Așa am fost și eu acum cativa ani, in primul an de liceu. Tot ce conteaza e sa spui ce iti vine ție in cap cand participi la o conversatie, bun, rău, nu contează. Într-adevăr, asta poate fi considerata anxietate sociala și e ceva absolut normal, pentru că toti dam de ea în viata, și nici eu nu am scapat de ea complet in momentul de față, dar poate fi controlata numai de tine. Încearcă sa îți pastrezi calmul, chiar si in momente critice cand simti acele blocaje, indiferent de reactia celorlalți. Și sa nu indraznesti sa te gandesti negativ în sensul ala, pentru ca mai târziu o sa realizezi cat de stupid a fost acel gand. Ai incredere in tine și tine capul sus.