| IoNuTzZz1997 a întrebat:

am o mare problema. Acum 6-7 luni mia picat plomba de la o masea si acum am "o gaura mare" in masea. Pana acum nu am avut nici o problema. adica sa am dureri. Dar de 2-3 zile ma doare groaznic de tare si nu stiu ce sa mai fac. sunt sarbatorile acum si nu e deschis la dentist. Cand mia plombato, doctorul mi-a spus ca imi scoate si nervul si nu o sa ma mai doara niciodata maseaua. Din ce am citit pe google s-ar putea sa am o infectie. asa ca m-am gandit sa iau antibiotice.

Voi ce spuneti, poate fi ceva grav? pentru ca am citit tot pe google ca s-ar putea ca maseaua sa nu mai aiba nici o sansa si sa mi-a scoata afara. Plomba o am de 2 ani. si nu inteleg cu mia picat asa repede.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Zatharra a răspuns:

Ar trebui să merg cât mai repede la dentist(când se vor deschide cabinetele). Dacă ai dureri chiar mari ai putea lua un antibiotic însă nimic altceva nerecomandat de dentist.Peace!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia ketonal si spalate pe dinti din jumate in jumate de ora si iti va fi bine

| iubareatza30 a răspuns:

Fa rost de numarul de telefon al dentistului si suna-l, acesta iti va spune ce sa faci pana se vor deschide cabinetele. sau poti lua oxacilina, eu asa am facuthappy Funda?

| onasis1961 a răspuns:

Nu ştiu de unde esti, dar trebuie să fie o stomatologie care face urgenţele. Dacă ai abces(dacă e umflat), ia antibiotice.pentru dureri poţi să iei analgezice, multă sănătate!

| IoNuTzZz1997 explică (pentru onasis1961):

Nuu e umflat, dar ma doare si nu pot sa mananc. gingia imi este putin umflata.

| VIP3r a răspuns:

Pentru dureri de dinti eu am luat Ketorol, parca asa se chema, e un calmant foarte bun, consulta un medic inainte sa iei antibiotice, asa e cel mai bine, nu te apuca sa iei de capul tau.

Răspuns utilizator avertizat
| NoOne18 a răspuns:

Pai ar trebui sa te duci la un dentist sa-ti faca alta plomba deoarece plombele nu tin mai mult de 2-3 ani.Si nu mai lua antibiotice fara recomandarea medicului sau al farmacistului.

| mona a răspuns:

Daca te doare inseamna ca nu ti-a scos nici un nerv