| Anonimul20134 a întrebat:

Hei. Nu stiu sigur daca aceasta este categoria buna dar mi s-a parut cea mai apropiata de problema mea. Adevarul este ca sunt o persoana foarte lenesa. Asta imi afecteaza mult scoala. Temele nu le fac complet iar unele nici nu le fac. Nu vreau sa ma laud, doamne fereste dar profesoara mea actuala de matematica mi-a spus ca as putea fi printre cei mai buni dar sunt lenes. Ma simt ciudat sa va intreb asta dar cum pot sa nu mai fiu? Vreo strategie, ceva. Vorba unui prieten : "Lenea e ca o baba grasa. De indata ce s-a asezat pe tine, nu te mai lasa sa pleci" si mie chiar nu imi face placere sa fiu sub. Trebuie sa fiu peste!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

"Branza buna in burduf de caine"! Fara multa munca orice calitate nativa nu face doi bani, iar tu stii bine lucru acesta.

| miuuuuxd a răspuns:

Trebui doar sa te automotivezi, sa iti fixezi obiective si folosindu-te de ambitie sa le obtii.

| Teardrop a răspuns:

Profesorii folosesc mereu sintagma "Ai putea fi cel mai bun dar eşti leneş".

Sigur nu te ajută să-ţi plângi de milă. Găseşte ceva care să te motiveze.

| OoBunnyoO a răspuns:

Daca ar exista un remediu pentru lenevie in ce lume am trai! laughingDin pacate, nu exista asa ceva.
Trebuie sa gasesti tu singur solutia pentru lene si sa descoperi cum poti munci singur. Ceea ce pentru tine poate functioneaza, pentru altii poate nu.
Incearca eventual atunci cand te apuci de invatat, sa nu o faci la calculator sau langa un televizor si sa iti setezi anumite puncte pe care vrei sa le atingi. Poti incerca ceva de genul: "azi vreau sa invat aia si aia" si am doua ore la dispozitie. Vezi cat poti atinge in doua ore. Pentru mine, nu este niciodata timp suficient pentru a termina tot, asa ca daca uneori nu termini tot ce ti-ai propus nu te speria. Ori poti face cum fac si eu, invat pana cand se face prea tarziu si ma urasc a doua zi dimineata. Glumesc, chiar nu ajuta. Insa, dupa ce atingi alea doua ore ai alegerea de a te opri sau de a invata mai departe. De asemenea, la mine, ce am observat ca merge este sa nu iau pauze. In momentul in care iau pauze mi s-a dus firul. Pentru altii, dimpotriva, pauzele la o jumatate de ora, iesitul afara, ii ajuta sa se concentreze. Pentru mine lucrurile astea nu functioneaza. De aceea, iti spun ca trebuie sa iti gasesti singur ritmul tau. De asemenea, la inceput poti incerca in fiecare zi sa depasesti limta de ore propusa. Azi o ora, sa zicem, maine o ora si zece minute, poimaine o ora si douazeci de minute etc.

| sabin89 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

"De asemenea, la mine, ce am observat ca merge este sa nu iau pause"
- Continui sa inveti? thinking

| OoBunnyoO a răspuns (pentru sabin89):

Da, continui sa invat. De ce?

| sabin89 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Eram doar curios... vrei sa faci mai multe facultati? sau sa iei doctoratul? sau, simplu, studiu de dragul studiului. Acest ultim aspect mi se potriveste mie. Adica imi place sa citesc, sa invat multe, din cele mai variate domenii (istorie, fizica, filosofie...), fara un plan anume, sa obtin vreo diploma sau cine stie ce pozitie sociala. Si imi place sa vad ca si altii au dorinta aceasta, de a-si largi continuu orizontul cunoasterii.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru sabin89):

Da, am facut o facultate, insa nu era pentru mine si mi-am dat seama ca nu era domeniul in care doream sa lucrez (dupa ce am lucrat o perioada de timp). Momentan locuiesc in alta tara si iau cursuri pentru a invata limba respectiva si pentru a face facultatea aici, iar dupa masteratul si probabil niste cursuri postuniversitare necesare pentru a ma putea specializa. Dar in fine pana acolo, mai este. Deci, din pacate sau din fericire, nu stiu exact, laughing trebuie sa invat destul de multe ore pe zi. Din pacate, pentru a profesa ceea ce imi doresc, unde imi doresc, cam am nevoie de diplomele respective.
Este admirabil ca iti place sa studiezi, sincera sa fiu, nu prea am avut niciodata suficient timp sa vad daca in timpul liber mi-ar placea sa studiez, de regula cand aveam timp liber eram destul de epuizata. laughing Dar, ai admiratia mea, pacat ca nu sunt mai multi oameni care fac asta din placere.

| nacugabriela a răspuns:

Hey.
1.Uite, ai colegi, mai destepti(cred ca au multi de 10), gandeste-te la i asa:"Sunt foarte destepti, de ce nu pot sa fiu ca ei, Pentru ca sunt foarte LENES!
2.incearca, sa fii atent la ore, înţelege de la profesor, daca nu intelegi, te ridici si spui ca nu ai inteles, pentru ca profesorul e obligat sa-ti explice!
Asa vei intelege cum faci temele!
3. Ordoneazati timpul
Ex:de la 2 pana la ora 3 fac la matematica.
Asa, daca iti faci timp, vineri si sambata, vei putea sa iti faci temele si sa inveti! Dar asa sa iti programezi si in timpul scolii!
Cam atat!
Cred ca o sa te ajute!
SUCCES!