| veronicai a întrebat:

Hei salut TPU. Sunt fata. Am 12 ani 145 cm si 30 kg. Sunt cea mai mica din clasa. E putin jenant. Ce sa fac sa ma dezvolt mai repede. Inca nu port sutien dar am sani putin. Cum sa cresc ma repede? Nu prea sunt normala la varsta mea si arat mai mica. As vrea sa incep sa ma machiez desi stiu ca nu e bine. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CrazyLolo a răspuns:

Ai putea face basket sau handball. Te ajuta sa te dezvolti. Dar mai bine, sincer, pentru ca ai doar 12 ani, nu ar fi de loc bine sa te machiezi. Fa ce ti-am spus te va ajuta cat de cat.

| MihaelaDart a răspuns:

De machiaj vei avea timp dupa 15-16 ani, incearca sa fi copil si sa nu te maturizez prea devreme! Profita de copilarie.
Nu trebuie sa fi jenata de inaltimea ta, esti in crestere oricum si nu numai esti la inaltimea exacta varstei tale. Media inaltimii tale pentru varsta de 12 ani este intre 1.38-1.63 cm si greutatatea normala 30, 8-61, 2 kg. Ai putea sa-ti rogi parintii sa te dea la inot sau volei la un club, ajuta foarte mult la cresterea si dezvoltarea ta.

| veronicai explică (pentru MihaelaDart):

Bine sa ma machiez nu am de gand dar uneori e jenant sa fii mica. Unele fete se cred mari si tari, mi s-a intamplat sa ascult muzica la casti si niste fete mai mari mau intrebat cati ani am etc...