| Oxi2018 a întrebat:

Hei...multa lume spune despre mine ca sunt foarte slaba, chiar anorexica. Prima data nu am dat atentie, insa mai tarziu am inceput totusi sa ma uit mai atent la mine ca sa observ ca intr-un fel e adevarat. Am 18 ani, 1.70 inaltime si aproape 50 kg. Ce parere aveti? As dori, totusi, sa-mi raspunda cei care au ceva tangente cu medicina si au habar despre ce vorbesc, nu cei care isi dau cu parerea aiurea, multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LanaDelRayFan a răspuns:

Buna, draga mea! sunt studenta la medicina, ceea ce pot sa-ti spun in primul rand, ca de la prietena la prietena, este sa te iubesti pe tine insati, iar dpdv medical, iti recomand in primul rand un set de analize de sange si hormonale. trebuie sa fii in surplus caloric, adica sa mananci mai multe calorii decat arzi. ti-as recomanda sa incepi si sala, pentru masa musculara. evita cardio pentru ca vei slabi mai mult. Ridica greutati. Poti lua si niste vitamine, iti va deschide apetitul. dar nu consuma alimente bogate in grasimi nesanatoase, te vor face sa depui grasimea in locuri nedorite, spre exemplu la burticahappy avocado e o sursa excelenta de grasimi sanatoase! rabdare, nu renunta si vei ajunge unde iti doresti, multa sanatate si iubeste-te pe tine si pe corpul tau, fata frumoasa!

7 răspunsuri:
| Eibogu a răspuns:

Salut,mama mea este medic, tatăl la fel si eu tot acolo o sa lucrez(adică pe baza medicinei)mai întâi nu atrage atenția la așa degradați!
Esti o persoana frumoasa in felul tău)Legat de greutate ar fi bine sa te îngrași sa fii între 58, 5 și 76, 6 este cea mai buna greutate pentru vârsta de 18 ani si înălțimea 1.80)
Încearcă sa pui in raționamentul tău zilnic mâncare ce conține mai multe grasimi, dar nu in exces fiindcă pot apărea alte probleme)! Ai încredere in tine si totul o sa se primească, o zi seară bună)

| Iote a răspuns (pentru Eibogu):

CE?!
Ce fel de medic vei fi daca pentru fata, la 18 ani, recomanzi 76-77 kg? E mult si pentru o femeie matura. de 50 de ani. Sau esti ardeleanca unde femeia trebuie sa fie grasa ca vaca de acasa?

| Iote a răspuns:

E posibil sa ai oasele subtiri si de aia sa pari slaba si sa nu aiba ce trage greu la cantar. Dar cateva kg in plus nu strica. Nu depasi 60 la varsta asta! Si doar 1, 70. Am destui ani ca sa am si experienta. Prea multa grasime strica organismului si duce la aparitia unor boli. Altii mai batrani ca mine chiar spun ca oamenii slabi sunt mai rezistenti in caz de boala. E un mit ala ca daca esti gras, ai de unde slabi in cazul unei boli. Da, slabesti ca ai de unde, dar asta nu ajuta la nici o vindecare. Din contra.
Sa fii sanatoasa si iubita!

| Violleta2022 a răspuns:

Esti doar slaba, nu anorexica. Am trecut prin ce treci tu, avand chiar 4 cm mai mult decat tine. Ani multi am fost comentata si barfita, dar nu mi-a pasat, fiindca am fost f sanatoasa si am avut si satisfaci in ce priveste inaltimea si subtirimea.
Poti usor sa mai pui 5kg pe tine si vei arata perfect.

| alina2k18 a răspuns:

Anorexia e o boala psihica cu tulburari grave de alimentatie si o viata in chin mare, rata de deces este f mare la varste fragede vezi surorile Ramos si Isabel Caro, medicul psihiatru iti da acest diagnostic si isi pune si parafa langa nu Vasile care crede ca inima e in stanga unde pune el mana cand se inchina laughing
Ai o greutate normala pentru varsta ta, o sa ai timp sa mai pui 5-6 kg in urmatorii 5 ani daca doresti, abia terminasi cu pubertateawinking
Am ajuns sa consideram oamenii normali anorexici laughing si p-aia la suprapondere normali laughing
E f bine ca ai grasime f putina, fa jogging daca vrei sa iti creasca pofta de mancarewinking

| Oxi2018 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Mi-au fost de ajutor! Numai bine!

| Eibogu a răspuns (pentru Iote):

Dragă,informează-te te rog...im cazul ri trebuie sa se îngrașe până la aceste kg dupa ea singură își modelează forma? Sănătate