| Chanel1 a întrebat:

Hei TPU, am o intrebare. M-am pus pe slabit, sala etc. da in weekend cand nu fac, pun. In weekend sunt la munca ( promotii ) si la prima ora, inainte de masa dau pe bicicleta stationara. Vineri aveam 59.8 si azi dimi 60.2 in conditiile in care aseara am facut kangoo jumps. In weekend am fost anxioasa si am mancat dulce si grav, da nu cat sa pocnesc. Moderat si mai la pranz. Si am avut si retentie de apa cred ca ma simteam naspa fizic, mai ales la abdomen. De ce cand slabesc, pun pe mine? Nu mult, dar pun. Si de la ce apare retentia de apa? Ce sa fac sa nu mai pun kg in weekend?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| unvecin a răspuns:

Și eu mă cântăresc cam în fiecare zi și am observat că graficul nu e o linie care descrește continuu, ci sare între anumite valori de la o zi la alta (+-0.5kg sau cât o fi). Și nu neapărat în funcție de cât mănânc în ziua precedentă, ci doar se întâmplă.

Dar nu asta contează, dacă graficul pe o lună arată bine, e în regulă. E ok să te cântărești zilnic, dar fă un pas în spate și privește graficul în ansamblu după ce ai notate câteva zile, ca să observi tendința lui.

Și cred că sunt o grămadă de factori, inclusiv faptul că (auzisem undeva spus de un medic) corpul nostru își memorează greutatea actuală și o consideră normală la un moment dat după ce se obișnuiește cu ea, și din cauza asta din timp în timp o să vezi că graficul stagnează fără nicio explicație, pentru că corpul vrea să „corecteze" valoarea respectivă, să o aducă la „normal", când tu vrei să o scazi.

Deci sunt sigur că dacă îți menții dorința de a slăbi și perseverezi în asta, se va întâmpla. Doar că trebuie să pui și răbdare, durează ceva timp până corpul devine ceea ce vrei să fie. Succes!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

59,8 -60, 2
Aceste fluctuații nu arată că te-ai îngrășat.
Poate nu ai avut scaun.
====
In weekend am fost anxioasa si am mancat dulce si gras.
Stop.
De ce cand (vreau să) slabesc, pun pe mine?
Dacă vrei să slăbești, nu îți tratezi anxietatea cu dulce și gras.
O tratezi cu o salată mare, cu o lingură de ulei sau de maioneză, ca să alunece pe gât.
Weekendul în cura de slăbire este cu ajunare, mănânci un pic seara, ca să nu îți chiorăie mațele noaptea.
Ziua, ceai cu un pic, pic, de zahăr, dar un pic, pic.

| Adry05 a răspuns:

Pai ce mananci? Cam degeaba faci sport daca mananci numa prostii

| Chanel1 explică (pentru Adry05):

Doamne fereste, am avut doar duminica aia cu mancatul atat. Daca mancam numai prostii nu ma puneam sa slabesc.