Sunt in situația ta. Eu merg la neurolog abia vineri. Doar un neurolog poate să-ți traducă rezultatul. Să iei și DVD-ul cu tine.
Sunt mai multe lucruri "anormale" în RMN, dar niciunul nu este periculos (sau canceros).
Dacă ai făcut RMN din cauza unor amețeli, probleme cu auzul sau echilibrul, este clar de ce: unul dintre ramurile unei artere cerebrale apasă pe nervul vestibulocohlear drept. Nervul vestibulocohlear este nervul cranian cu numărul VIII care se ocupă de echilibru şi de auz. De aici poți avea tinnitus, amețeli sau probleme cu auzul.
S-au observat de asemenea îngroşări ale mucoasei sinusurilor şi turbinelor nazale. Asta îți poate da impresia că nu poți respira foarte bine.
Chisturile Tornwaldt sunt congenitale, adică te-ai născut cu ele. Nu ar trebui să îți dea probleme, dar în situația în care cresc, ar putea să îți dea probleme la respirație. Se află în partea nazală a faringelui.
Ai ameteli, tinitus?
Pentru ce ti-a fost recomandat acest RMN?
Hipertrofia cornetelor nazale= fonfaiala, posibil o rinita cronita ( curge nasul mai mereu, e infundat).
Adica Tinitus apare de la ce spui tu ca apasa nu stiu cine pe nervul nu stiu care?
Tinitus din ce stiu, se datoreaza doar acelor perisori auditivi din cohlea ce spui, nu ca apasa pe nervi mai stiu eu cine.
Celulele alea auditive, sau cum se mai numesc perisori, o iau razna, transmit semnale false catre creier, asta este definitia acestui Tinitus.
Daca ceva ar restrictiona ceva nerv, atunci dimpotriva, sar pierde semnale si ar ajunge la creier mai putine.
Iti garantez ca tinitus nu apare de la ce spui tu, ori ce va invata aia la scoala aia de medicina care scoateti ceva de pe mai stiu eu unde.
Esti sanatos tun Tu nu citesti, majoritatea sunt normale, asa ceva anormal, sau cu ceva chestii is alea unde scrie Concluzii, doar acolo ai ceva, dar medicu va vedea ce urmeaza sa faci.
Cind faci RMN, aia citesc acolo toate cate vede acel aparat, cas normale ca nu-s, ei trebuie sa dea un raport.
Tot ce ai scris tu este un raport, iar la sfarsit la concluzii arata doar acele chestii care nu ar fi in limitele normale.
- Ai cum spune studentul nostru la medicina un vas de sange RAM arterial ala este un vas de sange care se pare atinge sau preseaza pe nervul ala acustico vestibular ce ai scris tu.Nervul ala is de fapt 2 nervi care merg pe aceaisi carare, pe acelasi drum, canal, si ajung la creier si se conecteaza cam in aceleasi locuri.
Daca obstructia este destul de mare sa-i zic asa, poti avea probleme de auz, echilibru, durere si care simptome or mai fi.
Chestia asta o ai pe partea dreapta.
- Pe stinga ai ceva la sinusuri, mucoasa ingrosata, dar nu mult, foarte nitel, spune discret, deci nu-i rau.Aceasta ingrosare discreta ar avea mai multe cauze :
-Infectii
-Sinuzita
-alergie
-anatomie nazala anormala.
Deci poti foarte bine sa ai o alergie, asa mai pe scurt faci muci, acolo se infunda canalele alea.
Dar chestia asta o puteai avea, la RMN au spus doar ce ei vad. Tu trebuie sa stii daca ai ceva la nas, in zona fetei, daca ti se infunda nasul, daca iti curge nasul, chestii de genul asta.
Daca nu ai aceste simptome, atunci nai treaba acolo, insa RMN cum am spus le spune pe toate ce le vede.
Dar problema de pe partea dreapta nu are legautura cu cele de pe partea stinga, adica cati curge nasul, sau este musocasa ingrosata nu se datoreaza problemelor cu auzul sau echilibru, ameteala.
Nu te speria si nici sa stai ca pe ace, asa se da la orice RMN chiar de ai fi perfect, ei trebuie sa spuna tot ce pot vedea si sa faca raport chiar daca toate sunt normale, sa spuna, X normal, Y normal si asa ami departe ok?
Vezi lista aia lunga, deja omu gata intra la apa se sperie vai ce o fi.
Mai putin normal ai aceste 2 situatii, deja acum tu trebuie sa stii care este problema, nu cred ca ai probleme si la nas si la auz, ori echilibru, mai mult ca sigur, ai fost sa faci acel RMN din probleme de ameteala si auz.
Salut,nu am probleme de auz dar câteodată sufăr de reprize de tinitus(tiuit) in urechea dreapta, și da am amețeli, tocmai de asta am și făcut rmn
Tinitus este o afectiune permanenta, iar cei care audi tiuit si alte simptome, baga toate la gramada, zic ca e Tinitus.
Tinitus e una. alte simptome is altceva.
Daca ametesti, poate avea cauze multe chestii, chair si tensiune mica, aia da la fel ameteli, trebuie sa faci analzie, sa stiu si eu elimini cazele pe rind pana afli care ar fi.
Daca ai fost trimis sa faci RMN unde spui, probabil doctorul stie ca alte cauze care dau ameteli nu-s, si ar fi ramas asta de la echilibru si orientare.
Tinitus cum am spus celule auditive, perisorii aia care transmit semnalele la creier o iau razna, transmit si semnale false, sau defectat si asa aud oamenii asa.
Bine acum daca orice tiuit sau zgomot false chiar si de astea de cateva secunde is bagate la Tinitus, atunci poti spune si ca ai Tinitus, desi este este o boala, este permanenta, nu poti spune ca ai Tinitus daca iti tiuei urechile 1 minut, asa si la un gmot mare, sau la diverse presiuni alea urechii pentru apare astea, dar nu-i tinitus.
anonim_4396 întreabă: