| Laughin4now a întrebat:

Hei, sunt destul de speriată şi o să fiu scurtă! Sâmbătă am fost la ştrand cu prietenii şi am stat prea mult la soare... De obicei, în timpul nopţii fac febră, din cauza deshidratării; asta trece, dar după o zi sau două mi-au apărut pe faţă (deasupra buzei superioare, în colţul ei şi chiar şi pe obraz) nişte "saculeţe" mici, mici, cu ceva lichid în interior. Ţin să vă spun că mă mănâncă foarte tare zona afectată şi dac-o ating doar puţin, mă doare şi mai tare. Aţi păţit ceva asemănător? Dacă da, vă rog spuneţi-mi ce să fac să le diminuez, să ajut la dispariţia lor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| RazvanC13 a răspuns:

Teai bronzat ata tot si nu le atinge le faci mai rau asteapta cateva zil si o sa treaca saculeti cu apa si apoi o sa se duca piele de pe fata;-)

| Bucur_Emanuel_1987 a răspuns:

Daca faci febra (si nu e doar impresia ta din cauza ca noptile sunt mai calde acum), atunci ar fi ideal sa te duci la medic. Febra semnalizeaza o infectie cu care corpul se lupta. E cunoscut ca strandurile sunt medii propice Stafilococului Auriu, dar n-as garanta ca ai asa ceva. Oricum, din ce stiu eu, Stafilococul Auriu nu produce pustule (saculetele alea mici pe care le acuzi tu)

| Laughin4now explică (pentru RazvanC13):

Multumesc pentru raspuns, dar nu sunt acei tipici ''săculeţi'' cu apă care-ţi apar de obicei în zonele arse (mai ales pe spate) şi apoi ţi se duce piele. Nu, sunt ca un fel de beşici sau, cel puţin, erau la început, acum parcă s-au transformat în bubiţe mai mici. M-am dat cu o alifie, dar nu observ niciun semn de ameliorare. :-(

| Laughin4now explică (pentru Bucur_Emanuel_1987):

Tata a avut ceva asemănător Stafilococului Auriu, dar nu e vorba de asta aici. Parcă e un herpes, care provoacă şi mâncărime, şi umflarea buzei şi se şi inmulţeşte. Habar n-am ce e şi sunt speriată; mâine merg la doctor! :-(

| adelina9999 a răspuns:

Si eu ma confrunt cu aceasta problema acum! Trebuie sa bei multa apa in aceasta perioada, iar acele saculete se vor sparge iar pielea de pe fata va cadea. E ceva normal. Ar fi bine sa folosesti crema de fata dupa ce se sparg saculetii