anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei sau Auuuu, am o problema tare nasoala, ma doare Foarte Tare o masea.Ieri a inceput sa ma doara, vreau sa stiu daca iau antibiotice (amoxacilina) din 8 in 8 ore in cat timp voi scapa de infectia provocata de curent.Nu vreau sa imi spuneti sa merg la dentist, findca am fost data trecuta sa scot o alta masea si a trebuit sa imi faca 3 anestezii la care am tipat cat am putut iar atunci cand mia scos-o am tipat si mai tare ca inainte dupa care am iesit din spital in 30 de secunde (si eram la etajul 5) si am inceput sa vomit, iar acum mi-e frica sa ma duc findca cine stie ce imi face, atunci a fost prima data cand am mers la dentist si a fost gratis findca aici in Spania maselele se scot gratis de dentistul de familie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| freakazoid a răspuns:

Ia un antiinflamator, (gen nurofen, ketonal) pana luni, dupa care trebuie sa te duci la dentist, dar du-te la altul care e mai bun, ii spui ca anestezicul nu-si prea face efectul la tine, o sa stie el ce e de facut.
Antibiotice nu ar trebui sa iei de capul tau, daca nu respecti intervalul orar si doza, pot aparea fenomene de rezistenta al bacteriilor.

| Ralucaaa6 a răspuns:

Pai daca te doare de la curent pe langa antibiotice poti sa mai faci ceva ca sa iti treaca mai repede (iti spun totul din proprie experienta):
I-a un catel de usturoi si curatal de coaja aia subtire, dupa care iei un cutit si tai din el o bucata mica, pe care o invelesti in vata si o pui in ureche.O lasi 6 ore dupa care schimbi usturoiul!
2.I-a o tigara[sau daca nu ai fumatori in casa fa un con din hartie asemenea unei tigari care sa aiba amandoua capetele goale] pe care o aprinzi si o bagi in ureche, iar daca ai curent tigara il va trage pe tot, arzand.(P.S. Cel mai bine e cu tigara decant cu acel con, daca nu ai fumatori in casa spune-i cuiva sa iti dea o tigara).
3.Cand simti ca te doare putin mai tare ia in gura pe maseaua cu problema niste spirt medicinal, sau tuica(palinca), acesta iti amorteste nervul cu problemewinking
Sper ca te-am ajutat! Bafta...stiu cum e cu durerea de masea, si eu am avut probleme sad
Aaaa, si dupa ce scapi de durere spala`te pe dinti de 2 ori pe zi, sa nu uiti!

| Alex1886 a răspuns:

Mai intai mergi la dentist :-s, iti va curata maseaua apoi cei lua antibiotice 1 saptamana. si vei merge iar la dentist care iti va plomba maseaua big grin

| BeHappyOriceArFi a răspuns (pentru Alex1886):

Ba tu ai citit ce mi-a facut dentistul, tu crezi ca o sa ii mai cer ajutorul? La un alt dentist e la 100 de km de mine.