| Ruxandra15 a întrebat:

Hei stiti cum as putea slabi cat mai repede 8 kg? as vrea mai mult de 8 in jur de 12kg dar sa pot face asta in aproximativ 4 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
45 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Depinde de organismul fiecaruia. Oricum ai grija sa nu te dezhidratezi prea mult slabind atatea kg, Oricum din poza se vede ca este perfecta varstei tale, nu esti grasa absolut deloc.

Toti spun mananca sanatos si alte cele, ok, nu zic ca nu e iesit in comun sa nu faci asta, desi fara sport nu ai cum sa slabesti. Daca nu faci sala, degeaba mai mananci sanatos sau tii vreo dieta, miscarea conteaza foarte mult.
Daca tu ai probleme de coloana si mergi la o sala de fitness, specifica antrenorilor, pentru ca astfel iti vor da exercitii sau aparatura specifica problemei cu coloana pentru a nu-ti afecta mai mult si de altfel sa contribuie si pentru modelarea corpului.
Tu esti in perioada de crestere si ai nevoie de multe vitamine, fibre si minerale din alimente. Poti renunta la prajelile facute in ulei de floarea soarelui, asta e daunator sanatatii. Odata pus la o temperatura foarte mare, devine toxic pentru corp, precum prajitul cartofilor, ouale ochi, carne, peste gadit in astfel de ulei. Inlocuieste-l cu uleiul de masline, care este cel mai bun. Atat pentru interior cat si pentru exterior.
Consuma salate de orice fel, mai putin pastele fainoase. Consuma multe fructe. Renunta la sucurile carbogazoase si cele care zic ca-s naturale cumparate din comert.
Impreuna cu mama ta sau singurica cu ajutorul unui blender fa-ti sucuri in casa. Sunt de 100 de ori mai sanatoase decat cele cumparate.
Ciocolata neagra cu 52% cacao este buna pentru slabit (2-3 patratele cand ai chef de ceva dulce)
Incearca sa renunti la iaurturile cu fructe din comert, au cele mai multe chimicale si coloranti in ele. Fa-le tu acasa. Cu un iaurt gros cumparat de la tarani din piata si cu un gem facut de mama sau cu o lingura de miere alaturi de cereale sa vezi ce bunatate iese. E mult mai sanatos.
Renunta la fast-fooduri, snacksuri si altfel de crantanele, inlocuieste-le cu seminte de floarea soarelui, cu seminte de dovleac, nuci, fistic, alune, fructe uscate (sunt foarte satioase si sanatoase)

Nu te cantari zi de zi, astfel creierul nu mai "proceseaza" si astfel te vei stresa foarte tare, vrand sa slabesti foarte mult, asta nu te va ajuta si vei vedea ca nu pierzi nici un kil. Cantareste-te o data la final de luna.
La problemele tale cu coloana este indicata bicicleta (fie cea medicala sau prin exercitiu-asezata pe spate si cu picioarele ridicate ca si cum ai merge pe bici), exercitiu medical - foarfeca, cu un bat / baston pentru ati tine spatele drept pret de cateva minute si in pozitia mersul piticului.

Incearca sa slabesti in timp si frumos, nu rapid caci se va depunde repede. Pot fi 4, 5, 6 luni...

Eu am slabit din ianuarie pana in septembrie 11 kg si mi-am propus din septembrie pana de Craciun sa zicem sa mai scap 5 kg macar si apoi usor usor pana in vara.

Inainte mancam mult acum am renuntat definitiv la paine si mananc foarte putin, deja stomacul meu s-a micsorat si nu mai cere mancare.

Cu vointa si rabdare poti, desi conteaza foarte mult, varsta, inaltimea pe care o ai.

| Ruxandra15 explică (pentru MihaelaDart):

La 1.51 nu e bine sa ai 56 de kg.Maiales ca nu imi vin camasile fiindca sunt obligata sa port camasi la scoala.Si ma uti la Larisa Iordache(ii conusc familia)cum ea la 18 ani poate sa aiba 30 si ceva de kg si 1.48.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ruxandra15):

Greutatea potrivita varstei tale este intre 37-55 kilograme. Desi, indicele masei corporale varstei tale este situat intre 85 si 94.9 trebuie considerat drept un avertisment. Totusi, unele persoane pot sa obtina un indice mai mare de 85 fara a fi expusi cu adevarat unui risc de boli. Acesta este cazul sportivilor, a caror masa musculara este mai grea decât masa adipoasa.

Eu am 1.77 inaltime si in iarna din cauza stresului si a sarbatorilor ca niciodata am pus pe mine 80 kg, pana in vara am slabit 10 kg si de 2 luni pana in luna septembrie 1 kg si 900 grame. Slabesc in timp, usor si frumos, niciodata nu am reusit rapid, mai mult stres decat nimic. Greutatea ideala la care vreau sa ajung este in jurul a 50-55 kg. Ma mentin cu hrana echilibrata, painea am exclus-o, cand si cand pot sa mananc si o friptura doar cand am chef, pofta, nu mananc pana sa explodez..., nu iau indicatiile ca dupa ora 18-19 sa nu mai mananc nimic, mananc putin si des si cu toate ca de 2-3 ori pe saptamana merg la sala pentru fitness si aparate, si de ceva timp am inceput si dans aerobic - zumba. Ma ajuta foarte mult. Cu asta am slabit. Pe perioada verii am simtit pentru putin stare de lesin si pentru a nu avea vreun incident de fiecare data tineam in poseta o fiola de gluconat de calciu cat si vitamine...

| Ruxandra15 explică (pentru MihaelaDart):

E destul de naspa sa stii ca de Craciun pleci undeva si vrei sa porti o rochie care ti-ai dorito atat de mult ai mai dat si multi bani pe ea si dupa ce ai purtato o data sa vezi ca nu te mai incape.E pur si simplu criminal. Inainte purtam tocuri mai subtiri decat cele patratoase acum pe tocuri de 7 mor de durere si la platforme incep sa patesc asa.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ruxandra15):

Pentru probleme de coloana pe care le ai nici nu se recomanda (medical) sa porti tocuri din cauza ca apare durerea. Poti purta tocuri ca sa te simti bine, nu sa fii in top cu celelalte fete sau cum spun designerii vestimentari... e total gresita conceptia asta. Porti ceva ca sa te simti bine, nu sa simti cum iti trece durere os prin os. Daca are de unde din rochie ca o croitoreasa sa ti-o modifice sa o faca pe cat esti acum, ar fi perfect, daca nu o poti vinde si sa iti cauti una similara cu rochia avuta.

Si eu de atatea ori, am patit asa sa iau ceva sa-mi placa si sa nu mai pot purta..., desi au fost alte rochite la care am pus ochii si am cumparat pe masura pe care o aveam.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce vârstă/înălţime/greutate ai acum, pentru ca să vedem dacă este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...

Toate cele bune.

| Ruxandra15 explică (pentru bursuc001):

15,1.51 si cam 56 de kg mai putin nu maxim 57

| bursuc001 a răspuns (pentru Ruxandra15):

Ai greutate NORMALĂ; iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 49, 8 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai cu vreo 6 kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi să slăbeşti 6 kg!

Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală/aerobic, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.

Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/

http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php

http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

O seară frumoasă.

Eu intre 7 si 8 sunt pe drums spre scoala la 7 si 10 plec din casa deci doar la 6 jumate pot lua micul dejun care ar fi un ceai gustarea aia nu o pot lua la 10:50? Pranzul la 12:50 sau 13; 50?

Mi-am masurat talia, Am 97 eu as vrea sa ajung la 87 pentru a incapea intr-o rochie.

| bursuc001 a răspuns (pentru Ruxandra15):

Atunci mănânci mai devreme dimineaţa : pe la 6, 30...
Orele NU sunt foarte fixe, se poate cecala cu 30-60 de minute.
Deci, poţi lua gustarea în pauza de la 10, 50 happy
Şi atunci iei prânzul la 13, 50...

| OnuOnulică a răspuns:

Folosește dieta dukan.

| vocea a răspuns:

Mult efor fizic si o alimentatie sanatoasa fructe legume, si carne fiarta sau la gratar succes

| Ruxandra15 explică (pentru vocea):

Si cum as putea eu sa am carne fiarta la scoala?

| vocea a răspuns (pentru Ruxandra15):

Despre carnea din ciorba era vorba

| AnnaBebitza a răspuns:

Nu stiu asa ca nu m-am cantarit, nu am cantar, dar am pierdut cam 3-4 cm in talie ( intr-o luna, si se vede si la haine) tinand dieta asta timp de o luna: dimineata: fulgi de ovaz cu iaurt, apoi nuci, apoi piept de pui cu legume, apoi fructe, apoi ton cu salata, plus alergat in fiecare seara cate juma de ora...dar mie nu imi place ca sunt slaba + aceeasi mancare in fiecare zi, un adevarat chin pentru mine...insa pot sa spun ca functioneaza programul asta si cred ca merge la oricine, sunt alimente sarace in grasimi, plus ca alergatul arde si el grasimile

| Ruxandra15 explică (pentru AnnaBebitza):

Pot inlocuii fulgii de ovaz cu cei de porumb? Mi se face rau de la cei de ovaz. Vai e groaznic ca nu imi gasesc camasi bune, rochii deloc fustele inalte arata ca dracu, blugii ma taie la folduri vai de mine

| AnnaBebitza a răspuns (pentru Ruxandra15):

Nah.te cred... fulgii de ovaz au fibre, si corpul tau are nevoie de fibre daca nu mananci paine, nu prea poti inlocui asa sau adauga, mie mi a dat-o un instructor, ma lasa doar sa inlocuiesc pieptul de pui cu 2 pulpe de pui de exemplu, sau daca nu ai ton mananci alt tip de peste, sau daca nu aveam carne, mancam albusuri de oua fierte(maxim 4 albusuri la o masa) cu salata..nu ma lasa galbenusuri deoarece alea au grasimi...dar stiam ca ovazul e cel mai important sa il mananci dimineata, adica sa fie prima masa a zilei, oricum eu am renuntat, e ok ea asa dar eu eram obisnuita sa mananc tot ce vreau, mi s-a parut mult prea stricta, insa rezultate da, dar sa si alergi in fiecare seara sau macar de 4 ori pe sapt

Daca mananci fulgii de ovaz cu iaurt nu sunt asa rai, mai rai sunt cu lapte

Dar am voie iaurt cu caise? E preferatul meu macar unul pe saptamana. De alergat pot alerga 4 km fara sa ma opresc dupa trebuie sa beau juma de litru de apa o data si dupa aia inca 3km cu o oprire

Aa fain..eu nu puteam sa alerg mai mult de juma de ora...eu l-am intrebat daca am voie cu iaurt cu fructe, si a zis nu, dar el e prea strict, ai voie, macar o data pe saptamana, si eu mai trisam din cand in cand

As alerga zilnic si pana acum as fi alergat (alerg rar dar si cand o fac nu ma mai opresc) vara asta dar temele m-au omorat. Cititul maiales.

| doggy123 a răspuns:

Mananca sanatos, daca vrei poti sa nu mai iei cina sau poti sa iei cina dar de la 18 incolo sa nu mai mananci numai fructe si ai putea sa mergi la sala sau daca nu vrei alearga, sari coarda sau da-te pe bicicleta

| Ruxandra15 explică (pentru doggy123):

M-as da pe bicicleta dar spre rusinea mea nu stiu sa merg si la 15 ani nu mai am cum sa invat

| Andi86 a răspuns:

Dormi cat mai mult.
Alearga cate 2 km pe fiecare zi.
Nu mai manca prajeli.
Nu mai bea bauturi carbogazoase in special cola.
Nu consuma mezeluri.
Nu mai manca seara.
Bea multa apa.
50 de abdomene de 3 ori pe zi = 150. ( mai intai incepi cu 15 laughing. )
Nu consuma alcool.
Nu consuma produse lactate.
Nu consuma dulcuri.
Etc. happy

| KRISTINAxo a răspuns:

Eu am mancat sanatos [ nu mult ], am facut sport [ nu exagerat de mult ] din iulie pana acum si am dat jos 4 kilograme. Nu am facut exceptii, nu am mancat dulciuri, prajeli. Am mancat fara ulei, fara zahar. Am respectat toate cele 3 mese. Nu am mancat seara de la 6, uneori si pe la 9. Am mancat cruditati cel mai mult, piept de pui. Supa de galuste, supa de legume. Cand am simtit nevoia de dulce, mancam un baton integral. Si mancam orez cu lapte o data pe saptamana. De fapt inca mai tin "dieta" dar de fapt e stil de viata acum. Si beau si 2l de apa pe zi. Uneori si ceai verde dimineata dar neindulcit.

| Ruxandra15 explică (pentru KRISTINAxo):

Eu pana acum am avut ore dupa masa, acum o sa am dimineata deci ajung acasa la 2 jumate si pot alerga cam o ora pe zi. Nu ma inteleg bine cu cruditatiile avand mult de invatat mananc ciocolata fiindca ma ajuta sa retin mai usor am inlocuito pe cea cu lapte cu cea amaruie.

| KRISTINAxo a răspuns (pentru Ruxandra15):

Cam cat de multa ciocolata mananci? + pai e destul o ora. Daca mananci la scoala, nu cumpara toate prostiile. Micul dejun poti sa alegi un baton integral + 1 sau 2 fructe, 2 eugenii cu un fruct, un sandvis cu paine neagra si un fruct, un iaurt si un fruct. La pranz, o supa si putin piept de pui sau cartofii fierti, un crenvuste cu cateva legume acolo, sau niste salam cu legume, cu putina branza. Mananci si un iaurt. Seara, tot cam ca la pranz. Nu manca mancaruri grele cu multa carne. Seara poti manca si o cupa de orez cu lapte. Incearca sa mananci cat mai sanatos. Nici mult dar nici putin sa te infometezi. Eu inainte mancam mult, acum ma satur cu putin si nu imi trebuie multe feluri, nu mananc diversificat.

Vreo 9 tablete dar chestia e ca le topesc in 100 ml de lapte si o pun in doua cani una mie una mama

9 tablete e cam mult. una cel mult pe zi. Ai incercat sa faci lapte cu cacao? In loc de ciocolata. Cacao are mai putine calorii si nu ingrasa asa de mult.

NU-mi place la gust, Mananc cacao cu zahar daca e. Si nici painea neagra sau integrala nu imi place am impresia ca are un gust de praf de statut. Si tot imi zice lumea bea apa plata nu minerala ca ingrasa. Eu am si pietre la rinichi dar daca nu beau apa minerala pur si simplu imi e rau.Apa minerala beau de mica deci nu am cum sa renunt.Da pot sa ii pun si 10 kg de lamaie ca tot o beau(ador lamaia). Plus ca fumez si toate persoanele care s-au lasat(pe care le cunosc) s-au ingrasat foarte tare

Apa minerala e carbogazoasa si nu e buna... Daca ai si pietre la rinichi. nu stiu ce sa zic. Daca nu vrei sa renunti la ele, la ciocolata, bauturi carbogazoase, paine nu vei slabi repede, ci mai deloc, poate lent sau slabesti cu multa multa miscare. O zi buna!

Paine nu mananc decat daca am sos la ceva. Ar mai fi stresul fiindca in loc sa mananc mancare imi rod unghiile

| KRISTINAxo a răspuns (pentru KRISTINAxo):

Apropo, ce inaltime si greutate ai? Inseamna mult sa stii. Poate nu trebuie sa slabesti asa de mult.

De cand ma stiu am 1.51 cu probleme la coloana daca nu aveam probleme aveam peste 1, 55 si am in jur de 56 de kilograme fara haine cu haine 58. Fiindca port tocuri si cantaresc destul de mult. Nu o fac ca vai comenteaza x sau y ci pentru ca vreau sa incap intr-o roche pana in iunie iar in decembrie o sa fiu plecata si o sa imi petrec revelionul undeva si voi purta o rochie scurta fara bretele rosie (https://www.google.ro/......ps?/search ca aceasta. Si nu am cum sa am burta la o rochie ca aceeasta.

Daca ai probleme de sanatate, mai bine faci exercitii dar nu multe si sa iti alegi si zile de "odihna" in care nu faci deloc. La mancare mai bine, nu exagerezi si incerci cat de sanatos poti tu happy. Mai este destul timp pana atunci. Poate resusesti si nu te intristra daca nu slabesti pentru ca exact asta te face sa nu slabesti. Eu as zice sa te duci sa probezi o rochie macar sa vezi cum vine si sa stii cat trebuie exact sa slabesti pana atunci. Bafta! happy

Am rochia asta e chestia cand am luat-o imi era buna am luat-o pentru o nunta si acum nu imi mai vine.Azi am fost in centru si am intrat in Ice si avea mai multe rochii pe modelul ala. Am vrut sa vad cu mi-ar fi stat cu una alba am ales marimea care o am la toate rochile si ce sa vezi nu am putut sa o inchid am incercat si cu o marime mai mare la fel de abia la a 4 marime mai mare imi venea dar se vedea la sani ca nu e buna fiindca rochia are deja cupele

Atunci incearca sa slabesti cat poti tu pana atunci si daca nu ti se potriveste nici atunci, alege alt model de rochie care iti avantajeaza corpul.

Daca nu pun frumos mana pe foarfeca si cine are nevoie de slanina sa zica.

| Ruxandra15 explică (pentru Ruxandra15):

Oricum eu zic ca alergand zilnic ar trebui sa pierd cel putin 5 kg nu? Si ar fi si problema ca avand atatea kg imi e greu sa port tocuri mai subtiri pe platforma e super usor, patratos e usor dar cum deja se subtieste tocul cum ar fi la pantofii Oxford ma dor picioarele groaznic. S-ar rezolva problema asta daca as slabi?

| Ruxandra15 explică (pentru Ruxandra15):

Si m-ai am o intrebare daca la o masa spre exemplu mananc porumb din conserva, porumbul din conserva ingrasa?

| Racnem a răspuns:

Pai o solutie ar fi dietele dar nu au cine stie ce efect sad iar infometarea nu e o solutie, doar te stlabeste.
Eu zic sa faci in felul urmator.
Nu mai manca pana simti ca explodezi, stiu ca nu faci astawinking
Dupa masa fa cateva abdomene.
Incearca sa nu mai mananci mananci seara dupa ora 8.
Lasa ciocolata, are multe calorii.
Si incearca sa alergi cat mai mult, alergatul e cea mai buna solutie cand vine vorba de stlabitwinking

| Ruxandra15 explică (pentru Racnem):

Asta e si chestia ca nu mananc dar si cand mananc nu ma mai opresc pai ma trezesc la 10 si de abia la 4 mananc deci nu mananc de 10 ori pe zi. Stiu cum e cu alergatul dar nu stiu cam cat sa alerg pe zi cam cate minute mai mult de o ora nu imi permite timpul din pacate.

| Clwu_Claudia_1999 a răspuns:

Hai sa-ti spun cum slabesc eu!
In primul rand m-am hotarat intr-un scurt timp sa ma apuc sa slabesc..am renuntat complet la paine(nici paine neagra nu mananc), fara dulciuri(poate rar o prajitura facuta in casa), evit efectiv toate prajelile!
In fiecare seara fac maxim 20 de minute de sport(depinde de cheful meu de a face sport) fac exercitii pentru maini, pentru picioare, pentru abdomen! Si desi tin aceasta "dieta" de foarte putin timp..ma simt foarte bine in corpul meu, ma simt usoara, libera! A si am uitat sa-ti spun inainte de exercitii fac un pic de yoga..pentru a ma relaxa si a imi intinde picioarele, mainile! Sper sa poti macar in timp sa poti renunta la paine, la dulciuri..si iti propun sa te apuci de fitnes, daca nu. poti face tu acasa niste exercitii pe care sti ca le poti face pentru ca ai probleme de sanatate! big grin PaPa :*

| alexandratechi a răspuns:

Hei,poti slabi mult mai repede laughing)
De exemplu poti tine cateva diete:
Dieta Armi care tine 8 zile
in primele 2 zile mananci doar mere si bei doar ceai sau apa plata nimic mai mult.
In urmatoarele 2 zile vei manca doar lactate laughing
In urmatoarele 2 zile doar piept de pui la gratar.
Iar in ultimele 2 zile doar grapefruitlaughing)
Evident pe langa aceasta dieta ar trebui sa faci cam o ora de sport pe zi. Cu aceasta dieta poti slabi de la 5 la 8 kilograme. Good luck!